Dacă te porți urât cu soacra, divorț! Cele mai bizare legi privind căsnicia

Cine și-ar fi putut imagina că există locuri în SUA în care legile îți interzic să dormi gol lângă soț, în care, dacă te porți urât cu soacra, poți să ajungi să divorțezi și în care, dacă o soție vrea să își pună dinții, trebuie să ceară mai întâi voie de la soț.

privind căsnicia

Iată cele mai bizare 12 legi privind căsnicia:

1. Te-ai căsătorit în urma unui pariu? Nu-i nimic. Poți să-o anulezi

În Delaware, poți obține în mod legal o anulare a căsniciei dacă aceasta a rezultat în urma unei provocări sau a unei farse. Legea spune că dacă unul sau ambii parteneri s-au căsătorit ca urmare a unei farse, pot obține divorțul.

2. Dacă ți-a plăcut, ar fi trebui să îi pui un inel pe deget

În Carolina de Sud, o lege valabilă pentru toți Don Juanii de peste 16 ani spune că nu au voie să ceară o femeie de nevastă doar pentru a o seduce.

3. Pune-ți pijamaua înapoi pe tine, te rog

Chiar dacă aparent a trecut de faza cu căutatul vrăjitoarelor, orașul Salem din Massachusetts își păstrează totuși pudicitatea; este ilegal ca un cuplu să doarmă gol într-o cameră închiriată.

4. Ai un permis pentru acei dinți, doamnă?

În Vermont, o soție trebuie să obțină permisiunea scrisă a soțului pentru a purta dinți falși.

5. Ar fi bine să te porți bine cu soacra

În Wichita, Kansas,dacă nu te porți frumos cu soacra, soțul are dreptul de a divorța de tine.

6. Țintește și trage

În orașul Truro din Cape Cod, mirele trebuie să își dovedească bărbăția prin vânarea și uciderea a șase mierle sau trei ciori.

7. Ești beat sau nebun? Trezește-te înainte de a spune “da”

În Mississippi, dacă ofițerul stării civile consideră că tu sau viitorul tău soț sunteți beți, nebuni sau “imbecili”, el sau ea poate refuza să îți elibereze certificatul de căsătorie. Aceeași situație este și în Tennessee.

8. A patra oară nu este cu noroc

După trei căsnicii eșuate, este probabil timpul să vă spuneți “la revedere” unul altuia. În Kentucky, femeile sunt ajutate să ia decizia corectă prin faptul că nu li se dă voie să se căsătorească cu același bărbat și a patra oară.

9. Aici, verișorii de gradul întâi se pot căsători

În Utah, verișorii de gradul întâi pot să se căsătorească dacă au peste 65 de ani (cu alte cuvinte, atunci când sunt infertili).

10. Te puteai căsători până la vârsta de 18 ani

În Arkansas, pentru o scurtă perioadă între 2007 și 2008, era legal pentru un copil de 18 ani să se căsătorească dacă avea acordul părinților.

11. Te iubesc, oriunde ai fi

În California, Colorado, Texas și Montana, te poți căsători chiar dacă partenerul nu este în aceeași țară cu tine. Cu alte cuvinte, partenerul lipsă poate fi înlocuit de altcineva. În Montana, s-a mers și mai departe și două persoane se pot căsători fiind ambele înlocuite de terți.

12. Nu ai voie să te săruți în public duminica

În Hartford, Connecticut, trebuie să lași sărutatulpe sâmbătă. Este ilegal să îți săruți soția în parc duminica.

Ajută-ne cu un share:
Previous

4 sfaturi pentru o relație reușită la distanță

Zece motive pentru a cumpăra haine second hand

Next

Lasă un comentariu