De ce nu are mascara efectul dorit: 6 greșeli des întâlnite

,

Ne petrecem o mulțime de timp încercând să descoperim cea mai bună mascara, cea care oferă atât volum, cât și alungire genelor, fără a le îngreuna. Descoperă care sunt greșelile în machiaj care nu te lasă să te bucuri de întregul efect dorit al acestui produs de frumusețe:

De ce nu are mascara efectul dorit

1. Nu îți întorci genele!

Mascara poate face minuni, dar pentru a avea expresivitatea genelor pe care le vedem la vedete, ai nevoie să le întorci. Dacă nu vrei să folosești un clește, îți poți întoarce genele cu ajutorul unei lingurițe de metal sau, și mai simplu, cu ajutorul degetelor. Atenție, însă, genele trebuiesc întoarse înainte de a aplica mascara, pentru că după aceea riști să le deteriorezi.

2. Te dai cu mascara în mai multe straturi

Cu cât alegi să te dai cu mai multe straturi de mascara, cu atât aceasta se va usca în timpul aplicării, ajungând să încarce excesiv genele, să se sfărâme și să cadă și să arate complet artificial. Dacă după ce te dai cu un strat de mascara nu obții volumul dorit, ar fi momentul în care să reflectezi la o schimbare, alegând o formulă care să ofere mai mult volum.

3. Freci periuța de tubul de mascara

Atunci când freci periuța de tubul de mascara, încercând să iei mai mult produs pe periuță, tot ce faci e să adaugi aer tubului. Acest gest face ca mascara să se usuce mai rapid și să se facă cocoloașe pe gene. Dacă vrei cu tot dinadinsul un alt strat, înmoaie periuța în tubul de mascara o singură dată și, dacă simți că nu mai e destul produs, înseamnă că este pe terminate și trebuie înlocuit.

4. Folosești produse expirate

După trei luni, e bine să renunți la vechiul tub de mascara și să îl înlocuiești. Problema e că, din acel moment, bacteriile încep să se dezvolte în tub și în afara sa și dacă continui să o folosești, asta poate duce la ochi care lăcrimează, se înroșesc și chiar la conjunctivită. E bine să fii prevăzătoare cu produsele care vin în contact cu ochii și, chiar dacă nu ai folosit mascara decât de două ori în ultimele trei luni, regula se aplică: trebuie înlocuită.

5. Te dai cu mascara doar pe vârfurile genelor

Ca să reușești să le oferi genelor tale volumul și alungirea maxime, nu te poți mulțumi doar să treci periuța peste vârfurile genelor. Trebuie să folosești periuța de la baza genelor, într-o mișcare de zig-zag, pentru ca excesul să se depună la rădăcina acestora și nu către vârfuri și să nu se lipească între ele.

6. Îți zgârii pleoapele

Când te grăbești, există șansa să aplici mascara prea repede sau prea apăsat, zgâriind și pielea fină a pleoapelor, de la rădăcina genelor. Nu îți va lua decât câteva minute să te dai cu mascara, așa că, oricât te grăbită ești, încetinește puțin pentru acest moment! Ca să cureți un eventual surplus sau o dâră de mascara care amenință să îți strice machiajul, folosește vârful unui bețișor pentru urechi, înmuiat în puțin demachiant.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum sa iti planifici o excursie la mare, tinand cont si de buget

Dictionar de vise – litera B

Next

Lasă un comentariu