Ce spun visele despre starea ta de s─ân─âtate

,

O bun─â bucat─â de vreme, medicii au a╚Öezat interpretarea visele pe aceea╚Öi treapt─â cu astrologia, adic─â ceva nedemn de a fi luat ├«n seam─â cu seriozitate. Cu toate astea, ├«n ultimii ani oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au ├«nceput s─â fie tot mai convin╚Öi c─â visele ofer─â indicii esen╚Ťiale despre starea noastr─â de s─ân─âtate ╚Öi pot chiar oferi unele indicii legate de afec╚Ťiuni ├«naintea primelor simptome.

Cercet─âtorii nu ├«n╚Ťeleg exact de ce viseaz─â oamenii. Majoritatea persoanelor au ├«ntre patru ╚Öi ╚Öase vise pe noapte, ├«ns─â ne amintim ├«n jur de dou─â sau trei pe s─âpt─âm├ón─â. Motivul este c─â ne amintim un vis doar dac─â ne trezim ├«n toiul lui.

Femeile ├«╚Öi amintesc vise mai frecvent dec├ót b─ârba╚Ťii, posibil datorit─â faptului c─â dorm mai pu╚Ťin ad├ónc. Iat─â ce cred oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â c─â spun visele despre starea noastr─â de s─ân─âtate:

Coșmarurile

Betablocantele, medicamente folosite adeseori în tratamentul hipertensiunii și aritmiei, pot genera coșmaruri destul de înfiorătoare, din cauză că afectează și creierul la nivel chimic.

De asemenea, co╚Ömarurile au fost asociate ╚Öi cu probleme cu inima. Persoanele care sufer─â de b─ât─âi neregulate ale inimii risc─â de trei ori mai mult s─â aib─â co╚Ömaruri, iar ├«n cazul persoanelor care simt dureri ├«n piept riscul cre╚Öte de ╚Öapte ori. Explica╚Ťia este c─â persoanele care sufer─â de probleme cardiace au ├«n multe cazuri probleme de respira╚Ťie, ceea ce face ca nivelul oxigen─ârii creierului s─â fie mai sc─âzut.

În plus, coșmarurile pot prevesti migrenele, au arătat studiile făcute până acum.

2. Mai multe vise decât de obicei

Faptul c─â ├«╚Ťi este prea cald sau prea frig ├«n somn te face s─â ai mai multe vise dec├ót ├«n mod normal. Totodat─â, cu c├ót ai un somn mai agitat, cu at├ót exist─â mai multe ╚Öanse s─â te treze╚Öti ├«n toiul unor visuri, ceea ce ├«nseamn─â c─â ╚Ťi le vei aminti.


├Ä╚Ťi recomand─âm acest dic╚Ťionar de vise online de pe site-ul nostru.


╚śi fluctua╚Ťiile hormonale ale femeilor le pot face pe acestea s─â aib─â mai multe vise. Potrivit studiilor, unele femei sus╚Ťin c─â viseaz─â mai des ├«n timpul menstrua╚Ťiei.

Dac─â dormim c├óteva nop╚Ťi la r├ónd mai pu╚Ťin de ╚Öase ore pe noaptea, creierul ajunge s─â aib─â un ÔÇťdeficitÔÇŁ de vise ╚Öi recupereaz─â cu prima ocazie c├ónd ne odihnim opt ore consecutiv sau mai mult.

3. Visurile în care ești atacată

Visele care se repetă des în care ești atacată sau urmărită pot fi un semn timpuriu ale unor boli precum Alzheimer și Parkinson.

Persoanele care dau foarte tare din m├óini ╚Öi din picioare ├«n timp de dorm sufer─â de o afec╚Ťiune denumit─â tulburare comportamental─â a somnului REM, care este cauzat─â de unele probleme la nivelul zonei din creier care ├«i ├«mpiedic─â ├«n mod normal s─â-╚Öi mi╚Öte trupurile ├«n func╚Ťie de ce viseaz─â.

Aceast─â afec╚Ťiune genereaz─â vise foarte violente, ├«n care oamenii sunt urm─âri╚Ťi sau ataca╚Ťi. Reprezint─â un indicator foarte bun ale unor boli degenerative precum Alzhemier ╚Öi poate ap─ârea chiar ╚Öi cu 10 ani ├«naintea unor simptome precum pierderile de memorie.

4. Visurile care te trezesc din somn

Dac─â m─ân├ónci mult ├«nainte s─â te culci, exist─â riscul s─â te treze╚Öti din cauza unor vise chiar ╚Öi la o or─â dup─â ce ai adormit. Acest fenomen se petrece mai des ├«n cazul persoanelor supraponderale, spun oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â.

5. Visuri memorabile sau bizare

Consumul de alcool poate genera vise memorabile care se produc spre diminea╚Ť─â. De asemenea, vise de dup─â be╚Ťie sunt de foarte multe ori extrem de bizare, deoarece substan╚Ťele chimice din creier sunt afectate pe m─âsur─â ce efectele alcoolului ├«ncep s─â dispar─â.

╚śi infec╚Ťiile din organism, care ├«i ╚Ťin pe oameni ├«ntr-o stare intermediar─â ├«ntre cea de somn ╚Öi cea de trezie, pot genera vise bizare, ce aduc mai mult cu ni╚Öte halucina╚Ťii.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

6 exerci╚Ťii pe care le po╚Ťi face acas─â pentru un posterior perfect

Cele mai mari 4 mistere despre sex. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â ├«nc─â n-au g─âsit explica╚Ťii

Next

Las─â un comentariu