Cele mai bune metode pentru a accelera creșterea părului

Tunsorile pixie cut, bob și cele până la umeri îți încadrează perfect fața, însă ce faci când vrei să schimbi stilul? Iată 5 trucuri pentru ca așteptarea să dureze mai puțin:

1. Ajustează-ți dieta

“O dietă sănătoasă care înglobează un ameste de proteine și alte substanțe nutritive îți poate îmbunătăți starea părului”, spune stilistul Julien Farel. Dietele echilibrate întăresc foliculuii și împiedică firele de păr să se despice. O substanță nutritivă foarte bună pentru păr sunt acizii grași de tip omega 3, care se găsesc în somon, hering, macrou, nuci, alune sau semințe de dovleac.

2. …însă nu exagera

Specialiștii avertizează că dietele mult prea drastice, în cadrul cărora femeile aleg să se înfometeze, pot afecta sănătatea părului. De asemenea, și stresul are efecte negative asupra podoabei capilare.

3. Ai grijă cum îți aranjezi și îngrijești părul

Căldura afectează părul, așa că încearcă să nu folosești placa de păr de mai mult de trei ori pe săptămână. În plus, ai grijă să nu-ți expui părul foarte mult la soare, pentru că asta îți despică firerle de păr, și încearcă să folosești cu responsabilitate uscătorul de păr. O mască de păr săptămânală reprezintă o soluție foarte bună pentru a-ți păstra părul cât mai sănătos cu putințe. De asemenea, mult produse pentru păr conțin aceleași ingrediente precum detergenții, așa că încearcă să folosești unele de o calitate cât mai bună.

4. Folosește produse pe bază de vitamine și substanțe-minune

Produsele de păr care conțin vitamine, phytantriol, artinină, ulei de pește și biotina (cunoscută și sub numele de vitamina B7 sau H) stimulează creșterea părului.

5. Păstrează-ți o atitudine pozitivă

Stresul este unul dintre cei mai mari inamici pentru părul tău. “Părul tău este oglinda stării tale de spirit. Dacă ești sănătoasă și ai o atitudine pozitivă, părul tău va fi strălucitor și ușor de coafat”, promite Julien Farel.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citate despre dragoste si prietenie

Cum dormeau oamenii cu mii de ani în urmă. Astăzi nimeni n-ar mai putea

Next

Lasă un comentariu