Top cele mai mari mituri despre dietă și sport, desființate de antrenori

,

Toată lumea are o opinie despre cele mai bune metode de a pierde în greutate sau de a te menține în formă, chiar și persoanele care n-au făcut sport nici măcar o jumătate de oră în viață.

Citește și descoperă care sunt miturile despre sport și dietă pe care antrenorii de fitness le demontează:

MIT: E mai bine să lucrezi la aparat

Programele de fitness bazate doar pe folosirea aparatelor îți antrenează corpul într-o singură mișcare lineară și te fac mai predispusă la accidentări. Gândește astfel, spun antrenorii: trăim într-o lume multi-dimensională. Dacă vei face exerciții distincte: fandări, genuflexiuni și vei adăuga și greutăți îți vei pregăti corpul mai bine pentru viață.

mituri despre dietă și sport

MIT: Nu slăbești decât mergând la sală

Ai nevoie de aproximativ 250.000 de abdomene ca să arzi aproximativ 500 de grame de grăsime. Aproximativ 80 la sută din succesul unei diete stă în bucătărie, nu în sala de gimnastică. Dacă petreci o oră a zilei făcând sport, ai restul zilei pentru a-ți anula munca. Nimic din ce faci în sala de sport nu poate echivala cu ceea ce alegi să mănânci într-o zi. O dietă sănătoasă include mișcarea, dar și alimentația sănătoasă, somnul, hidratarea și managementul stresului.

MIT: Poți slăbi doar în zonele pe care le vrei

Acest mit e complet fals, dar rezistă în timp, fiind unul foarte vechi, spun antrenorii de fitness. Nu poți alege doar să slăbești unde vrei și nici măcar abdomenele nu îți vor face stomacul plat. Grăsimea e arsă printr-o combinație de antrenament cardiovascular și antrenament în forță, care îți vor slăbi întreg corpul, combinat cu o dietă sănătoasă.

MIT: Alergarea e cel mai bun exercițiu ca să slăbești

Multe persoane cred că exercițiile cardio sunt scea mai bună metodă de a scădea în greutate, dar adevărul este că exercițiile de forță combinate cu mici perioade de exerciții cardio la intensitate maximă au un efect mai mare asupra mușchilor și te ajută să arzi mai multe calorii, chiar și după ce antrenamentul s-a terminat, atu extrem de important.

MIT: Să fii în formă îți ocupă tot timpul

Adevărul este că știința a arătat că exercițiile de mare intensitate realizate la intervale funcționează și în pentru a forma mușchi și pentru a arde calorii în timp mai scurt. Mai mult, exercițiile simple, ca săritul corzii, ard caloriile în timp record –un minut arde 11 calorii. Zilele întregi petrecute la sala de sport sunt istorie, datorită noilor programe.

MIT: Femeile se deformează și fac mușchi dacă lucrează cu greutăți

Unul dintre cele mai mari mituri în legătură cu mersul la sală, care circulă de mulți ani și de demontat periodic. Greutățile mai mari folosite de femei nu sunt doar pentru bărbați și dacă femeile le folosesc nu vor avea mușchi la fel ca ei. E un clișeu, dar e simplu de explicat: testosteronul e componentul cheie al formării mușchilor, iar femeile au de 20 de ori mai puțin testosteron decât bărbații. Din cauza nivelului scăzut, femeilor le e aproape imposibil să obțină același efect ca și bărbații.

MIT: Dacă a funcționat pentru ea, va funcționa și pentru mine

Corpul fiecărei femei e diferit. Multe persoane vorbesc despre antrenamentul pe care îl face o vedetă pe care ei o admiră sau despre cum face exerciții colega de la muncă. Adevărul e că, de fapt, secretul acestor persoane nu se reduce la exerciții, ci la faptul că exercițiile fac parte din stilul lor de viață.

Ajută-ne cu un share:
Previous

De ce este TikTok atât de popular

Spune stop! 10 metode prin care să-ți controlezi fricile

Next

Lasă un comentariu