(P) In ce consta cel mai bun tratament pentru pungi sub ochi si cearcane

,

Cu totii ne-am dori sa aflam in ce consta cel mai bun tratament pentru pungi sub ochi si cearcane. Atata barbatii, cat si femeile se confrunta adesea cu problemele deranjante si inestetice ale cearcanelor si pungilor de sub ochi. Aspectul lor poate depinde de multi factori: orele putine de somn, alimentatie incorecta sau, pur si simplu, o predispozitie genetica. Conturul ochilor este partea cea mai sensibila a fetei, unde pielea este mai subtire si mai delicata. De aceea, aceasta zona delicata are nevoie de ingrijire si atentie speciala. Tratamente eficiente pot fi gasite in clinici specializate, precum Clinica Dr. Renert din Bucuresti. Despre aceste tratamente insa vom vorbi putin mai tarziu. 

Sa vedem mai intai ce sunt cearcanele si pungile de sub ochi. Chiar daca pentru noi cearcanele si pungile de sub ochi par la fel, acestea sunt totusi diferite.

Cearcanele intunecate sunt cauzate de dilatarea excesiva a capilarelor de sub pleoapa.

Pungile de sub ochi sunt cauzate de oboseala, hranire necorespunzatoare sau unele tulburari. Este suficient sa dormiti mai putin decat de obicei sau sa petreceti ceva timp intr-un mediu nociv (unde se fumeaza), sa mancati gras sau sa beti alcool pentru a va trezi dimineata urmatoare cu cearcane si pungi sub ochi.  Sa incepem cu elementele de baza. Cearcanele pot fi prezente deja de la o varsta frageda la persoanele predispuse, adica la persoanele cu o conformatie anatomica particulara a zonei subpalpebrale si accentuate de un stil de viata gresit. Ele provoaca o culoare gri-albastruie. Este necesar sa se faca distinctia intre cearcanele tranzitorii si cele permanente. Cearcanele tranzitorii dispar de obicei spontan si sunt cauzate de un anumit lucru, cum ar fi somn insuficient, prea multe cafele, supraalimentare sau stres fizic si mental. Cearcanele permanente sunt cauzate de o dilatare excesiva a capilarelor foarte subtiri din zona subpalpebrala si de o acumulare de pigment, numita melanina, chiar sub ochi. Cu toate acestea, ele se pot manifesta si fara cauze precise, deoarece pielea este atat de subtire in zona din jurul ochilor, incat capilarele sunt foarte vizibile.

Persoanele cu tenul masliniu sufera adesea de cearcane, deoarece melanina se concentreaza pe pielea din jurul ochilor, facand-o intunecata. De fapt, pe masura ce aceste persoane imbatranesc si cantitatea de melanina in sange scade, cearcanele sunt reduse. In schimb, persoanele cu pielea alba pot avea cearcane intunecate, deoarece au o microcirculatie care este incetinita in capilarele din aceasta parte a fetei. 

Ce sunt pungile sub ochi?

Pungile de sub ochi se datoreaza lipsei de elasticitate a tesuturilor, care creste odata cu varsta si care este favorizata de circulatia deficitrara limfatica si de sange. Tesutul adipos care iese la suprafata formeaza niste pungi in interiorul pleoapei, foarte evident sub ochi. Chiar si pungile de sub ochi pot fi tranzitorii sau permanente. Cele tranzitorii pot fi, ca si in cazul cearcanelor, un simptom al unui stil de viata dezordonat si pot aparea din cauza lipsei de somn, a oboselii fizice si mentale, a unei alimentatii incorecte. In schimb, cand pungile de sub ochi sunt permanente, acest lucru poate fi cauzat de tulburari tiroidiene, boli de inima, nefropatie si inflamatie a ochilor.

Obiceiurile noastre rele sunt reflectate pe piele zi de zi, de aceea este esential sa cunoasteti nevoile pielii dvs. si sa preveniti imperfectiunile, cum ar fi cearcanele si pungile.

Este important sa respectam anumite reguli. In primul rand, nu va expuneti la surse excesive de caldura (solar). In schimb, dormiti 8 ore, asezandu-va capul pe o perna inaltata, indepartand mereu cu atentie machiajul si acordand atentie sa nu aplicati creme prea uleioase. Cand insa aceste probleme sunt prea evidente si o imbunatatire a stilului de viata nu mai face fata, puteti apela la tratamente estetice, precum cele de la Clinica dr. Renert. Iata cele trei tipuri:

  1. Umplere temporara cu acid hialuronic. Interventia care implica tratamentul cu acid hialuronic este similara cu cea pentru buze. Utilizarea acestui acid in zona de sub ochi poate elimina ridurile care se gasesc in jurul ochilor, iar culoarea inchisa de sub zona ochilor este atenuata. Acesta este un tratament minim invaziv care la scurt timp dupa aceea permite restaurarea unui aspect mai odihnit si tanar.
  2. Umplerea cearcanelor cu grasime proprie. Avantajul injectarii cu grasime proprie este reprezentat in primul rand de durata prelungita a efectului la 2 luni dupa tratament, volumul obtinut ramanand constant cel putin 10 ani. Uneori, la 1-3 % din cazuri pot fi necesare una sau doua completari datorita resorbtiei partiale a grasimii injectate, rezultatele obtinute mentinandu-se minim 10 ani. In plus, grasimea proprie este mult mai bine tolerata de organism decat materialele artificiale.
  3. Depigmentarea cu peeling, laser CO2 sau Vbeam. Pentru cearcane de culoare maronie se va folosi Laser CO2 fractional. Pentru cearcane de culoare vinetie  se foloseste Laserul Vbeam.

Indiferent de metoda aleasa, se recomanda, de asemenea, si mentinerea unui stil de viata sanatos, prin eliminarea tutunului, alcoolului, prin efectuarea celor 8 ore de somn si printr-o dieta echilibrata. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul dr-renert.com.

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 lucruri de care nu trebuie să-ți pese dacă vrei să fii fericită

15 trucuri bizare prin care vedetele de la Hollywood rămân slabe

Next

Lasă un comentariu