5 minciuni pe care și le spune singură orice femeie după o despărțire

Indiferent dacă ești cea care decide că e momentul unei despărțiri sau, pur și simplu, cea pusă în fața deciziei celui pe care îl credeai partenerul perfect, sfârșitul unei relații ne face, mai mereu, să ne întrebăm ce s-a întâmplat cu adevărat. Mai mult, suntem atât de decise să înțelegem motivul, încât suntem dispuse chiar și să ne păcălim singure.

Iată care sunt minciunile pe care ni le spunem singure după fiecare despărțire:

1. “Putem rezolva orice”. E una dintre cele mai înșelătoare fraze pe care ți le poți spune și care te va duce către nenumărate momente în care vei analiza toate detaliile rupturii. E doar o lovitură pentru relație? E complet distrusă? Sau poate o pauză în care aveți nevoie să vă întoarceți la iubire? Adevărul e unul singur: relația s-a terminat. Dacă nu ar fi fost deja terminată, nu ai fi avut nevoie să te convingi singură de faptul că o poți repara.

2. “Nu era așa de rău pe cât credeam”. Nu aveți nicio preferință comună și el nu ar fi în stare să spună ce iubești tu nici măcar pentru a-ți salva viața. Da, contrastele se atrag, dar nu oferă mereu fundația potrivită pentru o relație serioasă și de lungă durată. E bine să știi ce poți accepta și care sunt lucrurile care te deranjează cu adevărat.

3. “Toate relațiile implică eforturi”. Gândește-te puțin la o sintagmă care are mulți adepți: “În carieră, dacă îți place ce faci, nu o să muncești nicio zi din viața ta”. Pune apoi, aceeași sintagmă, în  legătură cu relația ta. Tot ce se întâmplă forțat e “muncă”, pentru că avem impresia că tot ce e “distractiv” nu ne obligă la nimic. Nimic n-ar trebui să vină forțat. Magia se petrece atunci când totul se petrece de la sine. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să existe eforturi pentru a ține relația în viață, dar dacă e nevoie să te forțezi să îți imaginezi că ești cu o altă persoană în pat, e clar că e momentul să renunți la ideea de a “lucra” pentru binele comun al cuplului.

4. “Mai bine așteptam până treceau sărbătorile”. E întotdeauna o altă sărbătoare, o aniversare, o petrecere sau o nuntă la care ar trebui să mergi, însoțită de un partener. Înainte să îți dai seama ce se întâmplă, deja se anunță alte momente în care nu ar fi “strategic” să te desparți de un iubit nepotrivit și așa trec anii și lunile în care amândoi ați fi putut să vă descoperiți o nouă iubire.

5. “O să fiu singură toată viața”. Dacă alegi să stai cu persoana nepotrivită doar de teama că vei rămâne singură și vei crește mai multe pisici decât poți număra, nu reușești să acționezi decât mânată de frică și lipsă de iubire de sine. Nu ești niciodată singură și nu te simți astfel dacă iubești persoana cu care ești. Începe prin a te iubi mai mult pe tine și vei descoperi, rapid, că toate ciudățeniile pe care fostul tău iubit le critica frecvent erau exact cele care te fac perfectă. Așa că, dacă ții morțiș, găsește un alt lucru de care să îți fie teamă, pentru că acesta nu va deveni realitate!

E extrem de adevărat că dacă nu vei găsi niciodată curajul de a spune nu unei relații care nu mai e bună pentru tine, nu vei ajunge să te bucuri prea curând de o nouă iubire așa cum meriți.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Horoscop chinezesc 2014: Ce-ți aduce anul Calului Verde de Lemn

Mai multe citate cu care sa iti incepi ziua – Citatele lunii #20

Next

Lasă un comentariu