Cuplurile care nu mai fac dragoste. 6 cauze și soluția pentru fiecare

Când un cuplu trece printr-o perioadă în care activitatea sexuală este din ce în ce mai rară, intervin o mulțime de întrebări cu privire la posibilele cauze, mergând de la lipsa de interes a unuia dintre parteneri și până la probleme serioase. Cu toate astea, lucrurile nu stau atât de grav, însă. Citește și descoperă care sunt soluțiile de a ieși din impas!

Fiecare cuplu consideră că o viață împlinită se măsoară altfel: pentru unele cupluri, să facă dragoste o dată pe lună echivalează cu a nu mai avea activitate sexuală, în timp ce altele consideră că intimitatea e la cote maxime atât timp cât nu lipsesc momentele de tandrețe, sărutările și îmbrățișările. Cel mai important e să nu se ajungă la momentul în care sexul sau tandrețea sunt complet evitate.

Cuplurile care nu mai fac dragoste

1. Oboseala

„Mulți oameni se plâng de oboseală sau de lipsa timpului pentru a face față tuturor activităților zilei, mai ales dacă au și copii. În programul lor, nu există niciun moment acordat relaxării”, explică psihoterapeutul Sylvie Lavallee.

Soluția: să vă acordați dreptul de a vă opri din tot ceea ce faceți și de a petrece timp cu omul de lângă voi. Și să uitați complet de mitul conform căruia sexul se întâmplă “ca prin miracol”: trebuie să creezi ocazii și să asociezi plăcerea, relaxarea și împlinirea.

2. Stresul

Ne impunem, deseori, un stres suplimentar atunci când avem de la propria persoană așteptări ridicate și când îi impunem partenerului să “joace după regulile noastre”. Când femeia adoptă poziția de “șef” în raport cu partenerul, ea riscă să ucidă erotismul din cuplu, ceea ce duce la frustrări sexuale și la amărăciune.

Soluția: “Trebuie să scădeți nivelul așteptărilor personale, ca și pe cel al performanței necesare. Nu mai e nevoie să existe sindromul “fetei de nota 10″ după ce ați terminat școala”, spune Sylvie Lavallee.

3. Nu aveți timp de petrecut împreună

“Dacă un cuplu nu pleacă niciodată în vacanță și își petrece toate weekend-urile în activități alături de un grup de prieteni, timpul nu le mai aparține. O prea mare deschidere către lumea exterioară amenință intimitatea cuplului”.

Soluția: Trebuie să delimitați împreună timpul liber pe care îl alocați familiei și prietenilor, păstrând timp doar pentru voi doi.

4. Rutina în viața sexuală

Cu un partener care face dragoste în maniera tradițională, mereu la fel și folosind aceleași mângâieri, femeia se poate plictisi și poate ajunge să evite orice raport sexual.

Soluția: “Dacă partenerul e lipsit de creativitate în dormitor, trebuie să îi spunem că am aprecia puțină varietate. Îl putem ghida, cu accent nu pe ceea ce nu face, ci pe ceea ce face și ne produce plăcere”, sugerează Sylvie Lavallee.

5. Kilogramele în plus ale unuia dintre parteneri

Luăm de bun faptul că partenerul care ne iubește ne va găsi atrăgători în ciuda kilogramelor acumulate. Dar, din păcate, dacă unul dintre parteneri devine mai puțin atrăgător, celălalt poate reacționa astfel încât să evite orice moment de intimitate.

Soluția: Din păcate, cea mai bună soluție este să-i spunem partenerului că nu mai suntem la fel de atrași, pentru că riscăm, dacă nu spunem nimic și situația se prelungește, să ne îndepărtăm, estimează psihoterapeutul. Iar dacă partenerul vrea să ne vadă mai zvelte, trebuie să ținem cont de asta și să punem la punct o strategie eficace pentru a reuși.

6. Televizorul și internetul – piedici

Dacă partenerii se lasă distrași și petrec ore întregi pe internet și în fața televizorului, acest lucru își va pune amprenta pe relație.

Soluția: Timpul pe care îl alocăm privitului la televizor și internetului trebuie redus. De ce n-am face asta, conștient, ambii parteneri alocând măcar o oră înainte de culcare pentru a vorbi și eventual a face dragoste?

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 idei fixe despre sex pe care trebuie să le uiți

7 lucruri pe care trebuie să le eviți când te cerți cu iubitul

Next

Lasă un comentariu