Cum să fii mai productivă făcând mai puțin

,

Programul de muncă adoptat acum zeci de ani este depășit în zilele noastre deoarece avem tehnologia care să ne ajute să ne facem joburile mult mai repede, dar asta înseamnă că avem un volum de muncă mult mai mare și vom și obosi mai repede.

Prin urmare, avem nevoie de noi standarde la care să ne raportăm atunci când vine vorba de muncă deoarece este foare ușor să treci de la productivăitate la un burn out și vei simți că nu mai poți face nimic, indiferent de câte ore dedici jobului.

Ai grijă la tehnologie

Așa cum spuneam deși tehnologia ne ajută foarte mult, este de asemenea o lamă cu două tăișuri deoarece ne ține conectați 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Asrfel nu mai avem pauzele de care avem nevoie pentru a ne recupera după job.

De asemenea, multitasking-ul poate să îți facă mai mult rău decât bine. Vei consuma mai multă energie și vei obosi mai ușor dacă te concentrezi asupra mai multor lucruri în același timp. Soluția este să dedici toată atenția ta unui lucru până îl termini, în felul aceesta te asiguri și că l-ai făcut cât de bine ai putut.

Stop după 6

Tot din cauza tehnologiei rămânem conectați la job mai mult decât este necesar. Ideal este ca după program să te deconectezi de la tot ce înseamnă mailuri și task-uri de muncă, chiar dacă este vorba de feeelancing. În acest fel dai timp corpului și minții tale să se odihnească și să se încarce pentru a fi pregătite de o nouă zi de muncă.

Fă-ți un loc pentru muncă

Ai nevoie și de o deconectare mentală de la job, fapt ce înseamnă că nu trebuie să încerci să te relaxezi în același loc în care lucrezi. Prin urmare, ai nevoie de un spațiu dedicat activităților ce țin de job pe care să îl părăsești la final de program. Acesta poate fi un loc într-un hub sau o altă cameră din casă pe care o folosești drept birou.

În concluzie, făcând mai mult riști să intri în burnout și vei ajunge să faci mai puțin. Prin urmare ai nevoie să te organizezi în așa fel încăt să te ocupi de task-uri pe rând, dar și să îți dai timp să te odihnești și recuperezi după o zi de muncă.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum să îți găsești scopul în viață

De ce nu ar trebui să mai cauți fericirea

Next

Lasă un comentariu