Gastronomia este o arta perfectionata de-a lungul timpului, iar bucatarii sunt artistii supremi in acest domeniu. Ca in fiecare meserie si bucatarul are uneltele sale, insa o nealta de care nu se poate desparti este cutitul sau. Cutitul bucatarului este renumit, deoarece cu acesta poate felia carne, peste, legume, fructe ba chiar poate realiza si elemente de decor. Desi se numeste cutitul bucatarului, poate fi fabricat din mai multe tipuri de metal si nu este liminatat la un singur producator.
Fie ca abia incepeti calatoria voastra in lumea cutitelor de bucatarie, fie ca sunteti un expert care doreste sa isi extinda arsenalul, probabil ca veti clasifica tipurile de cutite in doua moduri. Vorbim fie de un cutit special (conceput special pentru un scop, cum ar fi un cutit de dezlegat, un cutit de dezosat sau un cutit pentru paine), fie vorbim de un cutit „universal” (cutite versatile care pot fi utilizate in toate tipurile de scenarii diferite).
Intrucat aceste cutite universale pot fi folosite pentru a cuceri o multime de provocari culinare, este usor sa incepeti sa pierdeti din vedere idiosincrasiile specifice care le deosebesc unele de altele. Nu toate tipurile de cutite multifunctionale sunt la fel, desigur. Unele dintre ele difera foarte mult unele de altele prin modul in care indeplinesc aceste sarcini, prin constructia lor si prin originile lor.
Acesta este modul in care cutitul bucatarului este un cutit occidental. Este unul dintre cele mai traditionale si populare unelte de bucatarie, este adesea asemanat cu Santoku, care este un cutit de bucatarie japonez. Acestea sunt similare prin faptul ca ambele sunt cutite de uz general, cu unele paralele de proiectare, dar exista o multime de aspecte care le diferentiaza.
Deci, atat cutitul Santoku, cat si cutitul bucatarului sunt cutite multifunctionale care pot fi aplicate la o serie de sarcini de taiere din cadrul bucatariei, cum ar fi tocat, feliat si taiat cuburi. Fiecare dintre ele poate fi confectionat dintr-o varietate de materiale diferite, cum ar fi ceramica sau metalul, desi majoritatea bucatarilor casnici si profesionisti prefera un cutit de bucatarie din otel pentru durabilitatea si performanta sa .
Aceste cutite profesionale reprezita o achizitie pe care orice bucatar va trebui sa o faca la un moment dat, insa rezultatele vor fi de admirat de fiecare data.
Pregatirea unui tanar bucatar incepe cu un cutit bun. Este primul si cel mai important echipament al sau, atata timp cat gateste. El este instruit sa-l mentina ascutit, sa-l pastreze curat si sa-l pastreze protejat, astfel incat sa poata conta pe el pentru a performa bine. Ne place sa ne gandim la gatit ca la o arta si poate deveni asta cu timpul si experienta. Dar mai intai, incepem ca o meserie, iar cutitul este instrumentul principal. O multime de oameni vor trece prin viata, fara a experimenta vreodata senzatia de efort si precisa a marilor cutite culinare. Dar pentru aceia dintre noi care sunt bucatari de-a lungul vietii, cutitele grozave sunt doar o chestiune de timp si, odata ce ati folosit unul, nu mai exista nicio cale de intoarcere.
Cele mai bune cutite de bucatarie garanteaza profesionalism si rezultate bune pe termen lung!
Ajută-ne cu un share: