Femeile singure sunt mai fericite – descoper─â de ce

,

├Äntr-o lume ├«n care societatea ne-a ├«nv─â╚Ťat s─â credem c─â fericirea ├«nseamn─â s─â avem un partener al─âturi, femeile singure demonstreaz─â c─â aceast─â idee este dep─â╚Öit─â. Studiile arat─â c─â femeile singure sunt mai fericite dec├ót cele ├«ntr-o rela╚Ťie, iar ├«n acest articol vom explora motivele din spatele acestei concluzii surprinz─âtoare.

Femeile singure sunt mai fericite

Libertate ╚Öi independen╚Ť─â

Unul dintre motivele pentru care femeile singure sunt mai fericite este libertatea ╚Öi independen╚Ťa pe care le au. F─âr─â a avea un partener, ele pot face propriile alegeri ╚Öi ├«╚Öi pot urma propriile interese f─âr─â a se consulta cu cineva sau a face compromisuri. Un studiu realizat ├«n 2019 de cercet─âtorii de la Universitatea California din Santa Barbara a ar─âtat c─â femeile singure au un nivel mai mare de satisfac╚Ťie ├«n via╚Ť─â datorit─â autonomiei pe care o experimenteaz─â.

Încredere în sine și autoexplorare

Femeile singure au ╚Öansa de a se cunoa╚Öte mai bine ╚Öi de a-╚Öi dezvolta ├«ncrederea ├«n sine. F─âr─â a se compara cu al╚Ťi parteneri sau a se sim╚Ťi presate s─â se conformeze unor norme sociale, ele pot descoperi ce le place cu adev─ârat ╚Öi ce ├«╚Öi doresc de la via╚Ť─â. Un studiu publicat ├«n Journal of Personality and Social Psychology a descoperit c─â femeile singure au o stima de sine mai mare ╚Öi se simt mai ├«mplinite, deoarece au oportunitatea s─â-╚Öi exploreze propriile dorin╚Ťe ╚Öi aspira╚Ťii.

Rela╚Ťii sociale mai puternice

Femeile singure au, de obicei, rela╚Ťii sociale mai puternice cu prietenii ╚Öi familia. Un studiu realizat de cercet─âtorii de la Universitatea Cornell a constatat c─â persoanele singure au o re╚Ťea social─â mai mare ╚Öi mai divers─â, ceea ce le ofer─â oportunit─â╚Ťi mai bogate de a se conecta cu oameni care le sus╚Ťin ╚Öi le ├«n╚Ťeleg nevoile. Aceasta contribuie la cre╚Öterea nivelului de fericire ╚Öi a satisfac╚Ťiei ├«n via╚Ť─â.

Mai pu╚Ťin stres ╚Öi tensiune

O alt─â explica╚Ťie pentru fericirea femeilor singure este lipsa stresului ╚Öi a tensiunii asociate cu o rela╚Ťie. Problemele de cuplu, gelozia ╚Öi ne├«n╚Ťelegerile pot avea un impact negativ asupra st─ârii de bine a unei persoane. Femeile singure se bucur─â de o via╚Ť─â mai lini╚Ötit─â ╚Öi echilibrat─â, f─âr─â a se confrunta cu aceste dificult─â╚Ťi. Un studiu realizat de cercet─âtorii de la Universitatea Northwestern a concluzionat c─â femeile singure se confrunt─â cu mai pu╚Ťin stres ╚Öi anxietate ├«n compara╚Ťie cu cele aflate ├«ntr-o rela╚Ťie, ceea ce le permite s─â se bucure de o via╚Ť─â mai s─ân─âtoas─â ╚Öi ├«mplinit─â.

Prioritizarea s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi bun─âst─ârii

Femeile singure au tendin╚Ťa de a-╚Öi acorda mai mult─â aten╚Ťie propriilor nevoi, ├«n special ├«n ceea ce prive╚Öte s─ân─âtatea ╚Öi bun─âstarea. Acestea pot alege s─â aloce mai mult timp ╚Öi energie pentru a se men╚Ťine ├«n form─â, a avea o diet─â echilibrat─â ╚Öi a se implica ├«n activit─â╚Ťi de relaxare, cum ar fi yoga sau medita╚Ťia. Un studiu publicat ├«n Journal of Women’s Health a ar─âtat c─â femeile singure au o mai bun─â s─ân─âtate fizic─â ╚Öi mintal─â ├«n compara╚Ťie cu cele implicate ├«n rela╚Ťii.

Dezvoltarea personală și profesională

F─âr─â a fi distrase de problemele unei rela╚Ťii, femeile singure pot s─â se concentreze mai bine asupra carierei ╚Öi a dezvolt─ârii personale. Ele pot investi timp ├«n educarea continu─â ╚Öi ├«n aprofundarea abilit─â╚Ťilor, ceea ce le poate ajuta s─â avanseze ├«n carier─â ╚Öi s─â-╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â calitatea vie╚Ťii. Un studiu din 2016 publicat ├«n Social Forces a constatat c─â femeile singure au o mai mare implicare ├«n activit─â╚Ťi care ├«ncurajeaz─â cre╚Öterea personal─â ╚Öi profesional─â.

Femeile singure sunt mai fericite datorit─â libert─â╚Ťii, independen╚Ťei, ├«ncrederii ├«n sine ╚Öi autoexplor─ârii pe care le experimenteaz─â. Ele se bucur─â de rela╚Ťii sociale mai puternice, de mai pu╚Ťin stres ╚Öi tensiune ╚Öi de o mai mare aten╚Ťie acordat─â s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi bun─âst─ârii. ├Än plus, femeile singure se concentreaz─â pe dezvoltarea personal─â ╚Öi profesional─â, ceea ce le permite s─â tr─âiasc─â o via╚Ť─â mai ├«mplinit─â ╚Öi s─ân─âtoas─â. Rezultatele acestor studii ne ├«ncurajeaz─â s─â reconsider─âm concep╚Ťia tradi╚Ťional─â despre fericire ╚Öi s─â recunoa╚Ötem c─â a fi singur nu ├«nseamn─â a fi nefericit. ├Än schimb, femeile singure demonstreaz─â c─â fericirea poate fi g─âsit─â ├«n independen╚Ť─â, autonomie ╚Öi cre╚Ötere personal─â.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

De ce nu ar trebui s─â mai cau╚Ťi fericirea

F─â-╚Ťi mai u╚Öoar─â mutarea ├«n locuin╚Ťa nou─â

Next

Las─â un comentariu