Centrul Ecologic din Berkeley a publicat un ghid cu sfaturi pentru a menține prospețimea legumelor pentru mai mult timp. Iată cele mai utile 8 trucuri:
1. Morcovii
Taie-le partea superioară și depozitează-i în frigider, într-o caserolă cu capac, care beneficiază de suficientă umiditate. Legumele rădăcinoase, precum morcovii, sfecla și ridichile, trimit substanțe nutritive către frunze chiar și după ce au fost culese. Poți păstra substanțele nutritive eliminând frunzele înainte să-i depozitezi. De asemenea, trebuie reținut că morcovilor le priește într-un mediu rece și umed.
2. Țelina
Pune-o într-un pahar mic sau un bol cu apă și las-o pe masă sau în frigider.
3. Dovleacul
Lasă-l pe masă; pentru perioade mai lungi, împăturește-l într-un prosop și ține-l în frigider.
4. Vânăta
Lasă-o pe masă; nu o spăla până când nu o folosești.
5. Sfecla
Taie-i vârfurile, depoziteaz-o într-o caserolă și acoper-o cu un prosop umed.
6. Ceapa și usturoiul
Ceapa și usturoiul nu trebuie depozitate în frigider, ci într-un loc întunecat și răcoros.
7. Roșiile
Pune-le într-un castron și lasă-le pe blatul de bucătărie. N-au ce căuta nici ele în frigider.
8. Piperul
Ține-l departe de umezeală înainte de a-l folosi; pentru perioade mai lungi, lasă-l pe blatul de bucătărie sau ține-l în frigider.
Ajută-ne cu un share: