De ce trebuie să ții cont dacă vrei să îți deschizi o florărie

Să-ți deschizi o florărie nu e o treabă ușoară, dar cu motivația necesară și un plan bine pus la punct, lucrurile pot deveni mai simple. În continuare vorbim despre câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți deschizi o afacere cu flori.

Desigur, oricât de bine pregătit ai fi, e posibil ca pe parcurs să apară cheltuieli pe care nu le-ai prevăzut. Pentru a le acoperi, poți solicita un credit nebancar. Acesta te poate ajuta să nu te împotmolești pe drumul care duce spre îndeplinirea visului tău. Odată ce grija pentru buget a fost lăsată în urmă, este momentul să îți organizezi planul de atac.

Curs de florist

Pentru ca pasiunea ta să devină o afacere, trebuie să ai și cunoștințe în domeniu. Poate că îți plac florile și te pricepi la decorarea buchetelor, dar o diplomă acreditată este o garanție în fața clienților tăi că au de-a face cu un profesionist. Din fericire, există o mulțime de cursuri din care poți alege. Optează pentru cursul care te ajută să te specializezi pe segmentul care te interesează cel mai mult – poate vrei să te adresezi cu predilecție clienților din zona corporate sau celor care caută aranjamente florale pentru diverse evenimente festive.

Acte

Înainte de a începe propriu-zis afacerea, trebuie să îți deschizi o firmă. Obținerea avizelor și certificatelor de funcționare poate să îți ia mai mult timp decât crezi. Pentru a-ți ușura munca, poți apela cu încredere la o firmă specializată care să te ajute cu actele. Mai mult decât atât, o firmă specializată te poate ajuta și cu serviciile de contabilitate, astfel încât să nu-ți mai bați capul cu asta.

Spațiu

Acum este momentul să te gândești dacă îți dorești ca afacerea ta să vândă prin intermediul unui punct de lucru fizic, exclusiv online sau prin ambele metode. Dacă îți dorești o afacere online, atunci vei avea nevoie, bineînțeles, de un website de prezentare și de un depozit unde să ții florile.

Dacă însă vrei să îți începi afacerea într-o locație fizică, alege-o pornind de la câteva aspecte, așa cum este locația. Aceasta trebuie să fie accesibilă și intens circulată. Un bun exemplu ar fi un centru comercial mare.

Furnizori

Alegerea furnizorilor este un aspect delicat care necesită o atenție deosebită. Vei avea nevoie de persoane de încredere, care să îți livreze la timp marfa dorită, la standardele așteptate. Așadar, discută cu mai mulți furnizori și vezi care sunt mențiunile lor. Apoi, informează-te temeinic despre fiecare în parte. De asemenea, asigură-te că furnizorul ales îți include și transportul în ofertă. În caz contrar, va trebui să te duci tu după flori.

Echipamente

Dacă ai găsit locația potrivită, este momentul să îți achiziționezi echipamentele și mobilierul de care ai nevoie. Alege-le în relație cu spațiul de care dispui pentru a nu avea surprize neplăcute dacă acestea nu încap în locul rezervat.

Pentru flori, probabil vei avea nevoie de echipamente frigorifice, suporturi pentru prezentare, mobilier pentru lucru și alte accesorii și obiecte pentru decorarea buchetelor.

Dacă ai o locație fizică, decorează-ți florăria cât mai plăcut astfel încât clienții să se bucure să îți treacă pragul!

Promovare

Chiar înainte de a deschide florăria este recomandat să investești în promovarea noii afaceri. Comunică pe cele mai populare platforme de social media, fii activ și interacționează cât mai mult cu urmăritorii tăi. O firmă de marketing te poate ajuta să îți promovezi eficient afacerea online, astfel încât să te bucuri de notorietate și vânzări.

Plan de cheltuieli

Pentru fiecare aspect menționat anterior, trebuie să iei în calcul costurile. Nu uita de costurile lunare la întreținere și utilități și de costurile cu posibilii angajați.

Desigur, e posibil să apară cheltuieli neprevăzute, iar atunci când bugetul tău nu a fost gândit să le acopere, e bine să știi că ai la cine să apelezi pentru a rezolva situația cât mai repede cu putință. O soluție ar fi să soliciți un credit rapid. Acesta te poate ajuta să-ți duci planurile la bun sfârșit fără să amâni sau să faci rabat de la calitate. Investește inteligent în afacerea ta, iar succesul va fi vizibil ulterior și în cifre!

Ajută-ne cu un share:
Previous

Apa – un izvor natural de sănătate

Cum să îți găsești scopul în viață

Next

Lasă un comentariu