De ce este TikTok atât de popular

,

Tik Tok a fost aplicația momentului și încă rămâne o aplicație foarte populară în ciuda faptului că ceilalți giganți din industrie au încercat și ei să introducă formate foarte asemănătoare cu ceea ce găsim pe Tik Tok.

Conform calculatorescu.ro, TikTok este fostul Musical.ly. Acesta a fost cumpărat de o companie din China cu suma de 1 miliard de dolari în anul 2017 și de atunci au investit într-un proces de rebranding, iar în ziua de astăzi are peste 1 miliard de download-uri.

Ideea asta de a face formate cât mai asemănătoare a mers până în punctul în care Instagram și YouTube au dedicat acum o parte din aplicațiile lor pentru a arăta clipuri exact ca pe Tik Tok.

Cu toate astea, Tik Tok crește în popularitate în timp ce Instagram și YouTube nu reușesc să convingă la fel de mulți oameni să folosească noile formate video.

În privința YouTube nu avem o idee clară cu privire la motivele pentru care oamenii nu adoptă YouTube Shorts. Putem da totuși vina pe faptul că, în general, utilizatorii de YouTube vin pe platformă pentru a vedea clipuri mai lungi sau pentru a asculta melodii. 

Pe Instagram situația stă puțin altfel deoarece formatul de tip TikTok strânge vizualiări destul de multe, dar platforma în sine, după ce a fost cumpărată de Facebook, a început să scadă din reach-ul organic pe care conturile în făceau înainte. Prin urmare, mulți creatori de conținut au migrat spre alte platforme.

Cu toate acestea, alte motive pentru care oamenii au renunțat la Instagram se referă la faptul că platforma era dedicată doar pentru fotografii, dar în timp s-a adaptat pentru story-uri, video, etc, și fotografii nu se mai simt în largul lor așa că și ei au migrat spre alte platforme care se potrivesc mai bine cu nevoile pe care le au.

Un alt motiv pentru care aplicația Tik Tok a reușit să adune atât de multe instalări și atât de mulți creatori de conținut este algoritmul. 

Această aplicație are un algoritm ultraperformant care reușește să te țină cu ochii ațintiți spre ecran chiar și zeci de minute. De asemenea, tot datorită algoritmului, dar și a faptului că utilizatorii petrec mult timp pe platformă, Tik Tok poate ajuta utilizatori care nu au o bază de fani sau care fac conținut chiar pentru prima dată să ajungă la zeci de mii sau chiar milioane de vizualizări.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum să-ți reduci senzația de foame și pofta de mâncare. 7 trucuri simple și eficiente

Top cele mai mari mituri despre dietă și sport, desființate de antrenori

Next

Lasă un comentariu