Ce să mănânci ca să previi apariția ridurilor. 5 alimente-minune

,

Pentru o piele frumoasă, ai nevoie de o dietă echilibrată, nu doar de creme și loțiuni. Pentru a lupta împotriva ridurilor, trebuie să introduci în alimentația ta anumite alimente.

Cele mai multe alimente care previn ridurile sunt bogate în antioxidanți, care neutralizează efectul radicalilor liberi, cei care atacă țesutul elastic și colagenul pielii, ducând la pierderea fermității. Alison Levitt, un medic de familie holist din Statele Unite ale Americii, consideră că aceste cinci alimente sunt cele mai bune pentru pielea noastră:

1. Afinele

Afinele și restul fructelor de pădure sunt pline de antioxidanți numiți polifenoli. Mănâncă o jumătate de ceașcă din aceste fructe zilnic. Pentru că majoritatea fructelor de pădure sunt tratate cu multe pesticide, fă tot posibilul să alegi fructe organice.

2. Kale, varza furajeră

La fel ca și restul tipurilor de varză, kale e bogată în luteină (carotenoid pe care organismul îl transformă în antioxidant) și conține fier, care transportă oxigenul către piele, dar și vitamina A, care previne îmbătrânirea prematură. Mănâncă două sau mai multe porții de kale sau alte legume verzi zilnic.

3. Ardei gras roșu

Legumele roșii sau de culoare portocalie sunt pline cu antioxidanți, vitaminele A și E și flavonoizi, care hidratează și vindecă pielea. Mănâncă două sau mai multe porții de ardei grași roșii, morcovi, sfeclă zilnic, pentru frumusețea și sănătatea pielii tale.

dyfashion.ro

 4. Somon

Somonul și alți pești de apă rece -oceanici- sunt bogați în acid gras Omega-3, care previn ridurile prevenind inflamațiile și hidratând pielea. E suficient să mănânci 100 de grame de pește oceanic, între o dată și de trei ori pe săptămână.

5. Roșii

Roșiile conțin licopen, un antioxidant care ajută pielea să se mențină tânără și, în același timp, reduce riscul apariției cancerului. Organismul nostru poate utiliza mai ușor licopenul dacă roșiile sunt gătite. Roșiile nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic, recomandă experții.

Pentru o piele frumoasă și fără riduri trebuie să ne amintim să bem patru până la șase pahare de apă pe zi, să purtăm ochelari de soare și cremă de protecție solară și, important, să renunțăm la fumat.

Ajută-ne cu un share:
Previous

10 trucuri pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală

Lasă un comentariu