Cum să-i oferi flexibilitate părului tău. 9 sfaturi esențiale

,

Volumul și flexibilitatea sunt de obicei legate una de alta, dar sunt moduri de a da volum părului fără a-i conferi flexibilitate. Adăugarea flexibilității este un lucru mai dificil și are mare legătură cu modul în care îți îngrijești șuvițele. Află cum să adaugi flexibilitate părului ca să ai un look mai tineresc.

Multe produse promit flexibilitate dar ca să îți faci părul să se miște cum vrei tu, trebuie să ai grijă cum ți-l îngrijești și să nu pui bază în spusele unor produse „minune”. Află unde greșeai și cum să-ți recapeți părul flexibil:

flexibilitate părului tău

1. Începe cu un păr curat

Doar pentru că îți speli în mod regulat părul cu șampon, nu înseamnă că părul tău este curat. Produsele de păr pot bloca mizeria și sebumul, ceea ce face ca acesta să fie mai greu. Ca să adaugi flexibilitate, ai grijă ca părul tău să fie cu adevărat curat. Pentru asta, folosește în mod regulat un șampon cu efect de curățare. La fel va funcționa și un șampon cu efect de purificare pentru că va îndepărta excesul lăsat de produsele de păr și astfel ți-l va elibera.

2. Alege tipul de șampon protrivit

Este posibil ca alegerea unui șampon pentru volum să nu fie cea mai bună soluție chiar dacă simți că părului tău îi lipsesc atât volumul cât și flexibilitatea. Multe astfel de șampoane îl îngroașă dar îl și îngreunează, ceea ce va duce la pierderea flexibilității. Șampoanele organice sunt un mod foarte bun de a nu pune chimicale în păr iar dacă vrei să îți schimbi șamponul, ar fi bine să încerci câteva mostre diferite pentru a te decide.

3. Ai grijă să nu îți arzi părul la duș

Prea multă căldură îți poate deteriora părul, ceea ce îl va face să își piardă flexibilitatea. Acest lucru se întâmplă nu numai când folosești unelte de coafat ci și când îl speli. Încetează să mai torni apă fierbinte pe el și folosește apă călduță. Acesta este unul dintre cele mai simple metode de a conferi flexibilitate părului tău.

4. Nu sări peste balsam… sau sari

Să aplici un balsam în mod regulat este o idee bună indiferent de tipul de păr pe care îl ai dar dacă îl folosești zilnic, poate să afecteze flexibilitatea părului tău. Balsamul are cele mai bune rezultate, dacă ai un păr aspru sau des. Dacă ai păr fin, balsamul ar putea să îl îngreuneze prea mult. Pentru a-l descâlci, încearcă să folosești un spray cu efect de descâlcire.

5. Usucă-l în mod corect

Poți obține mai mult volum dacă îți usuci părul în mod corect. După ce l-ai descâlcit, poți folosi un pieptene cu dinții rari sau chiar o perie, în timp ce îl usuci, pentru a-i oferi flexibilitate. De asemenea, poți să îl usuci înspre partea opusă față de unde stă de obicei și să îl întorci când ai terminat.

6. Folosește produsele potrivite

Spuma de păr pentru volum este cel mai simplu produs pe care să-l poți folosi dacă vrei să adaugi flexibilitate părului tău dar secretul pentru a o folosi corect este să o aplici înainte să începi să ți-l usuci. Pune puțină spumă la rădăcină și vei obține mai mult volum și flexibilitate când vei termina. Dacă folosești prea mult, vei pierde volumul și se vor acumula reziduri la rădăcinămult mai ușor.

7. Încearcă bigudiuri mari

Părul creț sau ondulat are mai multă flexibilitate dar nu trebuie să renunți pentru asta la textura dreaptă și naturală a părului tău. Poți folosi bigudiurile mari pentru a obține volum fără să îți bați capul cu onduleurile. Pur și simplu, lasă-le pentru câteva minute după care trece-ți degetele prin păr pentru a scăpa de onduleuri și pentru ai observa flexibilitatea.

8. Optează pentru tunsoarea potrivită

Este mult mai greu să adaugi flexibilitate părului tău dacă este tăiat la aceeași înălțime. Depinzând de grosimea și greutatea lui, s-ar putea să ai nevoie,pur și simplu, de trepte sau de păr mai scurt. Treptele pot adăuga destul volum și flexibilitate părului tău, dând șuvițelor o mișcare naturală.

9. Aranjează-ți părul cu mâna

Majoritatea hairstiliștilor își sfătuiesc clienții să își treacă degetele prin păr pentru a-i conferi volum și flexibilitate. Acest lucru este extrem de important atunci când îl usuci dar poți să îi oferi flexibilitate și pe parcursul zilei cînd va părea mai turtit. Trebuie să ai grijă cum umblii cu părul doar atunci când e plin de fixativ, pe care oricum nu ar trebui să îl folosești dacă vrei să obții flexibilitate.

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 lucruri surprinzătoare care îți omoară cheful în dormitor

Cum sa iti promovezi eficient afacerea in online

Next

Lasă un comentariu