7 lucruri surprinzătoare care îți omoară cheful în dormitor

Sexul nu e deloc atât de simplu pe cât ți-ai putea închipui la începutul oricărei relații. În timp, apar o mulțime de probleme care pot fi de natură emoțională, fizică sau psihologică și care îți pot afecta viața sexuală.

Descoperă care sunt lucrurile care stau între tine, partenerul tău și o viață sexuală împlinită:

1. 6 ore de somn

E evident că majoritatea adulților au o mare oboseală acumulată și dorm mai puțin decât ar trebui. Asta nu ne afectează doar înfățișarea, sănătatea și capacitatea de a ne descurca cu factorii zilnici de stres, dar ne ucide și libido-ul. Oboseala cronică, spun medicii, care se produce când dormim mai puțin de 7 ore pe noapte, ne scade nivelul de testosteron, afectând libido-ul masculin și feminin.

2. Sforăitul

Sforăitul cronic nu doar întrerupe somnul persoanei care suferă de această afecțiune, dar și pe cel al persoanei de lângă el. Persoanele care suferă de apnee nu dorm bine, acest fapt ducând la oboseală cronică, care afectează nu doar libido-ul, ci crește și apetitul alimentar, persoana în cauză îngrășându-se.

3. O stare proastă emoțională

Depresia e cea mai comună cauză a unui libido scăzut și, de fapt, este și una dintre cauzele principale ale tulburărilor de somn. Fără să mai spunem că duce la creșterea în greutate, acest fapt scăzând și mai mult libido-ul din pricina afecțiunilor ca diabetul și tensiunea arterială ridicată, spun medicii.

4. Jeanși pe care nu-i poți trece de coapse

Dacă jeanșii din facultate sau de anul trecut nu-ți mai trec de coapse, înseamnă că te-ai îngrășat cu cel puțin 9 kilograme, sau două măsuri. Faptul că nu îți place cum arăți dezbrăcată afectează dispoziția ta sexuală, fără să mai socotim faptul că unele afecțiuni asociate creșterii în greutate au același efect.

5. Propriul gât

La baza gâtului se află glanda tiroidă, care reglează metabolismul cu ajutorul hormonilor tiroidieni. O glandă care nu funcționează cum trebuie înseamnă, mai ales la femeile care au trecut prin menopauză, un libido foarte scăzut. Și, la fel ca în celelalte cazuri, o afecțiune nu vine niciodată singură: diferitele tipuri de tulburări hormonale duc la creșteri în greutate, care își pun și ele amprenta asupra vieții sexuale.

6. Dormi suficient, muncești prea mult

La fel ca și dormitul insuficient, orice activitate care cauzează oboseală cronică poate să ducă la scăderea numărului de hormoni sexuali și la apetit alimentar crescut. Dacă, de exemplu, muncești o zi întreagă și mergi în fiecare seară la sală, vei avea același libido scăzut ca și cum ai dormi 4 sau 5 ore pe noapte.

7. Smartphone-ul tău

În afară de cazul în care îți folosești smarthpone-ul ca să urmărești un film erotic împreună cu persoana iubită –lucru nerecomandat, din pricina ecranelor mici- tehnologia în dormitor e cel mai sigur mod de scădere a libido-ului, crede terapeutul de cuplu și familie Sharon Gilchrest O’Neill.

„Laptop-urile și smartphone-urile sunt bune pentru a vă distrage atenția unul de la celălalt și e aproape imposibil să te gândești la sex, atunci când acum două secunde răspundeai unui email de la șeful tău”, crede specialistul.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citatele de dragoste

Cum să-i oferi flexibilitate părului tău. 9 sfaturi esențiale

Next

Lasă un comentariu