5 produse de frumusețe pe care e bine să le eviți

,

Nu există nicio explicație logică pentru legătură care se creează între o femeie și produsele sale favorite de frumusețe: pentru a le alege nu funcționează nici principiul recomandărilor, nici cel al prețului, ci, pur și simplu, testul utilizării.

E suficient să te gândești puțin la loțiunea tonică pe care o foloseai în adolescență sau la prima cremă de față cumpărată, ca să te simți nostalgică. Adevărul e că produsele care funcționau la acele vârste au toate șansele să nu funcționeze și mai târziu, pentru că pielea noastră se schimbă în timp, la fel cum se schimbă și ingredientele produselor folosite zilnic.

Descoperă care sunt ingredientele pe care ar trebui să le cauți pe eticheta produsului de frumusețe, pentru a descoperi ce să NU cumperi:

1. Tot ce conține alcool

Există multe tipuri de alcool folosit în produsele cosmetice, majoritatea fiind utilizate pentru a echilibra pielea și a o hidrata.
Cel mai periculos dintre ele este etanolul, care, folosit în cantități mari, poate provoca neplăceri serioase. Face produsele să se simtă ușoare pe piele și permite penetrarea altor ingrediente –de aceea se găsește mai des în seruri și loțiuni- și studiile au demonstrat că provoacă iritații ale pielii, dermatită de contact și distruge celulele.

Vrei să te bucuri de senzația de proaspăt dată de loțiunea tonică din adolescență? Fie alege să folosești un produs care îți poate provoca rău mai târziu, fie începi să te uiți pe eticheta produselor și nu cumperi dacă etanolul se află listat între primele patru sau cinci ingrediente.

2. Produsele de gomaj

Adevărul este că au trecut de mult timpurile în care gomajele naturale erau considerate cele mai bune, dar adevărul este că o perie sau frecatul energic cu zaț de cafea reușesc să distrugă pielea și nu să o facă să semene cu cea a unui bebeluș. Cea mai bună opțiune e să alegi fie o cremă cu o formulă avansată de gomaj, fie să apelezi la clasicul, dar foarte folositorul, masaj cu un prosop moale.

3. Produsele „revigorante”

Companiile producătoare încearcă să inducă senzații folosind mirosul olfactiv, de aceea notele proaspete, care duc cu gândul la „activ” și „curat” sunt obținute cu ajutorul aromelor de citrice și mentă. Problema e că mentolul din creme e considerat a nu fi foarte bun: el creează o suprafață inflamată la suprafața pielii pentru a reduce inflamarea în țesuturi –pe același principiu funcționează alifia chinezească contra durerilor reumatice-, dar inflamația poate dăuna colagenului și elastinului care mențin pielea tânără. Aromele de citrice conțin limonene, un ulei compus chimic, extras din coaja citricelor, care sensibilizează tenul, sau uleiuri esențiale de portocală care irită pielea, mai ales dacă sunt folosite în timpul expunerii la soare.

De ce ai folosi aceste produse, dacă doar miros frumos și îți oferă o stare bună, dar îi fac rău pielii? Folosește o lumânare parfumată, cremă cu parfum doar sub zona delicată a decolteului și geluri parfumate al căror miros trece.

4. Formulele patentate ale produselor

Adevărul este că majoritatea companiilor folosesc studii pentru care plătesc și își pot baza o reclamă pe fraza „93 la sută dintre femeile care au folosit crema au observat că ridurile fine s-au redus”, întregul studiu fiind realizat pe 10 persoane care își evaluează singure experiența folosirii produsului.

Nu există decât câteva ingrediente care au demonstrat că au efect asupra ridurilor, așa că nu crede tot ce auzi.

5. Aproape toate produsele care vin într-un borcănel

În alte timpuri, cremele veneau într-un borcănel și nimeni nu se îngrijora la gândul că s-ar putea contamina cu numeroase bacterii, punând degetul în borcan și apoi aplicând crema pe față.

Astăzi, produsele sunt pline de antioxidanți ca vitamina C și vitamina E care se degradează când sunt expuși la lumină și oxigen și, pe măsură ce companiile renunță la parabeni și alți conservanți, a crescut și nevoia de tuburi și ambalaje care nu lasă să pătrundă aerul. E momentul să renunți la crema ta, dacă ea vine, încă, într-un borcan.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Îți dorești un altfel de job? Fă un curs de hairstylist

10 beneficii surprinzătoare ale cafelei

Next

Lasă un comentariu