6 sfaturi ca să ajungi mai ușor la orgasm

Știm ce rol important joacă sexul în viața noastră de cuplu și ce multe beneficii aduce cu sine. Doar că e dificil să fii mereu pregătită și, așa cum susține un sexolog, „contrar bărbaților, avem nevoie să fim într-o anumită dispoziție ca să facem sex”.

mai ușor la orgasm

„Dacă suntem stresate, supărate, dacă nu ne simțim atrăgătoare, ne preocupă copiii, problemele casnice sau financiare, e de-a dreptul imposibil, oricât ar încerca partenerul nostru, să ajungem la orgasm”, susține dr. Alyssa Dweck. În ciuda obstacolelor, femeile pot ajunge mai ușor la orgasm dacă țin seama de câteva sfaturi:

1. De ce să porți șosete în pat

„Un studiu din Danemarca a arătat că femeile au cu 30% mai multe șanse de a ajunge la orgasm dacă picioarele le sunt calde, spre deosebire de momentele în care picioarele le sunt reci”, susține terapeutul de cuplu Dylan Thrasher. „Chiar dacă sună ciudat, pe femei le-ar putea ajuta purtatul șosetelor să obțină orgasme mai puternice”, mai spune el.

2. Prefă-te

Nu e nevoie să te prefaci că ai orgasm, ci că ai încredere în tine. „Cu cât ai mai multă încredere, cu atât vei fi mai sexy și cu cât ești mai sexy în pat, cu atât tu și el vă veți simți mai bine. Așa că dacă nu ești sigură despre a încerca ceva nou sau a spune ceva, respiră și prefă-te că ce ai de gând să pui în practică e cel mai bun lucru din lume”, susțin sexologii.

3. Starea mentală și psihică

În cazul femeilor, creierul este cel mai important organ sexual, glumesc cercetătorii, recomandându-le femeilor să blocheze grijile care pot ucide momentele intime. Conexiunea emoțională este și ea foarte importantă pentru femei. Dacă se simt apreciate și dorite, calitatea partidelor de amor crește.

4.  Exerciții, dar nu la sală

„Exercițiile Kegel făcute regulat te ajută să ai contracții mai puternice în timpul orgasmului”, susține un alt specialist. Ca să faci un astfel de exercițiu contractează mușchii care controlează fluxul urinar timp de câteva secunde, expirând când îi contracți și inspirând când îi relaxezi. Le poți face oriunde, fără ca cineva să își dea seama, iar ideal e să faci 10 repetiții pe zi.

5.  Joacă-te cu simțurile

Katz susține că e recomandat să nu sărim direct în pat, ci să ne “jucăm” înainte puțin, indiferent dacă e vorba de stimularea simțurilor printr-un masaj sau un joc de roluri, având. Gândește-te și la pene, satin, și lumânări cu care să te joci în timpul preludiului.

6. La ce ajută “jucăriile”

E foarte importantă stimularea pentru a atinge orgasmul, la fel de important ca și faptul că poți intensifica senzațiile dacă aceste mici sesiuni “de joacă” devin mai lungi.

Celălalt ingredient important este cel ignorat de majoritatea femeilor de 20 și 30 de ani, susțin sexologii: folosirea lubrifiantului. „Mulți factori pot afecta lubrefierea naturală,precum  pastilele anticoncepționale, antihistaminicele și stresul. Lubrifiantul trebuie folosit la orice vârstă, 65% dintre femei susținând că acest detaliu le-a condus către o viață sexuală minunată”, spune sexologul Shanna Katz. Specialiștii recomandă produsele pe bază de apă și care nu conțin glicerină.

Ajută-ne cu un share:
Previous

12 alimente cu un aport mic de calorii

Dictionar de vise – litera E

Next

Lasă un comentariu