De ce călătoriile trebuie să facă parte din viața ta

,

Adesea ne trezim în momentele acelea în care nu avem chef nici de mers la bucătărie, dar să mai și plecăm în alte orașe să călătorim. Ei bine, problema e fix că ne-am obișnuit să nu facem asta și ceva ce trebuie să se schimbe.

În rândurile ce urmează vorbim despre importanța călătoriilor și de ce consider eu că acestea trebuie să facă parte din viața nostră, cu ce ne ajută și ce beneficii aduc.

Doar așa putem vedea lumea cum este ea cu adevărat

Se spune că lumea e mică, dar asta până începi să vezi fiecare colțișor al ei cu fiecare oraș și cultură. Vei descoperi că deși mică, aceasta ascunde multe lucruri interesante care te vor face să te minunezi de existența lor.

Te vei cunoaște pe tine mai bine

Prin aceste călătorii vei fi supus și la anumite teste, mai ales de răbdare și adaptare, dar sunt situații prin intermediul cărora vei ajunge să te cunoști mai bine și să te apreciezi la adevărata ta valoare.

Te ajută să crești productivitatea

Atunci când nu călătorim și nu facem nimic după jobul tradițional de la 8 la 5, productivitatea scade în ritm alert deoarece mintea noastră intră într-o rutină. Ei bine, rutina aceasta nu este deloc bună deoarece ne învățăm că doar atât trebuie să facem și că odată ce ne-am terminat jobul trebuie să mergem acasă să dormim și să așteptăm a doua zi. Viața e mai mult de atât și doar printr-un antrenament continuu al minții, dar și al corpului putem să menținem un echilibru sănătos și chiar sarcini plictisitoare nu ni se vor mai părea o rutină. Zilele de muncă nu vor părea că vin una după alta ci se vor întâmpla în timp ce în timpul liber ne trăim viața.

Te ajută să cunoști oamenii mai bine

Mergând în multe locuri și cunoscând mulți oameni vei fi mai atent la tipologii, diferențe în comportament și alte elemente distinctive astfel încât îți va fi mult mai ușor să citești o persoană apoi, să știi când minte și ce fel de om este în realitate.

Călătoritul te ajută să rezolvi problemele mai ușor

Având un stil de viață activ, mintea ta va fi și ea mai antrenată și va fi gata să rezolve problemele mult mai ușor. În plus față de asta, în timp vei fi acumulat experiențe care te vor ajuta să iei decizii mai bune în situații noi deoarece nu vei fi străin schimbărilor.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citatele lunii #9

Dictionar de vise – litera U

Next

Lasă un comentariu