Cele mai ciudate 20 de întrebări puse la interviurile de angajare

Site-ul Glassdoor a publicat o listă cu cele mai ciudate 20 de întrebări cu care candidații americani s-au confruntat la interviurile de angajare în anul 2013. Printre angajatorii care le-a adresat candidaților întrebări dificile/capcană nu se numără doar giganții IT, ci și companii din alte domenii mai puțin “excentrice”.

Trend-ul întrebărilor bizare la interviurile de angajare a fost inițiat de Google cu ani buni în urmă, însă în luna iunie 2013, vicepreședintele departamentului de Resurse Umane al companiei, Laszlo Bock, a mărturisit că faimoasele întrebări dificile de la interviurile de angajare sunt absolut inutile pentru evaluarea candidaților. ”Am descoperit că întrebările/dificilă capcană sunt o mare pierdere de vreme. Ele nu prezic nimic, principalul lor rol fiind de a-i face pe angajatori să se simtă inteligenți”, a mărturisit Laszlo Bock.

întrebări puse la interviurile de angajare

Cu toate acestea, întrebările capcană continuă să existe în industria americană de resurse umane. Iată cele mai ciudate 20 de întrebări care le-au fost adresante candidaților americani în anul 2013:

1. ”Dacă ai putea organiza o paradă de orice fel prin biroul Zappos, ce fel de paradă ar fi?” – The Zappos Family, interviu pentru departamentul Loialitatea Clientului.

2.  ”Cât de norocos ești și de ce?” – Airbnb, interviul pentru postul de Content Manager.

3. “Dacă job-ul tău ar fi să livrezi pizza, în ce fel te-ar ajuta foarfecele?” – Apple.

4. ”Dacă ai putea cânta o melodie la “American Idol”, care ar fi aceea?” – Red Frog Events, interviul pentru postul de Coordonator de evenimente.

5. “Ești mai degrabă vânător sau mai degrabă culegător?” – Dell, interviu pentru postul de Account Manager.

6.” Dacă ar trebui să pleci pe o insulă și ar trebui să iei numai trei lucruri cu tine, care ar fi acelea?” – Yahoo, interviu pentru postul de Search Quality Analyst.

7. ”Dacă ai fi o cutie de cereale, ce ai fi și de ce?” – Bed Bath & Beyond, interviu pentru postul de Sales Associate.

8. ”Crezi că există Bigfoot?” – Norwegian Cruise Line, interviu pentru postul de Casino Marketing Coordinator.

9. ”De ce mingile de tenis sunt pufoase?” – Xerox, interviu pentru postul de Client Manager.

10. “Care este aspectul care-ție place cel mai puțin la umanitate?” – ZocDoc, interviu pentru postul de Operations Associate.

11. ”Cât de sincer/sinceră ești?” – Allied Telesis, interviu pentru postul de Executive Assistant.

12. “Câți metri pătrați de pizza sunt mâncați anual în Statele Unite” – Goldman Sachs, interviu pentru postul de analist-programator.

13. ”Dacă ai avea 80 de ani, ce le-ai spune copiilor tăi?” – McKinsey & Company, interviu pentru poziția de Asociat.

14. ”Ești o culoare nouă într-o cutie de creioane. Care ai fi și de ce?” – Urban Outfitters, interviu pentru postul de Sales Associate.

15. Cum funcționează internetul?” – Akamai, interviu  pentru postul de director.

16. ”Dacă s-ar produce un film despre viața ta, ce actor te-ar interpreta și de ce?” SinglePlatform, interviu pentru postul de consilier în vânzări.

17. “Ce culoare au banii?” – American Heart Association, interviu pentru postul de Project Manager.

18. ”Care a fost cel mai recent cadou pe care l-ai oferit?” – Gallup, interviu pentru postul de Data Analyst.

19. “Care este cel mai amuzant lucru care ți s-a întâmplat recent?” – Applebee’s, interviu pentru postul de Bartender/Neighborhood Expert Server .

20. ”Câte lopeți s-au vândut anul trecut în Statele Unite?”  – TASER, interviu pentru programul de Leadership Development.

Desigur, nu există anumite răspunsuri corecte la întrebările de mai sus, însă cele greșite sunt cu siguranță cele formate dintr-un singur cuvânt. Angajatorii vor să vadă cu ajutorul acestor întrebări cum gândesc angajații și cât de nuanțate sunt argumentațiile lor.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Secretele unui somn odihnitor pe timp de iarna

5 secrete pentru a-ți simplifica viața

Next

Lasă un comentariu