Sfaturi pentru dinti mai albi

Spala-te pe dinti in fiecare zi

Mai important decat marca pastei de dinti sau a periutei folosite este cat de des si cum le folosesti. Desi traim intr-o era a vitezei, pentru a-ti pastra dintii albi si sanatosi este nevoie de atentie si ingrijire permanenta. Spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi, dimineata inainte de a incepe ziua si seara inainte de culcare. Periaza-i cu grija si rabdare, cel putin 3 minute. Nu uita de latura din spate a dintilor, desi este mai dificil de spalat si nu este vizibila, motiv pentru care este si neglijata, curatarea ei asigura sanatatea dintilor si a gurii.

Foloseste ata dentara

Spatiile dintre dinti au nevoie de curatare speciala pentru ca de obicei nu se curata bine prin simplul periaj. Este una dintre zonele cele mai expuse la carii datorita acumularii de resturi si curatarii precare. Foloseste ata dentara cel putin o data pe zi. Poti stabili la alegere ca unul dintre periaje sa fie insotit de utilizarea atei dentare. Daca gingiile tale sunt sensibile, daca nu ai mai folosit ata dentara e posibil ca gingiile sa sangereze in primele cateva zile. Nu te speria, este ceva temporar. O data ce dintii tai vor fi curati, gingiile vor fi mai sanatoase si mai puternice si nu vor mai sangera. De obicei sangerarea nu mai apare dupa 4-5 zile de la utilizarea zilnica a atei dentare.

Foloseste apa de gura

Apa de gura dezinfecteaza orice potentiala zgarietura datorata periajului si contribuie la curatirea gurii si la asigurarea unei respiratii proaspete. Foloseste apa de gura cel putin o data pe zi. Este recomandat sa asociezi folosirea apei de gura in asociere cu utilizarea atei dentare, cel putin in primele zile pentru a dezinfecta zonele cu mici sangerari ale gingiilor.

Spala dintii cu bicarbonat

O data la cateva saptamani, utilizeaza bicarbonat in loc de pasta de dinti. Pune putin bicarbonat pe periuta, putina apa si spala-te pe dinti asa cum te speli de obicei cu pasta de dinti. Bicarbonatul are rol abraziv, curata depunerile de pe dinti si le ofera un alb frumos.

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 motive pentru care încă nu ești bogată

Dictionar de vise – litera P

Next

Lasă un comentariu