Cum verifici daca aurul este real

Daca esti o persoana pasionata de bijuterii probabil te-ai intrebat care sunt procedeele prin care le poti deosebi pe cele reale de cele false. In articolu de fata vorbim despre aur si cum verifici daca acesta este autentic sau nu. Exista multe metode de testare, dar le-am ales pe cele mai mai intalnite patru dintre acestea, iar pe o parte le poti pune in aplicare chiar acasa.

Cum reactioneaza pielea

Nu este nici un mit faptul ca daca porti bijuterii false pot aparea diferite iritatii pe piele. Astfel, daca pe piele raman urme verzi sau negre dupa o si de purtat o bijuterie, aceasta cu siguranta nu este din aur.

Pune magnetul pe el

Aurul nu se lipeste de magnet. Tocmai din acest motiv, testul cu magnetul este probabil cea mai intalnita metoda de a diferentia aurul adevarat de cel fals. Cu toate astea, trebuie sa aveti in vedere ca exista multe alte materiale care nu au nici o reactie in pezenta magnetului.

Testul cu acid

Facut de persoane cu experienta, acest test poate spune cu exactitate daca aurul este real sau nu deoarece cel real nu pateste nimic la contactul cu acidul, dar imitatia va fi distrusa.

Testul cu apa

Persoanele normale nu au acces la acid, dar la apa da. Acest test presupune punerea aurului intr-un pahar cu apa, iar daca se va scufunda imediat si va ramane lipit de fund este fals. Aurul real are tendinta de a se scufunda mult mai incet si sa pluteasca la cativa mm de fundul paharului in functie de greutatea bijuteriilor. De asemenea, imitatia va rugini sau isi va schimba culoarea daca este expusa la apa mai mult timp.

Sper ca acest articol a reusit sa satisfaca macar o parte din curiozitatea ta despre aurul si testele pe care le poti face pe acesta, dar daca vrei sa stii 100% daca bijuteriile pe care le-ai cumparat sunt sau nu din aur, recomandarea mea este sa mergi la o persoana cu experienta care poate stabili asta, dar si calitatea aurului fara nici un dubiu.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citatele lunii #23 – preferate de cititori

Horoscopul iubirii pentru toamna 2013

Next

Lasă un comentariu