Tot ceea ce știai despre spălatul rufelor e greșit. Iată cum ar trebui de fapt să o faci

1. Folosești mult prea mult detergent

Dacă până acum ai umplut capacul de la detergentul lichid pentru a obține măsura necesară pentru o spălare, află că ai trăit în minciună. Dacă pui mai mult detergent, nu înseamnă că vei avea haine mai curate. Spuma face ca mizeria și scamele să se ridice, ceea ce înseamnă că nu vor fi eliminate în momentul clătirii iar hainele tale nu vor mai fi curate vreodată. Se recomandă să umpli capacul doar o treime sau până la jumătate. Sau poți folosi capsule cu detergent.

2. Nu lași detergentul să se dizolve

Avem impresia că dacă lăsăm butonul pe apă călduță, va fi în regulă pentru toate tipurile de material. În general, este adevărat dar mulți detergenți (cum ar fi cei pudră) nu se dizolvă la fel de bine în apa de temperatură mai scăzută. Pe mulți detergenți scrie că pot fi folosiți și în apă rece dar ar fi mai bine să fii precaută și să-ți schimbi modalitatea de spălare.

3. Nu umpli mașina de spălat cum trebuie

În cazul unei mașini de spălat în care rufele sunt puse de sus, cele murdare ar trebuie adăugate ultimele și nu primele, iar atunci când pui detergentul în timp ce mașina se umple cu apă, riști ca acesta să nu se dizolve ceea ce înseamnă că hainele vor rămâne tot murdare și că tot procesul nu va face altceva decât să te enerveze.

4. Nu separi bine hainele ce trebuie spălate

Știai că dacă pui în mașină o pereche de pantaloni de sport supraelastici cu un pulover din lână, după spălare, în materialul pantalonilor va rămâne pentru totdeauna scamă? Acum știi. Spală tot ce este supraelastic cu alte haine supraelastice. Chiar dacă ai putea să speli prosoapele împreună cu alte haine din bumbac, acest lucru va duce la încărcarea lor.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Fără efort! 3 moduri de a-ți aranja părul în timp ce dormi

5 secrete despre păr învățate de la stiliști

Next

Lasă un comentariu