De ce determinarea este mai importantă decât inteligența dacă vrei să ai succes

În cadrul unei conferințe recente “TED Talks”, psihologul Angela Lee Duckworth spunea că deși inteligența contează, un IQ mare nu este cel mai bun indicator al succesului. Mai degrabă, cheia succesului este să fi determinată, să ai voința de a lupta și atunci când șansele sunt împotriva ta.

determinarea este mai importantă

Într-adevăr, determinarea contează mai mult decât orice alt talent sau trăsătură de caracter. Iată câteva exemple care demonstrează că determinarea este mai importată decât inteligența dacă vrei să ai succes:

aplici pentru 10 slujbe și nu primești răspuns? Poți să găsești motivația necesară pentru a trimite CV-uri până primești răspuns?

  • trimiți o aplicație pentru o slujbă și nu știi dacă a fost primită? Întrebi într-un email sau printr-un telefon și continui să insiști până primești un răspuns?
  • te așezi să scrii altă scrisoare de intenție? Ai disciplina necesară pentru a te asigura că ai adaptat-o conform necesităților locului de muncă, chiar dacă atâta scris este plictisitor și o mare pacoste?
  • te pregătești pentru un interviu? Acest lucru înseamnă să știi cele patru întrebări pe care trebuie să i le pui unui angajator și să îți faci timp să cauți informații despre companie din timp.
  • nu ai energie, după o zi obositoare de lucru, să iei parte la un eveniment la care ai putea cunoaște persoane importante pentru cariera ta? Faci efortul să sapi adânc în interiorul tău pentru energia necesară ca să te duci pentru că nu știi pe cine ai putea întâlni?
  • închei o situație de socializare? Determinare înseamnă să îți faci timp să scrii un mesaje de mulțumire, chiar dacă cineva îți face doar legătura cu o persoană sau cu alta.
  • ești omis pentru promovare? Persoanele determinate muncesc de două ori mai mult și nu se detașează din punct de vedere mental sau își caută altă slujbă.
  • realizezi că îți lipsesc anumite abilități? Înveți din proprie inițiativă ceea ce nu știi chiar dacă acest lucru nu va atrage după sine vreo mărire sau bonus?
  • începi un al doilea job?
  • ai ajuns într-un moment mai greu al vieții tale și se pare că viața ta nu merge încotro ar trebui? După cum spunea Duckworth, toată inteligența din lume nu te va ajuta în astfel de momente. Cea mai mare armă a ta este o mare doză de determinare.
Ajută-ne cu un share:
Previous

5 minciuni pe care și le spune singură orice femeie după o despărțire

5 obiceiuri ale oamenilor mereu odihniți

Next

Lasă un comentariu