7 lucruri surprinz─âtoare care ├«╚Ťi omoar─â cheful ├«n dormitor

Sexul nu e deloc at├ót de simplu pe c├ót ╚Ťi-ai putea ├«nchipui la ├«nceputul oric─ârei rela╚Ťii. ├Än timp, apar o mul╚Ťime de probleme care pot fi de natur─â emo╚Ťional─â, fizic─â sau psihologic─â ╚Öi care ├«╚Ťi pot afecta via╚Ťa sexual─â.

Descoper─â care sunt lucrurile care stau ├«ntre tine, partenerul t─âu ╚Öi o via╚Ť─â sexual─â ├«mplinit─â:

1. 6 ore de somn

E evident c─â majoritatea adul╚Ťilor au o mare oboseal─â acumulat─â ╚Öi dorm mai pu╚Ťin dec├ót ar trebui. Asta nu ne afecteaz─â doar ├«nf─â╚Ťi╚Öarea, s─ân─âtatea ╚Öi capacitatea de a ne descurca cu factorii zilnici de stres, dar ne ucide ╚Öi libido-ul. Oboseala cronic─â, spun medicii, care se produce c├ónd dormim mai pu╚Ťin de 7 ore pe noapte, ne scade nivelul de testosteron, afect├ónd libido-ul masculin ╚Öi feminin.

2. Sfor─âitul

Sfor─âitul cronic nu doar ├«ntrerupe somnul persoanei care sufer─â de aceast─â afec╚Ťiune, dar ╚Öi pe cel al persoanei de l├óng─â el. Persoanele care sufer─â de apnee nu dorm bine, acest fapt duc├ónd la oboseal─â cronic─â, care afecteaz─â nu doar libido-ul, ci cre╚Öte ╚Öi apetitul alimentar, persoana ├«n cauz─â ├«ngr─â╚Ö├óndu-se.

3. O stare proast─â emo╚Ťional─â

Depresia e cea mai comun─â cauz─â a unui libido sc─âzut ╚Öi, de fapt, este ╚Öi una dintre cauzele principale ale tulbur─ârilor de somn. F─âr─â s─â mai spunem c─â duce la cre╚Öterea ├«n greutate, acest fapt sc─âz├ónd ╚Öi mai mult libido-ul din pricina afec╚Ťiunilor ca diabetul ╚Öi tensiunea arterial─â ridicat─â, spun medicii.

4. Jean╚Öi pe care nu-i po╚Ťi trece de coapse

Dac─â jean╚Öii din facultate sau de anul trecut nu-╚Ťi mai trec de coapse, ├«nseamn─â c─â te-ai ├«ngr─â╚Öat cu cel pu╚Ťin 9 kilograme, sau dou─â m─âsuri. Faptul c─â nu ├«╚Ťi place cum ar─â╚Ťi dezbr─âcat─â afecteaz─â dispozi╚Ťia ta sexual─â, f─âr─â s─â mai socotim faptul c─â unele afec╚Ťiuni asociate cre╚Öterii ├«n greutate au acela╚Öi efect.

5. Propriul gât

La baza g├ótului se afl─â glanda tiroid─â, care regleaz─â metabolismul cu ajutorul hormonilor tiroidieni. O gland─â care nu func╚Ťioneaz─â cum trebuie ├«nseamn─â, mai ales la femeile care au trecut prin menopauz─â, un libido foarte sc─âzut. ╚śi, la fel ca ├«n celelalte cazuri, o afec╚Ťiune nu vine niciodat─â singur─â: diferitele tipuri de tulbur─âri hormonale duc la cre╚Öteri ├«n greutate, care ├«╚Öi pun ╚Öi ele amprenta asupra vie╚Ťii sexuale.

6. Dormi suficient, munce╚Öti prea mult

La fel ca și dormitul insuficient, orice activitate care cauzează oboseală cronică poate să ducă la scăderea numărului de hormoni sexuali și la apetit alimentar crescut. Dacă, de exemplu, muncești o zi întreagă și mergi în fiecare seară la sală, vei avea același libido scăzut ca și cum ai dormi 4 sau 5 ore pe noapte.

7. Smartphone-ul t─âu

├Än afar─â de cazul ├«n care ├«╚Ťi folose╚Öti smarthpone-ul ca s─â urm─âre╚Öti un film erotic ├«mpreun─â cu persoana iubit─â ÔÇôlucru nerecomandat, din pricina ecranelor mici- tehnologia ├«n dormitor e cel mai sigur mod de sc─âdere a libido-ului, crede terapeutul de cuplu ╚Öi familie Sharon Gilchrest OÔÇÖNeill.

ÔÇ×Laptop-urile ╚Öi smartphone-urile sunt bune pentru a v─â distrage aten╚Ťia unul de la cel─âlalt ╚Öi e aproape imposibil s─â te g├ónde╚Öti la sex, atunci c├ónd acum dou─â secunde r─âspundeai unui email de la ╚Öeful t─âuÔÇŁ, crede specialistul.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Citatele de dragoste

Cum s─â-i oferi flexibilitate p─ârului t─âu. 9 sfaturi esen╚Ťiale

Next

Las─â un comentariu