Atunci cand suntem la început de drum într-o afacere, cu siguranță în primele luni vom face greșeli și lucrurile nu vor merge ca pe roate. În aceeași poziție se afla și cei care aleg sa deschidă un bar.
În acest domeniu concurența este foarte mare, iar cei care doresc sa iasă în evidență trebuie sa inoveze si sa vina cu un design unic, precum și cu băuturi deosebite, pe care sa nu le regăsim în alte locații.
În momentul în care facem primi pasi în aceasta afacere este vital sa realizam un design al barului cat mai atragator și să ne asigurăm că acesta este echipat cu toate ustensilele bar necesare, pentru a putea realiza cele mai speciale băuturi.
După ce ne-am asigurat ca am realizat un design interior care sa fure privirile clienților și să iasă cu adevărat în evidenta, cel de-al doilea aspect pe care trebuie sa îl luăm în considerare pentru a dezvolta barul sunt băuturile pe care le vom servi către clienți și modul în care acestea vor fi realizate.
Pentru a putea preparara cocktailuri deosebite avem nevoie de un număr însemnat de ustensile și instrumente și în același timp de un barman care sa știe cum trebuie folosite acestea pentru a obține cele mai interesante combinatii de gusturi și culori.
Acestea fiind spuse, în cadrul acestui articol iti prezentam cele mai importante ustensile pentru bar pe care ar trebui să le regăsim în orice astfel de afacere, precum și modul în care sunt folosite acestea.
Instrumentele sunt împărțite în doua categorii, cele folosite de către clienți și cele utilizate de către barman:
- Ustensilele și instrumentele clienților:
- Frapiere: probabil cel mai important element atunci când vine vorba despre clienții care doresc să își păstreze băuturile reci în permanente; de cele mai multe ori aceste frapiere au o forma concava și rotunjită și sunt construite din plastic sau metal, în funcție de tipul localului și sunt practic niște recipiente umplute cu gheata care ne ajuta să păstrăm băuturile în permanență la temperatura dorită.
- Diferite tipuri de pahare, în funcție de băutură comanda
- Paie: în trecut, acestea erau de plastic, dar în momentul actual majoritatea barurilor optează pentru cele de metal sau carton
- Decantor pentru vin: cele mai moderne localuri oferă decantoare pentru vinul roșu în care acesta este păstrat pentru aerisire=
- Ustensilele și instrumentele barmanilor:
- Măsuri pentru alcool: acestea sunt de diferite tipuri și se folosesc pentru a măsură cantitate de tărie adăugată într-un amestec de băuturile;
- Cocktail Shaker: se folosește pentru a amesteca mai multe tipuri de băuturi așa încât să obținem o combinație de gusturi și culori;
- Filtru pentru cocktailuri: majoritatea cocktailurilor sunt filtrate după ce au fost amestecate;
- Diferite tipuri de lingurițe utilizate pentru amestecarea băuturilor;
- Desfăcătoare de sticle: în aceasta categorie putem include atât desfăcătoarele clasice cu ajutorul cărora putem deschide sticle de bere sau sucuri acidulate, cât și tirbușoanele special utilizate pentru sticlele de vin;
- Muddler: aceasta este o piesă esențială atunci când preparam un cocktail și ne ajuta să zdrobim și să amestecăm foarte ușor fructele și condimentele pe care le-am adăugat în băutură noastră;
- Macinator de gheata: un aparat care nu trebuie să lipsească din nici un bar; de obicei aceste aparate au doua componente, una care formează cuburi de gheata și alta care le macină, așa încât barmanul are ocazia de a utiliza gheața sub forma măcinată sau de cuburi, în funcție de băutură utilizata;
- Tăietor de trabucuri, scrumiere și brichete speciale: acest tip de ustensile le regăsim în general în locațiile de lux și sunt folosite pentru a îi servi pe cei care doresc să guste un trabuc lângă un pahar de cognac sau whiskey;
Indiferent de specificul barului despre care este vorba, aceste ustensile bar sunt esențiale pentru a putea crea cele mai deosebite băuturi și pentru a ne putea asigura că putem deservi orice client, indiferent de cerințele acestuia.
Exista o multitudine de tipuri de băuturi care necesita în mod expres utilizarea unor tipuri de instrumente speciale, iar în momentul în care nu le deținem nu vom putea improviza, așa încat nu vom putea prepara băutura dorită.
Ajută-ne cu un share: