Cum pregătești dansul pentru nunta ta

Valsul vienez, cunoscut sub denumirea de valsul miresei, face parte din categoria dansurilor standard, dansuri de societate sau clasice. Acesta poate fi dansul pentru nunta ta. Valsul vienez este foarte probabil cel mai b─âtr├ón dans, originile lui dat├ónd din secolele XII-XIII. Ca urmare a trecerii c─âtre dansul de salon, s-a transformat ├«ntr-un dans elegant, muzica devenind mai rafinat─â ┼či orchestrat─â, instrumentele cele mai folosite fiind pianul, vioara ┼či basul. Valsul era supranumit ÔÇ×dansul interzisÔÇŁ, deoarece, c├ónd a ajuns ├«n s─âlile vieneze de dans, partenerilor le era permis s─â se ating─â! Dar datorit─â faptului c─â era dansul preferat al tinerilor, acesta a continuat s─â fie dansat.

De ce dans─âm?

Cu valsul mirilor incepe petrecerea de nunta. Totodată, este momentul de glorie al miresei, când toată lumea o admiră pe ea. Pentru că ea este pe ring, numai ea dansează cu mirele. Cu toate că băiatul conduce, el o face din umbră, deoarece trebuie să pună în valoare fata. Ea este partea frumoasă a perechii, care trebuie să iasă în evidenţă.
Tipul de dans diferă la fiecare cuplu. În orice caz, se va alege unul din stilurile: vals lent, vals vienez, tango sau foxtrot. Dar sunt situaţii în care s-a făcut o combinaţie îndrăzneaţă între stiluri diferite, menite să distreze pe toţi cei care asistă.

Cursuri de dans

Viitorii miri, atunci c├ónd se hot─âr─âsc s─â ia cursuri de vals, trebuie s─â ┼čtie c─â o s─â fie ├«n centrul aten┼úiei, o s─â aib─â o amintire de neuitat ┼či c─â trebuie s─â ├«nceap─â cu dreptul. S─â nu-┼či fac─â grij─â c─â nu sunt siguri pe ei, c─âci siguran┼úa se cap─ât─â ├«n timp, o dat─â cu antrenamentul. ├Än func┼úie de pereche, dansul poate fi ├«nva┼úat ├«n 5 ┼čedin┼úe particulare sau ├«n 15 ┼čedin┼úe particulare. Totul depinde de memoria fiec─âruia, de c├ót de repede prinde pa┼čii de dans. Tinerii trebuie s─â se g├óndeasc─â de dinainte la c├ót timp au la dispozi┼úie pentru a-l dedica cursurilor. Mul┼úi se preg─âtesc cu dou─â s─âpt─âm├óni ├«nainte ┼či observ─â c─â nu au timp ├«n aceast─â perioad─â s─â ├«nve┼úe tot ce au nevoie. ├Än general, este bine s─â se ├«nceap─â preg─âtirile cu o lun─â ÔÇô dou─â ├«nainte de ziua nun┼úii.

Valsul poate fi personalizat, ├«n func┼úie de fiecare cuplu, prin coregrafii diferite. Fiecare dintre acestea se potrive┼čte cu fiecare persoan─â ├«n alt fel. Mai ├«nt├ói se prezint─â figurile ┼či se aleg apoi ├«n func┼úie de ce le place mirilor ┼či de ce li s-ar potrivi mai bine. Nu tuturor persoanelor li se potrive┼čte aceea┼či coregrafie. Instructorii de dans ├«┼či dau seama foarte bine de acest lucru, dup─â experien┼úa pe care o au, doar dintr-o singur─â privire a persoanei respective.

Aceast─â deschidere nu const─â numai ├«n dansul propriu-zis. Se face o coregrafie ca a unui spectacol, care include intrarea pe ring, dansul propriu-zis ┼či c├óteva figuri care s─â atrag─â aten┼úia ┼či ├«ncheierea dansului. ├Än total, dureaz─â ├«n jur de dou─â minute.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

5 greșeli pe care le facem când folosim creionul de buze

7 idei fixe despre sex pe care trebuie s─â le ui╚Ťi

Next

Las─â un comentariu