Cele mai mari 4 mistere despre sex. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â ├«nc─â n-au g─âsit explica╚Ťii

|

Chiar dac─â este unul dintre cele mai practicate ╚Öi studiate activit─â╚Ťi din lume, sexul ├«nc─â prezint─â multe mistere pentru oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â. Iat─â patru dintre ele:

1. Cum se produc orgasmele f─âr─â stimulare fizic─â?

Cercet─âtorii William Masters ╚Öi Virginia Johnson, care au studiat rela╚Ťiile sexuale timp de trei decenii, arat─â c─â, ├«n vreme ce etapele actelor sexuale ├«n sine sunt bine ├«n╚Ťelese, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â ├«nc─â au probleme ├«n a ├«n╚Ťelege preludiul. ├Än vreme ce unele persoane pot ajunge la orgasm cu puterea min╚Ťii, altele au nevoie strict de partea fizic─â. ├Än urma experimentelor desf─â╚Öurate, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au demonstrat c─â orgasmele ob╚Ťinute f─âr─â stimulare fizic─â pot fi ob╚Ťinute nu doar de femei, ci ╚Öi de b─ârba╚Ťi. ├Än cazul acestora, nu este nevoie nici m─âcar de erec╚Ťii.

2. De ce n-au orgasm unele femei?

Dificultatea unor femei de a ajunge la orgasm este o alt─â tem─â studiat─â pe ├«ndelete de cercet─âtori. Un studiu a ar─âtat c─â femeile care ajung la orgasm mai u╚Öor au o distan╚Ť─â mai mic─â ├«ntre clitoris ╚Öi vagin, ├«ns─â cauzele psihologice sunt mult mai greu de identificat. ÔÇťSatisfac╚Ťia sexual─â depinde foarte mult de partener, a╚Öa c─â toate cazurile studiate sunt foarte diferite unele de celelalteÔÇŁ, explic─â Debby Herbenick, specialist─â ├«n rela╚Ťii sexuale la Institutul Kinsey.

mistere despre sex

3. De ce fac oamenii sex?

ÔÇťSexul este dificil de explicat din punct de vedere ╚Ötiin╚Ťific. De vreme ce masculii nu se pot reproduce de unii singuri ╚Öi nu contribuie cu nimic ├«n afar─â de gene la crearea progeniturilor, o popula╚Ťie de femei asexuate s-ar putea ├«nmul╚Ťi de dou─â ori mai repede dec├ót prin rela╚Ťii sexualeÔÇŁ, explic─â cercet─âtorul Michael Brothurst de la Universitatea Liverpool de ce, din punct de vedere evolu╚Ťionist, sexul n-are foarte mult sens.

Explica╚Ťia pe care o ofer─â oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â, ├«ns─â care nu convinge pe toat─â lumea, este c─â sexul exist─â pentru a permite r─âsp├óndirea unor gene rare ╚Öi pre╚Ťioase, pe care numai unii indivizi le au ╚Öi care sunt esen╚Ťiale pentru combaterea parazi╚Ťilor.

ejolie.ro

4. Cercet─âtorii nu ├«n╚Ťeleg nimic despre preferin╚Ťele sexuale

Homosexualitatea a fost descris─â de Asocia╚Ťia American─â de Psihiatrie drept o boal─â p├ón─â ├«n anul 1973. Ulterior, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â ╚Öi-au dat seama c─â nu ├«n╚Ťeleg de fapt nimic despre heterosexualitate, homosexualitate ╚Öi bisexualitate. Cu toate astea, un studiu a demonstrat c─â femeile sunt mai hetero-flexibile dec├ót b─ârba╚Ťii, ceea ce ├«nseamn─â c─â sunt atrase ├«n principal de b─ârba╚Ťi, ├«ns─â ╚Öi de femei ├«ntr-un oarecare grad. Tipul acesta de comportament sexual le-a permis femeilor s─â-╚Öi creasc─â urma╚Öii al─âturi de alte femei, au ar─âtat oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â. Cu mult timp ├«n urm─â, femeile care erau violate sau f─âceau copii cu ta╚Ťi absen╚Ťi sau deceda╚Ťi formau rela╚Ťii intime cu alte femei, lucru care era ├«n favoarea copiilor.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Cele 3 obiceiuri ale femeilor care ├«i enerveaz─â cel mai tare pe b─ârba╚Ťi

Cum s─â fii sexy. 5 trucuri ciudate, dar reale

Next

Las─â un comentariu