Cele mai importante trei întrebări la interviul de angajare la care răspunzi greșit

├Än cazul interviurilor de angajare, CV-ul este produsul pe care ├«l vinzi, iar interviul de angajare reprezint─â reclama la el, spune experta ├«n resurse umane Abby Kohut.

Odat─â ajuns─â la un interviu de angajare, promoveaz─â-╚Ťi atuurile ╚Öi explic─â-le recrutorilor cum po╚Ťi ajuta compania s─â ├«╚Öi ating─â scopurile. Este unul dintre pu╚Ťinele momente din via╚Ť─â ├«n care lauda de sine devine nu doar tolerat─â, ci ╚Öi recomandat─â.

Iată trei întrebări extrem de importante pentru care trebuie să ai neapărat pregătite răspunsuri:

1. Vorbi╚Ťi-mi despre dumneavoastr─â

Speciali╚Ötii ├«n resurse umane ├«╚Ťi cer s─â vorbe╚Öti despre tine dintr-o varietate de motive. Este posibil s─â vrea s─â vad─â felul ├«n care comunici, cum ├«╚Ťi organizezi g├óndurile sau lucrurile despre care alegi s─â vorbe╚Öti.

Cea mai bun─â solu╚Ťie este s─â r─âspunzi c├ót mai scurt la aceast─â ├«ntrebare ╚Öi s─â ├«ncurajezi recrutorul s─â treac─â la alte ├«ntreb─âri. Iat─â un exemplu: ÔÇťNumele meu este Ilena Popescu ╚Öi pasiunea mea este s─â ajut companiile s─â angajeze oameni extraordinari. ├Än ultimii 18 ani, am ajutat o mul╚Ťime de companii s─â-╚Öi dezvolte departamentele de Resurse Umane. Vre╚Ťi s─â auzi╚Ťi mai multe despre cum am f─âcut asta?ÔÇŁ

2. Care este cea mai mare sl─âbiciune a dumneavoastr─â?

Toat─â lumea are defecte ╚Öi sl─âbiciuni, a╚Öa c─â rolul acestei ├«ntreb─âri este de a-╚Ťi testa integritatea ╚Öi disponibilitatea de a recunoa╚Öte c─â nu e╚Öti perfect─â.

Important ├«n cazul de fa╚Ť─â este s─â men╚Ťionezi o sl─âbiciune care este adev─ârat─â, dar care nu este d─âun─âtoare pentru domeniul ├«n care activezi. Spre exemplu, dac─â vrei un job de recep╚Ťioner─â ├«ntr-un hotel cu foarte mul╚Ťi oaspe╚Ťi, s─â recuno╚Öti c─â te mi╚Öti ├«ncet cu siguran╚Ť─â c─â nu ├«╚Ťi va aduce slujba pe care ╚Ťi-o dore╚Öti.

Iat─â un exemplu inspirat de r─âspuns: ÔÇťSunt perfec╚Ťionist─â. De╚Öi nu pare neap─ârat o sl─âbiciune, m─â face s─â am├ón ├«nchierea unor proiecte. Pentru a rezolva aceast─â problem─â, de regul─â le cer ╚Öefilor mei s─â-mi impun─â termene limit─â pentru ├«ncheierea proiectelorÔÇŁ.

3. De ce sunte╚Ťi interesat─â de aceast─â slujb─â?

Este o ├«ntrebare direct─â ╚Öi nu foarte dificil─â, ├«ns─â multe persoane ajung s─â-╚Öi spun─â povestea vie╚Ťii, de parc─â ar fi rugate s─â se descrie. Recrutorii pun aceast─â ├«ntrebare pentru a vedea nivelul de pasiune al candida╚Ťilor. Vor s─â angajeze pe cineva care ├«╚Öi va iubi slujba ╚Öi care va r─âm├óne ├«n compania lor timp de ani buni. Acum este momentul s─â le explici de ce ar avea de c├ó╚Ötigat dac─â te-ar angaja pe tine.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Horoscop: Cum te limiteaz─â zodia ta ╚Öi ce po╚Ťi face ├«n privin╚Ťa asta

Citate care incep cu nu

Next

Las─â un comentariu