Cum să te comporți atunci când ai un iubit gelos

,

Gelozia în cuplu poate fi măgulitoare pentru amorul propriu, până la un anumit punct, când are potențialul de a deveni o sursă de conflict importantă sau chiar motivul unei despărțiri. Ce e de făcut atunci când iubitul să îndoiește mereu de sentimentele tale pentru el?

un iubit gelos

1. Identifică sursa nesiguranței lui

“Există posibilitatea ca iubitul tău să fie gelos pentru că a fost deja înșelat, pentru că îi lipsește încrederea în sine sau pentru că e dependent din punct de vedere afectiv”, explică sexologul Sophie Brousseau. Descoperă care e sursa neîncrederii lui în tine și cum să îl faci să se simtă mai bine. De exemplu, dacă a fost înșelat, îi poți demonstra că nu ești ca celelalte fete pe care le-a cunoscut.

2. Rămâi tu însăți

E foarte important să rămâi tu însăți, fără să îți schimbi felul de a fi sau personalitatea de teamă că ceva l-ar putea deranja. “Nu trebuie nici să te comporți special pentru a-i provoca gelozia, de exemplu să te îmbraci foarte sexy atunci când ieși doar cu prietenii tăi, dar dacă ăsta e stilul tău, nici să renunți complet la astfel de haine pentru că îl deranjează pe el, pentru că atunci vorbim despre un control exagerat pe care ajunge să îl aibă asupra ta”, explică specialistul.

3. Nu minți în legătură cu ieșirile tale

Ca să evite reproșurile iubiților geloși, multe fete preferă să își lase iubiții să creadă că merg să își viziteze mama și nu că merg să bea ceva, după muncă, alături de colegi. “E preferabil să îi spui adevărul, să îi explici intențiile tale în legătură cu ieșirea, pentru că dacă îl vei minți, chiar va avea un motiv să fie supărat și încrederea va fi foarte greu de restabilit”, mai spune sexologul.

4. Încurajează-l să-și facă prieteni

Un iubit gelos are tendința să te facă să te simți vinovată de fiecare dată când ieși și îl lași singur, pentru că nu are, la rândul său, planuri. E important ca niciunul dintre voi să nu îl împiedice pe celălalt să trăiască și să se bucure de viață, pentru că în cuplu avem nevoie și de libertate. Specialistul explică:  ”O soluție poate fi să îl încurajăm să aibă și el prieteni și să iasă alături de ei sau să își urmeze interesele comune”.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Dictionar de vise – litera F

SEO – o investitie de success pentru magazinele online

Next

Lasă un comentariu