Ce nu stiai despre apa alcalina

Cei mai multi oameni nu au auzit despre apa alcalina si ce poate face pentru organismul lor, dar ar fi bine sa afle mai multe despre acest produs revolutionar. Prin intermediul apei alcaline oricine isi poate imbunatati starea de sanatate. Oricine poate afla care sunt beneficiile apei alcaline si apoi le poate folosi in avantajul sau. Apa alcalina este de obicei un produs al naturii care ajuta la detoxifierea organismului datorita proprietatilor sale antioxidante si mai poate ajuta in procesul de slabit.

Apa alcalina poate fi luata atat dintr-un izvor, cat poate fi preparata si acasa sau cumparata gata preparata. Detoxifierea organismului mentionata mai sus se realizeaza prin actiunea apei alcaline care neutralizeaza reziduurile acide din corp si apoi contribuind la inlaturarea grasimii.

Am mentionat faptul ca acest tip de apa alcalina are proprietati antioxidante. Cu totii stim ca exista radicali liberi in aer care aduc organismului imbatranirea prematura sau mai rau: predispozitia la afectiuni si boli din cele mai diverse.

Apa alcalina are abilitatea de a oferi organismului un aport suplimentar de antioxidanti care vor reduce efectele nocive ale radicalilor liberi. In mod automat, intreaga stare de sanatate este imbunatatita. Exista studii care au demonstrat ca nicio boala nu poate sa existe in mediu alcalin. Asadar, consumul zilnic de apa alcalina este un adjuvant in lupta cu bolile, racelile si oboseala.

Al treilea avantaj adus de apa alcalina este faptul ca ajuta la slabit. Acest lucru se intampla datorita faptului ca apa alcalina face doua lucruri extrem de interesante: hidrateaza organismul, in special pielea oferind un aspect intinerit si ajuta la digestie astfel eliminand toxinele si reducand aciditatea din organism. Un lucru de mentionat este ca acizii se stocheaza in organism sub forma unui surplus de grasime.

Apa alcalina ofera organismului o multime de beneficii:

Hidrateaza mai eficient decat apa obisnuita;Ofera energie organismului;Reface mai repede organismul dupa efort;Curata intregul organism de toxine;Ajuta organismul sa asimileze mai eficient nutrientii;Trateaza refluxul gastric si a hiperaciditatii.

Studiile au demonstrat ca dupa consumul apei alcaline pentru o perioada de 3-6 luni organismul functioneaza mai bine la nivel regeneral, refluxul gastric se reduce, iar rezistenta la efort creste considerabil.

Organismul uman este format in proportie de 70% din apa, astfel ca fiecare om ar trebui sa mentina acest nivel chiar daca face efort fizic si pierde apa prin intermediul glandelor sudoripare. Daca omul nu consuma zilnic cei 2 l de apa, organismul sau va deveni deshidratat, nu se vor indeplini functiile naturale ale corpului si apar semne de oboseala, probleme digestive si dureri de cap.

Apa alcalina poate proteja principalele organe ale corpului de toxine si afectiuni. Astfel putem avea grija de colon, rinichi, ficat, dar si de inima. Specialistii recomanda apa alcalina datorita pH-ului sau care ajuta organismul sa isi indeplineasca functiile. Nivelul pH-ului este cel care regleaza procesele celulare din corp. Cu cat un organism detine un pH mai mic, cu atat nivelul aciditatii este mai mare, iar corpul va incerca din rasputeri sa restabileasca echilibrul acido-alcalin al sangelui. Cand nivelul aciditatii este prea mare, intregul organism va munci mai mult pentru a restabili echilibrul, iar acest lucru va provoca stres pentru organe.

Un pH normal se situeaza intre 7.35 – 7.45 si abaterea din acest interval aduce cu sine afectiuni. Cel mai mare avantaj adus de apa alcalina este nivelul ridicat de pH in comparatie cu apa obisnuita. Daca apa luata direct de la robinet are un pH de 7, apa alcalina are de obicei 8-9. Datorita acestui fapt, apa alcalina este capabila sa neutralizeze acidul din intregul organism si sa redea starea de bine.

Apa alcalina naturala vine din apa izvoarelor si contine proprietatile minerale ale elementelor intalnite in calea sa. De exemplu, pietrele peste care trece. Atunci cand nu poti beneficia de apa alcalina naturala, o poti obtine prin electroliza. Procesul de electroliza inseamna utilizarea unui ionizator pentru a mari pH-ul apei obisnuite prin separarea moleculelor acide de moleculele alcaline. Procesul este unul extrem de eficient, dar inainte de a-l incerca, ar trebui sa te asiguri ca apa nu este contaminata.

Asadar apa alcalina este un tip de apa pe care oricine ar trebui sa il incerce macar o data in viata pentru a descoperi ce beneficii sau schimbari poate produce in corpul sau. 

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum să te comporți atunci când ai un iubit gelos

7 feluri prin care să-ți faci organismul să ardă mai multe calorii

Next

Lasă un comentariu