Transform─â-╚Ťi curtea ├«ntr-un paradis verde: 6 Sfaturi pentru a pune ├«n valoare gazonul

Un gazon bine ├«ntre╚Ťinut ├«╚Ťi va transforma curtea ├«ntr-un adev─ârat paradis verde, ├«ntr-o oaz─â de relaxare cu un aspect estetic pl─âcut.

Un covor de iarb─â proasp─ât─â poate fi ideal pentru o atmosfer─â relaxant─â, dar ╚Öi pentru a ├«╚Ťi oferi locul perfect pentru activit─â╚Ťi ├«n aer liber. Dac─â vrei s─â pui ├«n valoare gazonul ╚Öi s─â-l men╚Ťii ├«ntr-o form─â impecabil─â, aceste sfaturi esen╚Ťiale ├«╚Ťi vin ├«n ajutor. ├Äntreaga curte, acele pavaje superbe, dar ╚Öi florile pozi╚Ťionate aici vor crea un ambient de poveste, un spa╚Ťiu relaxant pentru tine ╚Öi cei dragi.

T─âierea regulat─â a gazonului

Unul dintre cele mai importante trucuri de care trebuie s─â ╚Ťinem cont pentru a ne bucura de un gazon frumos este t─âierea regulat─â a ierbii. Tunde gazonul la o ├«n─âl╚Ťime de aproximativ 6 cm pentru a te asigura c─â acesta se dezvolt─â frumos ╚Öi s─ân─âtos.

T─âierile regulate ├«ncurajeaz─â cre╚Öterea dens─â a gazonului ╚Öi previn apari╚Ťia buruienilor.

Momentele potrivite pentru a tunde gazonul

Este important s─â nu tunzi gazonul atunci c├ónd vremea este foarte umed─â ╚Öi gazonul este ├«mbibat cu ap─â. Acest lucru ├«i va face mai mult r─âu dec├ót bine. Suprafa╚Ťa devine compact─â, iar drenajul ╚Öi aerisirea ar putea fi obstruc╚Ťionate.

Este important să tunzi gazonul atunci când vremea de afară este potrivită, nu după ploi abundente.

Udarea adecvat─â a gazonului

O alt─â component─â esen╚Ťial─â care te ajut─â s─â men╚Ťii gazonul s─ân─âtos este udarea acestuia. Ofer─â-i ap─â ├«n mod regulat, dar asigur─â-te c─â faci acest lucru ├«n mod corect ╚Öi corespunz─âtor.

├Än general, este bine s─â ui╚Ťi gazonul diminea╚Ťa devreme sau seara t├órziu. ├Än acest fel, vei preveni evaporarea apei ╚Öi vei evita arderea gazonului.

Udarea în mijlocul zilei, atunci când soarele este foarte puternic, poate să ardă iarba proaspătă. Mai mult decât atât, în zilele călduroase de vară, apa se va evapora mult mai repede și nu va pătrunde în adâncimea solului.

De asemenea, este importantă și cantitatea de apă pe care o oferi. Asigură-te că aplici o cantitate suficient de mare de apă pentru ca aceasta să pătrundă în sol, la adâncime și să ajungă la rădăcini.

Aerisirea gazonului

Aerisirea gazonului este un pas adesea neglijat, dar un pas important pentru a men╚Ťine un gazon s─ân─âtos.

Prin aerisire, se creeaz─â spa╚Ťii ├«n sol care permit oxigenului, apei ╚Öi substan╚Ťelor nutritive s─â ajung─â la r─âd─âcini. De asemenea, acest proces este excelent pentru c─â ajut─â la reducerea compactare solului ╚Öi stimuleaz─â cre╚Öterea r─âd─âcinilor. Po╚Ťi aerisi gazonul cu un scarificator/aerator gazon.

Fertilizarea gazonului

Un gazon frumos, splendid, verde ╚Öi care atrage aten╚Ťia ├«ntr-un mod pl─âcut se ├«ntre╚Ťine cu fertilizator. Nutrien╚Ťii adecva╚Ťi vor face ca un gazon simplu s─â devin─â unul s─ân─âtos, luxuriant.

Utilizarea ├«ngr─â╚Ö─âmintelor speciale pentru gazon este esen╚Ťial─â. Iarba supravie╚Ťuie╚Öte perfect ╚Öi f─âr─â hran─â, dar dac─â dore╚Öti un gazon cu totul ╚Öi cu totul splendid, un gazon care s─â lupte mai bine cu buruienile, d─âun─âtorii nedori╚Ťi ╚Öi agen╚Ťii patogeni, trebuie s─â ├«l hr─âne╚Öti adecvat.

Alege un ├«ngr─â╚Ö─âm├ónt potrivit pentru tipul de iarb─â pe care tu ├«l ai ├«n curte ╚Öi aplic─â-l conform instruc╚Ťiunilor produc─âtorului. Aplicarea regulat─â va sus╚Ťine cre╚Ötere s─ân─âtoas─â a gazonului ╚Öi contribuie la intensificarea culorii ╚Öi densit─â╚Ťii acestuia.

Schimbarea decorului

Circula╚Ťia pietonal─â intens─â ├«nseamn─â uzuri ╚Öi rupturi ale gazonului. Opteaz─â pentru pavele beton pozi╚Ťionate pe gazon pentru a avea acces la zonele pe care le dore╚Öti, f─âr─â s─â afectezi aspectul gazonului.

Vei schimba decorul ├«n curtea ta ╚Öi vei putea s─â circuli prin aceste zone, f─âr─â s─â te mai sim╚Ťi vinovat. A╚Öeaz─â pavelele suficient de jos pentru a putea tunde peste ele. ├Än acest fel, vei putea s─â ├«ngrije╚Öti mult mai u╚Öor gazonul.

Pe l├óng─â aceste sfaturi esen╚Ťiale, nu uita s─â acorzi aten╚Ťie ╚Öi altor aspecte importante, precum eliminarea resturilor vegetale ╚Öi a frunzelor c─âzute, prevenirea apari╚Ťiei d─âun─âtorilor, bolilor, dar ╚Öi p─âstrarea zonei curate ╚Öi ordonate ├«n jurul gazonului.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Cum să participi la un interviu fără să trezești suspiciuni

Cum s─â aduci vara ├«n casa ta cu bani pu╚Ťini

Next

Las─â un comentariu