Cele mai importante trei întrebări la interviul de angajare la care răspunzi greșit

În cazul interviurilor de angajare, CV-ul este produsul pe care îl vinzi, iar interviul de angajare reprezintă reclama la el, spune experta în resurse umane Abby Kohut.

Odată ajunsă la un interviu de angajare, promovează-ți atuurile și explică-le recrutorilor cum poți ajuta compania să își atingă scopurile. Este unul dintre puținele momente din viață în care lauda de sine devine nu doar tolerată, ci și recomandată.

Iată trei întrebări extrem de importante pentru care trebuie să ai neapărat pregătite răspunsuri:

1. Vorbiți-mi despre dumneavoastră

Specialiștii în resurse umane îți cer să vorbești despre tine dintr-o varietate de motive. Este posibil să vrea să vadă felul în care comunici, cum îți organizezi gândurile sau lucrurile despre care alegi să vorbești.

Cea mai bună soluție este să răspunzi cât mai scurt la această întrebare și să încurajezi recrutorul să treacă la alte întrebări. Iată un exemplu: “Numele meu este Ilena Popescu și pasiunea mea este să ajut companiile să angajeze oameni extraordinari. În ultimii 18 ani, am ajutat o mulțime de companii să-și dezvolte departamentele de Resurse Umane. Vreți să auziți mai multe despre cum am făcut asta?”

2. Care este cea mai mare slăbiciune a dumneavoastră?

Toată lumea are defecte și slăbiciuni, așa că rolul acestei întrebări este de a-ți testa integritatea și disponibilitatea de a recunoaște că nu ești perfectă.

dyfashion.ro

Important în cazul de față este să menționezi o slăbiciune care este adevărată, dar care nu este dăunătoare pentru domeniul în care activezi. Spre exemplu, dacă vrei un job de recepționeră într-un hotel cu foarte mulți oaspeți, să recunoști că te miști încet cu siguranță că nu îți va aduce slujba pe care ți-o dorești.

Iată un exemplu inspirat de răspuns: “Sunt perfecționistă. Deși nu pare neapărat o slăbiciune, mă face să amân închierea unor proiecte. Pentru a rezolva această problemă, de regulă le cer șefilor mei să-mi impună termene limită pentru încheierea proiectelor”.

3. De ce sunteți interesată de această slujbă?

Este o întrebare directă și nu foarte dificilă, însă multe persoane ajung să-și spună povestea vieții, de parcă ar fi rugate să se descrie. Recrutorii pun această întrebare pentru a vedea nivelul de pasiune al candidaților. Vor să angajeze pe cineva care își va iubi slujba și care va rămâne în compania lor timp de ani buni. Acum este momentul să le explici de ce ar avea de câștigat dacă te-ar angaja pe tine.

Ajută-ne cu un share:
Previous

10 surprize erotice pe care i le poți face iubitului tău de Valentine’s Day

Cum să te folosești de Facebook pentru a obține slujba la care visezi

Next

Lasă un comentariu