Cum să călătorești ieftin și des

A călători des și respectând un buget fix nu este întotdeauna ușor. Însă cu un plan bine pus la punct și ambiție poți să călătorești ieftin și des, ba chiar să ajungi în vacanțe de neuitat fără a fi nevoit să scoți zeci de mii de euro din buzunare.

Cum să călătorești ieftin și des

Din fericire, datorită tehnologiei și accesului facil la internet, majoritatea oamenilor pot învăța diferite ponturi despre călătorii. În acest fel, cu mult înainte de pregătirea bagajelor, putem știi ce orașe sunt prea periculoase pentru a fi vizitate, ce vaccinuri ar trebui să facem dacă părăsim continentul, ori cum va fi vremea pentru a știi ce haine ar trebui să ne pregătim.

Informațiile ne acaparează și avem prilejul de a fi martori ai unei perioade în care tot mai mulți tineri aleg viața de nomazi și documentarea acesteia în format text (pe blog) sau video (pe vlog). Astfel de tineri ne încurajează să ne luăm inima în dinți și să renunțăm la preconcepțiile conform cărora pentru a călători ar trebui să avem foarte mulți bani. Vacanțele ni le putem permite și cu un buget restrâns și în continuare am scriscâteva sfaturi demne de luat în considerare pentru viitorul concediu.

Sfaturi despre cum să călătorești ieftin și des

Flexibilitate

Au trecut vremurile în care zilele de concediu erau fixe. Dacă nu ai un job unde există strictețe cu privire la zilele și perioada de concediu, programează-ți vacanțele cât mai flexibil.

La o simplă căutare de bilete de avion vei observa că dacă îți muți vacanța cu o zi sau două poți face economii de până la 50 de euro. Așadar, dacă programul îți permite, nu ține morțiș de anumite date și îmbrățișează flexibilitate.

De asemenea, este recomandat să eviți perioadele aglomerate precum sărbătorile locale și internaționale pentru a nu fi nevoit să achiți foarte mult pe cazare și transport, ori să nu poți vizita o mare parte din obiective.

Călătorește în proximitatea orașului în care locuiești

Cine spune că vacanțele sunt doar cele peste hotare, în destinații exotice?

O vacanță binemeritată poate fi și simpla vizită la bunici. Inspiri aer proaspăt, te joci cu pisicile și îi ajuți pe bătrâni la treburile gospodărești. Te poți odihni de minune în casa bunicilor, iar dacă nu au casă la țară, te poți oricând urca pe bicicletă sau într-un autocar și explora împrejurimile capitalei.

De exemplu, dacă ești din București, poți petrece weekend-urile la Mogoșoaia, la Moara Vlăsiei, ori în Buftea. Deși nu ai foarte multe obiective de vizitat, vei fi departe de forfota orașului și vei putea da snooze alarmelor și seen e-mailurilor de la birou.

Spune pas meselor la restaurant

Știm, pozele cu mâncare apetisantă de pe Instagram sunt enervante rău de tot!

Cu toții avem acel prieten care postează tot ce mănâncă, iar când trece granița ne umple feed-ul de preparate franțuzești sau cu sortimente de sushi de care noi nici nu am auzit. Însă dacă nu ești un gurmand desăvârșit, poți spune pas meselor la restaurant în vacanță. Acest lucru nu se aplică doar ideii de economisire a banilor, ci și a timpului. Dacă aștepți o oră să vină mâncarea comandată, vei pierde timp prețios pe care l-ai putea petrece la o expoziție specială într-un muzeu de istorie sau chiar la un concert al trupei favorite.

Așadar, acum că ai aflat cum să călătorești ieftin și des, ți-ai pregătit bagajele? Ce mai aștepți?

Ajută-ne cu un share:
Previous

5 trucuri simple pentru a ține minte orice

Ce faci atunci când vopseaua de păr îți iese prea închisă

Next

Lasă un comentariu