Top 7 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc cu 10 ani

Descoperă de la experți în machiaj care sunt greșelile pe care le facem, fără să ne dăm seama, și care ne îmbătrânesc cu 10 ani și care sunt trucurile pentru a arăta mai tânără:

greșeli de machiaj

Fondul de ten cu acoperire mare

„Machiajul puternic e cel mai sigur fel în care arăți mai bătrână decât ești în realitate”, spune make-up artistul Chrisanne Davis. Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să alegi un fond de ten cu acoperire mică, fluid, sau chiar o cremă colorantă și după ce îl aplici să treci buretele de machiaj peste zonele cu riduri, pentru a fi sigură că nu se adună mai mult fond de ten acolo și nu accentuează ridurile. Experții spun că o piele curată și hidratată bine va arăta mereu mult mai tânără –în ciuda micilor imperfecțiuni- decât una acoperită de mult fond de ten.

Îți acoperi cearcănele cu mult anticearcăn

Pielea din jurul ochilor devine din ce în ce mai subțire pe măsură ce îmbătrânim, făcând ca o acoperire completă cu anticearcăn să arate foarte artificial. Cel mai bun lucru e să folosești puțin anticearcăn și să îl aplici cu o pensulă, spun experții în machiaj, pentru că așa se distribuie în mod egal. Și, important, nu îl folosi decât în locurile unde pielea e mai întunecată, nu peste tot sub ochi.

Folosești pudră în zonele cu riduri fine

Pudra e folosită pentru a reduce luciul pe nas, frunte și bărbie, dar pe alte părți ale feței poate accentua ridurile și poate face pielea să arate uscată, spune un expert în machiaj. Una dintre cele mai importante reguli este: nu folosi niciodată pudra în jurul ochilor.

Cum aplici blush-ul

După o anumită vârstă, e complet nerecomandat să mai fie aplicat în centrul obrajilor, în partea cea mai cărnoasă, pentru că atrage atenția asupra pielii care nu mai este fermă. Cel mai bine, spun experții, e să aplici blush-ul pe pomeți, nu foarte aproape de nas și să dai o notă ascendentă cu ajutorul pensulei de machiaj. Evită culorile tari: „Maroul și roșul puternic te fac fie să arăți extrem de trasă la față dacă ești slabă și ca un clovn dacă nu ești”, susține un make-up artist. „Alege o culoare neutră, în tonuri de roz, care avantajează orice ten”.

Rujul – armă cu două tăișuri

Primul gest care îmbătrânește este folosirea rujului în culori puternice, închise, nuanțe metalice sau irizate. Experții susțin că poate fi aleasă, cu succes pentru orice tip de trăsături, o nuanță de roz pal.

Mai mult, dacă observi că linia naturală a buzelor a început să dispară și că rujul începe să migreze, folosește un creion de buze fără culoare, special conceput pentru a ține culoarea în limitele trasate de tine. Le găsești la marile magazine dedicate make-up-ului.

Mascara pe genele inferioare

Nu arată deloc bine, accentuează orice rid al ochilor și orice cearcăn. Folosește în schimb, o mascara foarte neagră pe genele superioare, care îți va scoate în evidență ochii. Evită, mai spun experții, și mascara care e foarte groasă și care nu separă genele, pentru că, pe măsură ce îmbătrânim, genele devin mai uscate, crescând riscul ca mascara să se strângă și să cadă.

Creion pe pleoapa inferioară

Tot ce face o linie trasă cu creionul e să îți facă ochii să pară mai mici și să atragă atenția asupra cearcănelor. Folosește creionul doar pe pleoapa superioară și trasează o linie mai puternică către colțul extern al ochiului, susțin experții.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citate – Einstein, Nietzche, Freud

9 greșeli pe care le faci în baie și cum să nu le mai repeți niciodată

Next

Lasă un comentariu