Valsul vienez, cunoscut sub denumirea de valsul miresei, face parte din categoria dansurilor standard, dansuri de societate sau clasice. Acesta poate fi dansul pentru nunta ta. Valsul vienez este foarte probabil cel mai bătrân dans, originile lui datând din secolele XII-XIII. Ca urmare a trecerii către dansul de salon, s-a transformat într-un dans elegant, muzica devenind mai rafinată şi orchestrată, instrumentele cele mai folosite fiind pianul, vioara şi basul. Valsul era supranumit „dansul interzis”, deoarece, când a ajuns în sălile vieneze de dans, partenerilor le era permis să se atingă! Dar datorită faptului că era dansul preferat al tinerilor, acesta a continuat să fie dansat.
De ce dansăm?
Cu valsul mirilor incepe petrecerea de nunta. Totodată, este momentul de glorie al miresei, când toată lumea o admiră pe ea. Pentru că ea este pe ring, numai ea dansează cu mirele. Cu toate că băiatul conduce, el o face din umbră, deoarece trebuie să pună în valoare fata. Ea este partea frumoasă a perechii, care trebuie să iasă în evidenţă.
Tipul de dans diferă la fiecare cuplu. În orice caz, se va alege unul din stilurile: vals lent, vals vienez, tango sau foxtrot. Dar sunt situaţii în care s-a făcut o combinaţie îndrăzneaţă între stiluri diferite, menite să distreze pe toţi cei care asistă.
Cursuri de dans
Viitorii miri, atunci când se hotărăsc să ia cursuri de vals, trebuie să ştie că o să fie în centrul atenţiei, o să aibă o amintire de neuitat şi că trebuie să înceapă cu dreptul. Să nu-şi facă grijă că nu sunt siguri pe ei, căci siguranţa se capătă în timp, o dată cu antrenamentul. În funcţie de pereche, dansul poate fi învaţat în 5 şedinţe particulare sau în 15 şedinţe particulare. Totul depinde de memoria fiecăruia, de cât de repede prinde paşii de dans. Tinerii trebuie să se gândească de dinainte la cât timp au la dispoziţie pentru a-l dedica cursurilor. Mulţi se pregătesc cu două săptămâni înainte şi observă că nu au timp în această perioadă să înveţe tot ce au nevoie. În general, este bine să se înceapă pregătirile cu o lună – două înainte de ziua nunţii.
Valsul poate fi personalizat, în funcţie de fiecare cuplu, prin coregrafii diferite. Fiecare dintre acestea se potriveşte cu fiecare persoană în alt fel. Mai întâi se prezintă figurile şi se aleg apoi în funcţie de ce le place mirilor şi de ce li s-ar potrivi mai bine. Nu tuturor persoanelor li se potriveşte aceeaşi coregrafie. Instructorii de dans îşi dau seama foarte bine de acest lucru, după experienţa pe care o au, doar dintr-o singură privire a persoanei respective.
Această deschidere nu constă numai în dansul propriu-zis. Se face o coregrafie ca a unui spectacol, care include intrarea pe ring, dansul propriu-zis şi câteva figuri care să atragă atenţia şi încheierea dansului. În total, durează în jur de două minute.
Ajută-ne cu un share: