Trăim pe fugă și de aici ajungem să dezvoltăm și numeroase obiceiuri negative care ne afectează sănătatea și adesea nici nu ne dăm seama ce facem greșit.
Ei bine, în articolul de față, vorbim despre aceste obiceiuri pentru a conștientiza greșelile și a putea să le remediem.
Dormim haotic
Calitatea vieții este direct influențată de modul în care dormim. Acest lucru merge atât de departe încât s-au făcut numeroase studii despre modul în care somnul ne afectează sănătatea și starea generală. În multe dintre acestea s-a dovedit faptul că lipsa a cel puțin 6 ore de somn pe noapte poate avea consecințe grave asupra organismului.
De asemenea, este important să avem un program de somn bine stabilit deoarece corpul are un ceas biologic care înțelege ciclurile prin care trecem în fiecare zi. Astfel, cu un program bine stabilit, el va știi ora la care intră în repaus datorită somnului, iar dacă alegi să-ți faci un astfel de program vei vedea că vei ajunge să te trezești și fără alarmă deoarece corpul va memora ora la care te trezești de obicei și se va trezi fără ajutor extern.
Folosim prea multă tehnologie
Deși are nenumărate avantaje, folosirea tehnologiei în exces poate duce la burnout sau la tulburări precum ADHD. Ideal este să o folosim conștienți de impactul pe care aceasta îl are în viața noastră și să luam pauze de oricâte ori simțim că avem nevoie.
Creierul nostru nu este făcut să fie expus la un nivel imens de informații precum poate tehnologia să ne dea și va avea nevoie de perioade de recuperare.
Prin urmare, încearcă să ai zile în care folosești, din proprie inițiativă, mai puțin tehnologia și chiar să alegi să te deconectezi de la tehnologie în anumite zile/intervale. Spre exemplu în weekenduri sau după ora opt seara.
Muncim peste program
Concurența și dorința de a face din ce în ce mai multe ne împing la a adopta acest obicei nesănătos de a munci peste program. În cazul acesta soluția este simplă și nu necesită mai multe explicații: trebuie să pui stop la tot ce înseamnă job atunci când programul s-a terminat. Sunt țări în care chiar este ilegal să fii contactat de angajator după terminarea programului.
Nu facem sport și mâncăm pe fugă
Lipsa sportului și alimentația necorespunzătoare sunt obiceiuri care ne afectează, atât la nivel psihic, cât și fizic. Corpul și mintea au nevoie de combustibil de calitate ca să funcționeze.
Nu încerc să spun că nu mai trebuie să consumi fast food sau să nu mai mănânci anumite feluri de mâncare, ci că planul tău alimentar ar trebui să conțină și nutrienții de care corpul tău are nevoie.
De asemenea, ar trebui să respecți recomandarea conform căreia trebuie să faci sport cel puțin 30 de minute pe zi. Partea bună este că aceste 30 de minute pot reprezenta chiar și o scurtă plimbare prin parc.
Ajută-ne cu un share: