Ce să nu-i spui niciodată unei femei înșelate: 7 lucruri interzise

,

E trădarea supremă: iubitul sau soțul prietenei tale a înșelat-o, iar ea tocmai ți s-a destăinuit. Descoperă care sunt comentariile pe care n-ar trebui să le spui niciodată, pentru că o vor răni și mai mult.

„S-ar putea ca tu să te simți furioasă sau rănită pentru că prietena ta suferă, dar nu e momentul să îți exprimi tu sentimentele, ci să o asculți și să fii alături de ea”, spune psihologul american Karen Sherman.

1. „Dacă te-a înșelat o dată, o să o mai facă”

Poate că tu crezi că prietena ta nu ar mai trebui să aibă niciodată încredere în acel bărbat, dar o astfel de afirmație, susține specialistul, „îi distruge toate speranțele, când, de fapt, multe relații se vindecă și se îmbunătățesc dacă cei doi parteneri fac un efort”. Gândește-te mai bine la starea ei emoțională și spune-i adevărul, de exemplu: „Nici nu-mi pot închipui cum te simți”.

femei înșelate

2. „Bărbații au un motiv când înșală”

Adevărul e că oamenii au o mulțime de motive atunci când înșală, mergând de la lipsa de maturitate și până la o dependență sexuală. Dar nu e treaba ta să analizezi partenerul prietenei tale și nici să îi spui că poate a avut ea vreo vină, făcându-l pe el să înșele. „Nu da vina pe nimeni și în niciun caz pe ea pentru acțiunile lui, e mai bine să îi spui că, de multe ori, situațiile de genul ăsta n-au nicio logică”, spune Helen Friedman, un psihoteraput american.

3. „Ar trebui să-l ierți/ Ar trebui să-l părăsești”

S-ar putea ca prietena ta să fie extrem de confuză și tu să simți că o poți ajuta. De fapt, tu nu ești în locul ei și, deci, nu ai idee cum ar trebui ea să se comporte într-o astfel de situație. În plus, te grăbești. „Niciunul dintre comentarii nu recunoaște faptul că ea are nevoie de timp ca să își înțeleagă sentimentele și să decidă”, spune Sherman. E mai bine să îi spui că are nevoie de timp ca să ia o decizie, comentariu care îi arată, implicit, că ai încredere că ea va lua cea mai bună decizie pentru sine”.

4. „Eu suspectam că se întâmplă asta”

Și chiar dacă ai fi avut nu o impresie că soțul o înșală pe prietena ta, ci o dovadă certă, faptul că îi spui acum nu schimbă cu nimic în bine situația. Ba, mai mult, o face pe prietena ta să se simtă prost pentru că ea nu a văzut „indiciile” infidelității partenerului ei. În plus, nu ajută nimănui un astfel de comentariu și ar putea chiar să dăuneze prieteniei dintre voi două, mai ales dacă ea nu ți-a spus niciodată că ar avea bănuieli, iar tu îi spui că ai impresia că e înșelată, pentru că, din păcate, totul s-ar putea întoarce împotriva ta.

5. „Femeia cealaltă e o….”

S-ar putea ca acum, mai mult ca niciodată, să vrei să îi ridici moralul prietenei tale spunându-i exact ce crezi despre cea cu care a fost înșelată de partenerul ei, dar asta nu ar fi deloc înțelept. „Problema ei actuală e cu partenerul ei, nu cu cealaltă femeie, iar acest tip de comentarii nu fac decât să stârnească o serie de sentimente neplăcute”. Încurajeaz-o spunându-i ce admiri tu cel mai tare la ea.

6. „Toți bărbații înșală”

De fapt, studiile spun că mai puțin de un sfert dintre bărbații aflați în relații stabile sunt infideli. Tu încerci, de fapt, să îi reamintești prietenei tale că prin ce trece ea au trecut o mulțime de alte femei. Din păcate, s-ar putea să îi faci mai mult rău decât bine, făcând-o să privească orice relație monogamă ca pe un lucru imposibil. Mai cinstit e să îi spui că îi vei fi alături cât timp îi va lua să treacă peste asta.

7. „Plătește-i cu aceeași monedă: înșală-l și tu”

„E, fără nicio îndoială, cel mai prost sfat pe care îl poți da unei prietene ce tocmai a aflat că a fost înșelată. E un răspuns imatur la situația actuală. Un lucru rău plus un alt lucru rău nu înseamnă niciodată un bine”, spune psihologul. Să îi spui prietenei tale că ar trebui să îi plătească cu aceeași monedă celui care a înșelat-o nu ar face decât să deschidă drumul către mai multă furie, mai multă durere și trădare. Ajută-ți prietena încurajând-o să proiecteze ce fel de relație sentimentală și-ar dori și să facă tot posibilul să devină realitate. Asigur-o că e cea responsabilă de ceea ce e cel mai bine pentru ea, susțin specialiștii.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citate cu autori necunoscuti

6 trucuri de machiaj care te fac să arăți odihnită

Next

Lasă un comentariu