Laptisorul de matca: 15 de lucruri pe care nu le stiai

Laptisorul de matca, alaturi de miere, pastura, polen reprezinta delicatese, atat din punct de vedere al gustului, cat si ale beneficiilor pentru sanatate oferite de albine. Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene si mandibulare ale albinelor. Laptisorul de matca este produs numai de albine intr-o anumita faza a vietii lor, adica atunci cand au de la 5 la 14 zile.

Laptisorul de matca: 15 de lucruri pe care nu le stiai

Se foloseste atat pentru hranirea frecventa reginelor, cat si pentru larve in primele 3 zile de viata. Regina si albina muncitoare sunt astfel diferite si, in timp ce o albina muncitoare va trai cel mult 90 de zile, o regina are o speranta de viata de peste 4 ani! In plus, albina regina este o insecta fertila care poate depune pana la 3000 de oua intr-o singura zi, lucru pe care nu il fac albinele obisnuite.

Laptisorul de matca este un aliment care are efecte benefice mari nu numai asupra albinelor, dar si aupra organismului uman datorita ingredientelor sale extrem de hranitoare si a substantelor sale misterioase. Laptisorul de matca este un excelent tonic si revitalizant. Iata 15 de lucruri pe care probabil nu le stiai despre laptiosorul de matca:

 1. Aportul de jeleu regal este excelent in cazul starilor de oboseala psiho-fizica si ca tonic pentru convalescenti, copii, varstnici, sportivi, in timpul sarcinii si alaptarii.
 2. Este utilizat pe scara larga pentru cei care sufera de anemie si este excelent pentru intarirea sistemului imunitar.
 3. Este antioxidant si antiinflamator.
 4. Laptisorul de matca are proprietati anti-imbatranire, datorita continutului ridicat de fenoli, flavonoide, caroten, aminoacizi, acid ascorbic si alti acizi organici.  Aduce beneficii antioxidante mari, sustine regenerarea pielii, stimuleaza metabolismul celular si are o capacitate antiinflamatoare mare.
 5. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru incetinirea imbatranirii pielii, fiind utilizat ca ingredient in preparate cosmetice. 
 6. Actioneaza deosebit de bine asupra efectelor nocive provocate pielii prin expunerea la razele UVB, datorita unui anumit ingredient, respectiv 10-HDA, care ajuta la cresterea productiei de procolagen.
 7. Are eficacitate antibacteriana si antivirala. El imbunatateste rezistenta la unele tipuri de infectii virale. De asemenea, s-a dovedit ca laptisorul de matca este util si pentru combaterea Herpes simplex tip 1 (rani) si de tip 2 (herpes vaginal), Adenovirus tip 2 (cauza conjunctivitei si infectiile tractului gastrointestinal), Virusul stomatitei veziculare si polivirusul de tip 2. 
 8. Laptisorul de matca este adjuvant pentru sindromul premenstrual.
 9. Laptisorul de matca are beneficii asupra osteoporozei.
 10. Un aport continuu de laptisor de matca poate reduce rata lipidelor serice totale si a nivelului de colesterol rau si, prin urmare, poate ajuta la prevenirea bolilor legate de sistemul cardiovascular.
 11. Laptisorul de matca poate ajuta in problemele de fertilitate.
 12. Laptisorul de matca, atunci cand este aplicat direct pe rani, grabeste procesul de vindecare.
 13. Laptisorul de matca are efecte anticancer, acizii grasi dand reeactii pozitive ca antitumorali. 
 14. Este unul dintre ingredientele principale ale celor mai scumpe produse de infrumusetare.
 15. Este recomandat ca remediu pentru perioadele de stres mare.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Citatele lunii #30 – favoritele de pe Instagram

Maxime si cugetari

Next

Las─â un comentariu