Ce spun visele despre starea ta de sănătate

,

O bună bucată de vreme, medicii au așezat interpretarea visele pe aceeași treaptă cu astrologia, adică ceva nedemn de a fi luat în seamă cu seriozitate. Cu toate astea, în ultimii ani oamenii de știință au început să fie tot mai convinși că visele oferă indicii esențiale despre starea noastră de sănătate și pot chiar oferi unele indicii legate de afecțiuni înaintea primelor simptome.

Cercetătorii nu înțeleg exact de ce visează oamenii. Majoritatea persoanelor au între patru și șase vise pe noapte, însă ne amintim în jur de două sau trei pe săptămână. Motivul este că ne amintim un vis doar dacă ne trezim în toiul lui.

Femeile își amintesc vise mai frecvent decât bărbații, posibil datorită faptului că dorm mai puțin adânc. Iată ce cred oamenii de știință că spun visele despre starea noastră de sănătate:

Coșmarurile

Betablocantele, medicamente folosite adeseori în tratamentul hipertensiunii și aritmiei, pot genera coșmaruri destul de înfiorătoare, din cauză că afectează și creierul la nivel chimic.

De asemenea, coșmarurile au fost asociate și cu probleme cu inima. Persoanele care suferă de bătăi neregulate ale inimii riscă de trei ori mai mult să aibă coșmaruri, iar în cazul persoanelor care simt dureri în piept riscul crește de șapte ori. Explicația este că persoanele care suferă de probleme cardiace au în multe cazuri probleme de respirație, ceea ce face ca nivelul oxigenării creierului să fie mai scăzut.

În plus, coșmarurile pot prevesti migrenele, au arătat studiile făcute până acum.

2. Mai multe vise decât de obicei

Faptul că îți este prea cald sau prea frig în somn te face să ai mai multe vise decât în mod normal. Totodată, cu cât ai un somn mai agitat, cu atât există mai multe șanse să te trezești în toiul unor visuri, ceea ce înseamnă că ți le vei aminti.


Îți recomandăm acest dicționar de vise online de pe site-ul nostru.


Și fluctuațiile hormonale ale femeilor le pot face pe acestea să aibă mai multe vise. Potrivit studiilor, unele femei susțin că visează mai des în timpul menstruației.

Dacă dormim câteva nopți la rând mai puțin de șase ore pe noaptea, creierul ajunge să aibă un “deficit” de vise și recuperează cu prima ocazie când ne odihnim opt ore consecutiv sau mai mult.

3. Visurile în care ești atacată

Visele care se repetă des în care ești atacată sau urmărită pot fi un semn timpuriu ale unor boli precum Alzheimer și Parkinson.

Persoanele care dau foarte tare din mâini și din picioare în timp de dorm suferă de o afecțiune denumită tulburare comportamentală a somnului REM, care este cauzată de unele probleme la nivelul zonei din creier care îi împiedică în mod normal să-și miște trupurile în funcție de ce visează.

Această afecțiune generează vise foarte violente, în care oamenii sunt urmăriți sau atacați. Reprezintă un indicator foarte bun ale unor boli degenerative precum Alzhemier și poate apărea chiar și cu 10 ani înaintea unor simptome precum pierderile de memorie.

4. Visurile care te trezesc din somn

Dacă mănânci mult înainte să te culci, există riscul să te trezești din cauza unor vise chiar și la o oră după ce ai adormit. Acest fenomen se petrece mai des în cazul persoanelor supraponderale, spun oamenii de știință.

5. Visuri memorabile sau bizare

Consumul de alcool poate genera vise memorabile care se produc spre dimineață. De asemenea, vise de după beție sunt de foarte multe ori extrem de bizare, deoarece substanțele chimice din creier sunt afectate pe măsură ce efectele alcoolului încep să dispară.

Și infecțiile din organism, care îi țin pe oameni într-o stare intermediară între cea de somn și cea de trezie, pot genera vise bizare, ce aduc mai mult cu niște halucinații.

Ajută-ne cu un share:
Previous

6 exerciții pe care le poți face acasă pentru un posterior perfect

Cele mai mari 4 mistere despre sex. Oamenii de știință încă n-au găsit explicații

Next

Lasă un comentariu