Cum să-ți renovezi dormitorul cu ajutorul unor idei simple

De fiecare dată când intri în dormitor starea de bună dispoziție dispare deoarece aspectul său învechit îți displace? Ești nevoit să accepți situația fiindcă nu dispui de banii necesari pentru renovarea sa?

Te înșeli, poți dispune de acești bani dacă soliciți un credit de nevoi personale. Altfel spus, solicită creditul de nevoi personale, treci la treabă și buna ta dispoziție nu se va mai schimba când intri în dormitor.

Renovarea dormitorului poate fi simplă și destul de rapidă dacă ții cont de sfaturile următoare.

Acordă atenție aspectului pereților

Dacă renovezi pereții vei da un aspect complet nou acestei camere. Deși este adevărat că poți miza pe culoare, dacă dormitorul tău este foarte mic, este mai bine să alegi nuanțe neutre și deschise. Cu toate acestea, o idee interesantă ar fi și crearea unui perete de contrast. Cum poți face asta? Ușor, cu tapet. Tapetul este o resursă la îndemână și foarte diversă.

În prezent, în magazinele de bricolaj există o gamă variată de modele de tapet. Sigur vei găsi un model potrivit pentru dormitorul tău. Gândește-te doar la ce fel de mobilier ai sau îți dorești.

Alege noptiere potrivite

Noptierele sunt acele elemente ce pot fi folosite pentru a schimba complet aspectul dormitorului. Atât în magazinele fizice, cât și în cele online, există o mulțime de modele (pentru toate buzunarele), așa că sigur vei găsi noptiere potrivite bugetului de care dispui.

Poți opta, de exemplu, pentru noptiere cu linii drepte, simple și cu finisaje din lemn. Dacă mobilierul este alb și optezi pentru un perete de contrast în zona unde pui patul, noptierele din lemn vor ieși superb în evidență.

Folosește lămpi și alte corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat pot schimba radical o încăpere, iar dormitorul nu face excepție. Pe lângă un corp de iluminat care să ofere o lumină generală – plafonieră sau o lustră simplă –, nu trebuie să uiți de importanța unei surse de lumină secundară pe care să o așezi pe noptiere.

În magazinele de specialitate există multe opțiuni, de la lămpi flexibile până la aplice. Acestea din urmă câștigă mult teren și adevărul este că au capacitatea de a crea spații cu multă personalitate. În plus, sunt și foarte practice, deoarece lasă liberă suprafața noptierelor.

Alege o tăblie pentru pat

Patul nu trebuie neapărat să aibă tăblie, dar adevărul este că o tăblie face camera mai primitoare. În plus, peretele patului se murdărește mai mult decât oricare altul. Dacă investești într-un pat cu tăblie sau montezi una, vei proteja tapetul sau varul de pe perete.

Alege o tăblie albă pentru ca aceasta să iasă în evidență pe un perete colorat, sau o tăblie neagră dacă ai pentru un perete deschis la culoare. Fierul forjat și lemnul sunt două opțiuni foarte frumoase, cu un farmec aparte.

De asemenea, ceea ce trebuie să știi este că nu e nevoie să cheltuiești foarte mulți bani pe o tăblie de pat. În magazine există de toate și pentru toată lumea. În plus, ți-o poți face singur.

Renovează dormitorul alegând textilele potrivite

Dacă alegi elemente neutre pentru pereții și mobilierul din dormitor, alege perdele, pături și perne decorative în culori mai puternice sau cu imprimeuri mai îndrăznețe pentru a da un aer nou dormitorului.

Optează pentru un dormitor de inspirație rustică

O modalitate incontestabilă de a-ți renova dormitorul este schimbarea stilului dominant în ceea ce privește design-ul. Stilul rustic este ideal pentru dormitor întrucât accentuează ideea de căldură și de intimitate.

Amenajarea unui dormitor rustic este foarte simplă. Trebuie doar să montezi niște grinzi din lemn la vedere, să pui pe ici pe colo accesorii din acest material sau să folosești cuverturi sau perne în stil tradițional.

Folosește elemente vintage

O altă idee pe care o poți folosi în proiectul de renovare a dormitorului este integrarea anumitor elemente vintage. Alege lămpi în stil art deco caracteristic începutului de secol XX, dar și textile și perne ce amintesc de estetica victoriană. Ai grijă însă să nu exagerezi. Dă un aer actual dormitorului limitând numărul de piese de mobilier folosite și încercând să permiți luminii naturale să pătrundă cât mai mult în cameră. 

Folosește elemente handmade

Dacă îți place să meșterești, cea mai bună variantă este să-ți creezi singur diverse piese de mobilier. Realizarea propriului mobilier pentru dormitor îți va permite să-ți renovezi dormitorul fără să cheltuiești prea mulți bani.

În plus, așa îți pui la încercare talentul ascuns. Paleții vor fi cei mai buni aliați ai tăi pentru a da viață noptierelor, tăbliilor de pat și, de ce nu, corpurilor de iluminat.

Ce spui, vrei să treci imediat la treabă acum că ai aflat aceste idei simple? Pentru achizițiile mai mari, solicită un credit online urgent.

Creditul online urgent îți poate oferi șansa să schimbi aspectul dormitorului pentru un plus de relaxare după o zi obositoare.

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 lucruri bizare pe care corpul tău le face în timp ce dormi

6 obiceiuri “sănătoase” care îți fac mai mult rău decât bine

Next

Lasă un comentariu