Ce să faci când realizezi că ți-ai ales cariera greșită

Te-ai bucurat de fiecare secundă din anii de studenție. Din prima zi, știai că asta trebuie să faci pentru tot restul vieții. Te puteai vedea lucrând în domeniul tău de activitate până la pensie fără să-ți pierzi entuziasmul.

Din păcate, tipul acesta de slujbe slujbe nu mai există. Din fericire, există câteva metode de a-ți schimba cariera fără să apelezi la cursuri de respecializare. 

cariera greșită

1. Axează-te pe ce iubești foarte mult în alegerea ta

Poate că ești una din acele persoane a cărei slujbă a dispărut în timp ce erai la facultate. Dar asta nu îți schimbă pasiunea pentru ea. Există un motiv pentru care ai decis sa absolvi această specializare.

Dă-ți seama ce te-a condus în direcția asta. Apoi, începe să cauți alte cariere care cer aceleași pasiuni și capacități pe care tu le îndeplinești.

2. Identifică ce nu îți place foarte mult în alegerea ta

Știi deja ce îți place la slujba asta. Dar trebuie să știi și ce nu îți este pe plac. Poate că îți este greu să accepți greșelile, dar fiind realist cu ele te va ajuta să înțelegi și să mergi mai departe. Amintește-ți, există multe alte companii în care te poți simți bine ca angajat.

3. Află cu ce se ocupă foștii tăi colegi

Te-ai decis deja că trebuie să te muți pe alt domeniu și ai o listă de pasiuni și abilități. Următorul pas este să îți dai seama în ce direcție vrei să mergi.

Nu ești singura în situația asta. Probabil colegii tăi trec prin aceeași problemă, încercând să găsească o metodă să fie stabili financiar fără să renunțe la visul lor.

Acum este momentul perfect să reiei legăturile și să afli ce fac. Unii poate încă încearcă (și poate chiar reușesc) să facă ce și-au dorit. Întotdeauna o mână de oameni care fac ceva creativ. Folosește-i drept inspirație pentru a merge mai departe.

4. Fă ce ți-ai dorit toată viața

Este stresant să nu ai o slujbă stabilă, dar mai stresant este să nu știi ce tip de slujbă să cauți.

Caută să faci un internship sau voluntariat într-un domeniu de care ești interesată.

Poate te demoralizezi când simți că lumea este împotriva ta și îți spune că ai ales drumul greșit. Dar pentru că nu totul a mers conform planului, asta nu înseamnă că trebuie să întorci spatele visului tău și să mergi într-o cu totul altă cale.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Beneficiile uimitoare ale ghimbirului asupra sănătății

Horoscop 12 ianuarie

Next

Lasă un comentariu