Cum să participi la un interviu fără să trezești suspiciuni

Vrei să-ți schimbi locul de muncă și nu știi cum să îți organizezi interviurile astfel încât să nu trezești suspiciuni la actualul job? Ei bine, în articolul acesta îți voi arăta câteva metode care te vor ajuta și vorbim despre ce nu e bine să faci în această situație.

Totul începe cu planificarea interviului astfel încât să nu se suprapună peste ședințe sau să aibă loc în zilele în care ai deadline-uri importante și nu poți lipsi de la birou. De îndată ce ai o dată care să nu te încurce asigurată, trebuie să vezi cum îți poți lua liber mai ușor.

Ideea de bază este să nu complici lucrurile prea mult deoarece, în general, oamenii nu își iau liber pentru chestii mult prea complicate. Spre exemplu, iată mai jos pentru ce își iau oamenii liber și poți alege scuza preferată:

  • Concediu, atât. Nu trebuie să dai nimănui explicații ce faci cu concediul tău;
  • Ai nevoie de câteva ore ca să rezolvi ceva la mașină;
  • Ai nevoie de câteva ore ca să mergi la medic să iei o trimitere (ar fi neprofesional ca cineva să te întrebe de ce mergi la medic);
  • Ai nevoie să lucrezi acasă deoarece vine curierul/instalatorul să monteze ceva.

După cum vezi, scuzele sunt destul de simple, dar cu efect. Nimeni nu îți poate spune că trebuie să mergi la job în ziua respectivă dacă ai o urgență de orice fel. Dacă acest lucru se întâmplă, nici nu cred că se mai pune problema de a rămâne la actualul job de muncă deoarece cu siguranță este un mediu toxic și îți poți consuma deja zilele de concediu pentru a-ți găsi cât de curând un job nou.

Dacă îți iei concediu, ideal este să stabilești mai multe interviuri în aceeași zi pentru a crește șansele de a găsi un job bun într-un timp cât mai scurt.

Cu toate astea, dacă ești decis că vrei să pleci, s-ar putea ca cea mai bună metodă să fie să anunți că asta intenționezi, să negociezi termenii pentru a rămâne, iar dacă nu ajungi la un consens, să aplici la căt mai multe joburi și să îl schimbi.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Obiceiuri negative care ne afectează sănătatea

Transformă-ți curtea într-un paradis verde: 6 Sfaturi pentru a pune în valoare gazonul

Next

Lasă un comentariu