Cele mai mari 4 mistere despre sex. Oamenii de știință încă n-au găsit explicații

Chiar dacă este unul dintre cele mai practicate și studiate activități din lume, sexul încă prezintă multe mistere pentru oamenii de știință. Iată patru dintre ele:

1. Cum se produc orgasmele fără stimulare fizică?

Cercetătorii William Masters și Virginia Johnson, care au studiat relațiile sexuale timp de trei decenii, arată că, în vreme ce etapele actelor sexuale în sine sunt bine înțelese, oamenii de știință încă au probleme în a înțelege preludiul. În vreme ce unele persoane pot ajunge la orgasm cu puterea minții, altele au nevoie strict de partea fizică. În urma experimentelor desfășurate, oamenii de știință au demonstrat că orgasmele obținute fără stimulare fizică pot fi obținute nu doar de femei, ci și de bărbați. În cazul acestora, nu este nevoie nici măcar de erecții.

2. De ce n-au orgasm unele femei?

Dificultatea unor femei de a ajunge la orgasm este o altă temă studiată pe îndelete de cercetători. Un studiu a arătat că femeile care ajung la orgasm mai ușor au o distanță mai mică între clitoris și vagin, însă cauzele psihologice sunt mult mai greu de identificat. “Satisfacția sexuală depinde foarte mult de partener, așa că toate cazurile studiate sunt foarte diferite unele de celelalte”, explică Debby Herbenick, specialistă în relații sexuale la Institutul Kinsey.

mistere despre sex

3. De ce fac oamenii sex?

“Sexul este dificil de explicat din punct de vedere științific. De vreme ce masculii nu se pot reproduce de unii singuri și nu contribuie cu nimic în afară de gene la crearea progeniturilor, o populație de femei asexuate s-ar putea înmulți de două ori mai repede decât prin relații sexuale”, explică cercetătorul Michael Brothurst de la Universitatea Liverpool de ce, din punct de vedere evoluționist, sexul n-are foarte mult sens.

Explicația pe care o oferă oamenii de știință, însă care nu convinge pe toată lumea, este că sexul există pentru a permite răspândirea unor gene rare și prețioase, pe care numai unii indivizi le au și care sunt esențiale pentru combaterea paraziților.

4. Cercetătorii nu înțeleg nimic despre preferințele sexuale

Homosexualitatea a fost descrisă de Asociația Americană de Psihiatrie drept o boală până în anul 1973. Ulterior, oamenii de știință și-au dat seama că nu înțeleg de fapt nimic despre heterosexualitate, homosexualitate și bisexualitate. Cu toate astea, un studiu a demonstrat că femeile sunt mai hetero-flexibile decât bărbații, ceea ce înseamnă că sunt atrase în principal de bărbați, însă și de femei într-un oarecare grad. Tipul acesta de comportament sexual le-a permis femeilor să-și crească urmașii alături de alte femei, au arătat oamenii de știință. Cu mult timp în urmă, femeile care erau violate sau făceau copii cu tați absenți sau decedați formau relații intime cu alte femei, lucru care era în favoarea copiilor.

Ajută-ne cu un share:
Previous

6 obiceiuri rele ale femeilor care distrug orice relație

Horoscop chinezesc 2014: Ce-ți aduce anul Calului Verde de Lemn

Next

Lasă un comentariu