8 trucuri pentru a p─âstra legumele proaspete perioade mai lungi

Centrul Ecologic din Berkeley a publicat un ghid cu sfaturi pentru a men╚Ťine prospe╚Ťimea legumelor pentru mai mult timp. Iat─â cele mai utile 8 trucuri:

1. Morcovii

Taie-le partea superioar─â ╚Öi depoziteaz─â-i ├«n frigider, ├«ntr-o caserol─â cu capac, care beneficiaz─â de suficient─â umiditate. Legumele r─âd─âcinoase, precum morcovii, sfecla ╚Öi ridichile, trimit substan╚Ťe nutritive c─âtre frunze chiar ╚Öi dup─â ce au fost culese. Po╚Ťi p─âstra substan╚Ťele nutritive elimin├ónd frunzele ├«nainte s─â-i depozitezi. De asemenea, trebuie re╚Ťinut c─â morcovilor le prie╚Öte ├«ntr-un mediu rece ╚Öi umed.

2. Țelina

Pune-o într-un pahar mic sau un bol cu apă și las-o pe masă sau în frigider.

p─âstra legumele proaspete perioade mai lungi

3. Dovleacul

Las─â-l pe mas─â; pentru perioade mai lungi, ├«mp─âture╚Öte-l ├«ntr-un prosop ╚Öi ╚Ťine-l ├«n frigider.

4. Vânăta

Lasă-o pe masă; nu o spăla până când nu o folosești.

5. Sfecla

Taie-i vârfurile, depoziteaz-o într-o caserolă și acoper-o cu un prosop umed.

6. Ceapa și usturoiul

Ceapa și usturoiul nu trebuie depozitate în frigider, ci într-un loc întunecat și răcoros.

7. Roșiile

Pune-le într-un castron și lasă-le pe blatul de bucătărie. N-au ce căuta nici ele în frigider.

8. Piperul

╚Üine-l departe de umezeal─â ├«nainte de a-l folosi; pentru perioade mai lungi, las─â-l pe blatul de buc─ât─ârie sau ╚Ťine-l ├«n frigider.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Ce li se pare b─ârba╚Ťilor irezistibil la o femeie

De ce este o idee buna sa faci optimizare SEO pentru site-ul tau

Next

Las─â un comentariu