Cum poți crește imunitatea pe cale naturală

Există multe suplimente pentru a-ți crește imunitatea, dar dacă doctorul nu ți-a spus altfel, ideal este să încerci să o ajuți pe cale naturală. De cele mai multe ori, câteva schimbări în rutina zilnică și în planul alimentar pot face minuni.

Așadar, haide să vedem ce te poate ajuta să crești imunitatea pe cale naturală.

Alimente pentru imunitate

Ceea ce mănânci influențează corpul tău mai mult decât ai crede. Alimentele nu influențează doar energia sau creșterea/scăderea în greutate, ci și sistemul imunitar. Ai nevoie de surse naturale care să-l ajute pe acesta să te apere.

Așadar, poți încerca să incluzi în dieta ta alimente pentru imunitate deoarece acestea au exact acest rol, de a oferi sistemului imunitar ajutor.

Conform unui articol de pe Verdesco, cinci dintre cele mai bune alimente pentru creșterea imunității sunt: produsele apicole, ghimbirul, tumericul, usturoiul și goji.

Sport

Sportul are numeroase beneficii printre care și întărirea sistemului imunitar. Pe lâmgă faptul că reduce stresul acesta va ajuta și sistemul circulator să lucreze mai eficient.

Există studii care atestă faptul că 30 de minute de sport zilnic va stimula sistemul imunitar și te va ajuta să-ți păstrezi corpul în formă pentru a combate diferiți viruși mult mai ușor decât în mod normal.

Hidratează-te

Pe lângă cele 30 de minute de sport zilnice cu siguranță ai auzit și de faptul că trebuie să bei minimum 2l de apă pe zi. Ei bine, aceste recomandări nu sunt făcute fără a avea studii în spate.

Hidratarea este un factor important în menținerea corpului în formă optimă și va oferi un plus de viteză și eficiență celulelor din care este compus sistemul imunitar.

Dormi suficient

La fel cum și tu resimți oboseala atunci când nu dormi, așa și sistemul imunitar va fi slăbit dacă nu dormi destul. Așadar, asigură-te că dormi în fiecare zi suficient, atât pentru a-ți întări sistemul imunitar, dar și pentru a avea energia de care ai nevoie a doua zi.

În concluzie, există mai multe varianta prin care poți îmbunătăți sistemul imunitar, dar totul stă în dorința ta de a face acest lucru și de a schimba ceva în stilul de viață pentru a lua decizii mai bune atunci când vine vorba de sănătate.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Ce nu ți-a spus nimeni până acum despre vitamina C

7 semne că iubitul tău te minte și că are ceva de ascuns

Next

Lasă un comentariu