De ce nu ar trebui să mai cauți fericirea

Deși titlul poate induce puțin în eroare, nu intenționez să-ți spun că nu trebuie să fii fericit/ă, ci că fericirea este deja acolo, nu este nevoie să o cauți. Cum? Îți explic imediat.

Fericirea nu poate fi definită de un lucru, o persoană sau o mașină spre exemplu. Deși sunt lucruri și există persoane care aduc fericire în viața noastră, această fericire vine din interior.

Fiecare are propria lui definiție pentru fericire și, dacă întrebi 5 prieteni ce înțeleg ei prin fericire, probatil vei observa că viziunile sunt foarte diferite de a ta. Spre exemplu: unii văd fericirea în banii pe care îi câștigă, alții în mașinile pe care le conduc, iar în același timp există oameni care pot vedea fericirea în simplul fapt că luna asta și-au permis să ia cina o dată la restaurant.

Am spus că nu trebuie să cauți fericirea și profit de moment ca să o mai spun o dată. Nu trebuie să cauți fericirea deoarece ea poate fi în locurile unde nu te-ai gândi vreodată să o cauți. Fericirea, în general, constă într-un cumul de lucruri mici care vor aduce o stare de bine în viața ta.

Chiar dacă vorbim de o casă, de o mașină sau de o persoană, fericirea nu este casa, mașina sau persoana în sine, ci sentimentele pe care le ai atunci când știi că seara vii acasă, când o conduci, iar în cazul persoanei se referă la momentele pe care le petreceți împreună.

Prin urmare, în loc să cauți fericirea în locuri unde cu siguranță nu se află, învață să apreciezi ceea ce ai deja, fii recunoscător pentru ceea ce ai reușit până acum în viață și fericirea va veni.

Iar dacă totuși vrei să-ți induci o stare de fericire, fă lucrurile care îți plac, ieși cu oamenii cu care te simți bine și cumpără ce îți dorești (desigur, fă un calcul înainte pentru a te asigura că efortul financiar nu te depășește).

Înainte de final simt că trebuie să mai adaug un lucru. Chiar dacă îți dorești lucruri care te depășesc din punct de vedere financiar, poate nu este timpul lor acum și poți lucra la cariera ta astfel încât, într-o zi, să îți permiți tot ceea ce îți dorești.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum să fii mai productivă făcând mai puțin

Femeile singure sunt mai fericite – descoperă de ce

Next

Un comentariu la „De ce nu ar trebui să mai cauți fericirea”

  1. Excelent articol! Esti foarte motivant cu acest subiect si iti aduci foarte bine argumentele in favoarea ta. Oricine citeste acest material, cu siguranta, isi va schimba perspectiva despre fericire. Felicitari!

    Răspunde

Lasă un comentariu