Ți-ai cumpărat un apartament nou și stai cu gândul doar la ziua în care te vei muta, însă pare că greul abia acum începe. Mai ales când l-ai cumpărat de la un proprietar anterior, știi că mai ai de lucru așa încât să îl faci să fie pe placul tău. Acesta nu trebuie totuși să fie un proces dificil. Dacă știi clar ce trebuie să faci și la cine sa apelezi, scurtezi mult din timp și energie.
Sunt câteva etape pe care trebuie să le parcurgi ca să ajungi să te simți într-adevăr acasă. Ca să-ți fie mai ușor, le vom detalia mai jos pentru tine:
1. Începe prin a-l goli de toate cele rămase de la fostul proprietar, contractează un serviciu de debarasare mobila ca să termini cât mai repede și fără efort din partea ta. Firma vine la tine acasă și în foarte scurt timp scapi de vechiul mobilier ca să ai loc suficient pentru renovare.
2. Vezi dacă pereții se cojesc, dacă e nevoie și vrei într-adevăr să dai jos tencuiala până la zidărie, dacă dai schimbi complet faianța, gresia, parchetul. Ulterior, vei avea nevoie de cineva pe care să angajezi ca să demoleze lucrările anterioare.
3. Trebuie să angajezi zidari și tencuitori, în funcție de cât de complexă este lucrarea pe care te aștepți să o execute. În timp ce aceștia lucrează, trebuie să ai și un electrician care să-ți schimbe instalația electrică, să monteze tuburile de instalație ca apoi acestea să poată fi acoperite de tencuială.
De asemenea, ai nevoie și de un instalator care să-ți monteze eventuale racordări la sistemul de alimentare cu apă și scurgerile. De cele mai multe ori, electricienii de la noi au și competențe de instalatori, așa că alege o persoană care le poate face pe amândouă și salvezi timp și chiar bani.
Nu trebuie să știi dinainte exact ce cantitate de materiale ai nevoie pentru întreaga lucrare. Cel mai bine te vor lămuri specialiștii pe care îi angajezi ca să îți execute diferite părți ale acesteia.
4. Dacă ai optat pentru schimbarea gresiei și faianței, angajează și o echipă care să ți le monteze. După ce ai montat gresia și faianța, urmează ca instalatorul să monteze obiectele sanitare.
5. După acestea, montează și parchetul, apoi abia la final ușile. Parchetul trebuie lăsat la urmă și el pentru că vrei să-l ferești de zgârieturi și alte stricăciuni care s-ar putea întâmpla în timpul lucrărilor.
Ce faci după renovare?
Odată ce lucrările au fost încheiate în apartament, mai stai puțin înainte să te muți. Dacă ai nevoie de electrocasnice noi, comandă-le dinainte și așteaptă livrarea lor, apoi dă-le puțin timp după livrare și nu le porni imediat, mai ales dacă ai un frigider sau un dezumidificator electric.
Poți comanda și mobila nouă deja, pentru că odată ce ai mobila deja montată, îți va fi mult mai ușor să pui toate obiectele tale la locul potrivit. Când ai deja totul la locul lui în noua locuință, ești gata să contactezi o firma de mutări care să te ajute cu relocarea.
Firmele de mutări au personal experimentat care va acorda mare atenție bunurilor tale, va veni echipat cu ambalaje pregătite pentru fiecare tip de obiect pe care vrei să-l transporți, iar integritatea tuturor celor transportate va fi garantată prin contract. Este mult mai indicat să apelezi la aceștia pentru a te ajuta cu această problemă decât să te chinui, riscând să își deteriorezi obiectele în care ai investit.
Mutarea într-o locuință nouă n-ar trebui să fie deloc stresantă, mai ales dacă știi deja din timp ce ai de făcut și cu ce specialiști trebuie să discuți. Este, într-adevăr, un proces lung, dar dacă ai alături specialiștii care să se ocupe de toate treburile grele și să aibă grijă de lucrări și de bunurile tale, care știu că lucrează la a-ți construi acel acasă pe care îl aștepți de mult, va fi mai ușor decât te aștepți.
Sperăm că sfaturile noastre să îți fie de folos!
Ajută-ne cu un share: