Ce factori trebuie să luăm în calcul pentru un somn odihnitor

,

Somnul este unul dintre cei mai importanți factori din viața noastră, acesta transpunându-se în starea de spirit pe care o avem, cât și în energia pe care o depunem în activitățile derulate zilnic. Tocmai de aceea este important să ne documentăm înainte de a lua o decizie cu privire la amenajarea dormitorului sau la alegerea unei lenjerii de pat.

Atunci când avem parte de un somn odihnitor, ne bucurăm pe lângă odihna fizică și de alte beneficii, printre care îmbunătățirea memoriei și a sistemului imunitar. Pentru a ne putea bucura de odihnă însă, avem nevoie de confort. Iar acesta este influențat de modul în care este amenajată camera.

Iată ce factori luăm în calcul pentru un somn odihnitor, în afară de lenjeriile de pat:

Alegerea mobilierului camerei diferă în funcție de stilul personal. Unele persoane vor opta pentru mobilă din lemn masiv, de culoare mai închisă, iar alții pentru mobilă de culoare deschisă, ce oferă luminozitate camerei. Un aspect important este felul în care ne face să ne simțim, să ne ofere sentimentul de „acasă” iar culorile alese să emane o energie pozitivă.

Recomandarea specialiștilor în acest domeniu este ca în momentul în care achiziționăm mobilier sau decorațiuni pentru dormitor să optăm pentru culori calde, neutre sau pastelate. Culorile precum maro, gri sau roșu creează un mediu agitat și anost, de aceea nu sunt recomandate persoanelor care au nevoie de un boost de liniște înainte de culcare.

Într-un final, depinde doar de noi să ne dăm seama în ce stil ne simțim cel mai confortabil și ce alegeri luăm în momentul în care ne decorăm dormitorul.  După cum bine știm, există multiple variante de a decora dormitorul, începând cu un ambient exotic, care să ne ducă cu gândul la vacanțe de neuitat, pâna la un stil foarte comun, cel maritim. Este dovedit faptul că pentru un somn liniștit, culoarea albastră (marină) este cea mai bună opțiune.

Un alt aspect important ce poate influența starea de spirit de dinainte de culcare constă în lumina ambientală. Pentru cei care doresc înainte de culcare să savureze o cană de ceai și o carte bună, lumina este un factor important. Pentru a preveni obosirea ochilor sau o eventuală daună a vederii este recomandat să evităm luminile slabe, cu tente roșiatice sau luminile prea puternice. Putem opta oricând pentru o lustră, cu un model simplist, care să nu amplifice lumina și să creeze o atmosfera liniștitoare.

De asemenea, pentru a avea parte de o odihnă desăvârșită este necesar să achiziționăm salteaua potrivită. Din fericire, gama de saltele este variată și putem alege între o saltea moale, o saltea cu arcuri sau cu spumă de memorie.

Însă salteaua prinde viață alături de lenjeria de pat cu mărimile potrivite și culorile preferate. Chiar dacă pare greu de crezut, aceasta are un real efect asupra calității somnului. Chiar și cu o salteaua excelentă, o lenjerie incomodă și de slabă calitate ne va oferi cu greu un somn odihnitor. Din acest motiv, atunci când dorim să achiziționăm o lenjerie, este important să ținem cont de criterii, precum materialul, modelul și țesătura.

Pe zapos.ro găsim o gamă variată de lenjerii de pat din 4 sau 6 piese, confecționate din materiale atent selecționate, culori și modele diverse, pentru a putea fi în concordanță cu designul dormitorului. Un aspect important în alegerea unei lenjerii este dimensiunea corect stabilită anterior. Trebuie să ne asigurăm că știm cu exactitate care sunt dimensiunile patului/saltelei înainte de a face achiziția.

Dacă optăm pentru un cearșaf fără elastic, trebuie ca acesta să fie cu cel puțin 30 cm mai mare decât salteaua patului. Același lucru se impune si pentru cearșaful de pilotă. Dimensiunea fețelor de pernă trebuie să corespundă formei acestora, dreptunghiulară sau pătrată.

În funcție de preferințe, putem alege materiale precum bumbac 100%, bumbac finet, bumbac satinat, finet sau Jacquardpentru un somn pufos. De la lenjerii albe simple, colorate până la lenjerii de pat cocolino , întâlnim cele mai bune variante pentru o noapte liniștită, ce ne va pregăti pentru o nouă zi plină de energie.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Un miliardar susține că a găsit leacul tinereții fără bătrânețe: “Am reușit să păcălesc natura!”

5 soluții simple pentru problemele tale de frumusețe, pe care le ai deja în casă

Next

Lasă un comentariu