Care este numărul tău sexual și cum îți afectează el viața

Nu-i nicio noutate: să faci sex e bine pentru tine și pentru sănătatea ta. Dar beneficiile se numără în funcție de cât de des faci sex. Descoperă ce înseamnă fiecare număr:

O DATĂ pe săptămână, pentru greutatea ta

Partidele de sex ajută creierul să elibereze oxitocină, care îți poate îmbunătăți somnul, spune Helen Fisher, antropolog biolog și cercetător al comportamentului uman de la Universitatea Rutgers din New Jersey. Iar un somn bun înseamnă mai puține kilograme, pentru că atunci când dormim se reglează hormonii legați de foame. Un somn odihnitor ne face să refuzăm mai ușor mâncărurile care nu ne fac deloc bine.

De DOUĂ ori pe săptămână: ține răceala departe de tine

Persoanele care fac sex de două sau de trei ori pe săptămână au cu 30 la sută mai multe proteine Imunoglobulina A, care ne feresc de boli, decât restul oamenilor, confirmă un studiu de la Universitatea Wilkes. Cercetătorii cred și că relaxarea și ridicarea moralului, strict legate de activitatea sexuală, ne ajută să fim mai sănătoși.

De TREI ori pe săptămână: pentru inima ta

Sigur că e mult mai distractiv să faci sex decât să mergi la sală și să faci exerciții la bicicleta eliptică, dar ambele ne fac inima să bată mai repede. Sexul îmbunătățește circulația și bătăile inimii, iar oamenii care fac sex de trei ori pe săptămână au parte de un beneficiu uimitor: riscul unui atac de cord e scăzut la jumătate în cazul lor, susțin cercetătorii Universității din Bristol.

PATRU partide de sex pe săptămână te fac mai frumoasă

Cuplurile care fac sex de patru ori pe săptămână arată mai tinere, de pe chip ștergându-li-se între 4 și 7 ani, prin comparație cu cei care fac sex mai rar, susține un studiu al Royal Edinburgh Hospital din Scoția. S-ar putea ca motivul să fie faptul că sexul ajută la producerea hormonilor de creștere umani, care duc la o masă corporală mai mică și înfrumusețează tenul, spun autorii studiului.

De CINCI ori pe săptămână pentru optimism

Partidele frecvente de sex sunt legate direct de un optimism crescut, de energie, de putere de concentrare și de creativitate. Așa că vei fi mai pozitivă și mai mulțumită de relația ta, ca să nu mai spunem că vei avea rezultate mai bune la muncă, pentru că ești mai motivată și ai o putere de concentrare mai mare, spune Helen Fisher.

De ȘASE ori pe săptămână pentru creierul tău

Faci parte dintre norocoși dacă poți număra șase partide de sex pe săptămână, pentru că ele te ajută să… fii mai deșteaptă. Felicitări dacă ai ajuns la cifra șase, însă ține cont de faptul că și o singură partidă de amor ajută la irigarea creierului, ajutând la eliberarea hormonilor care îți cresc capacitatea intelectuală, susține un medic ginecolog din Michigan, explicând și că sexul ar putea ajuta la producerea de noi celule ale creierului.

De ȘAPTE ori pe săptămână pentru buna dispoziție

E clar, ai câștigat admirația tuturor celor din jur și te poți lăuda cu o viața sexuală din cele mai intense. Adevărul este că orice număr de partide de sex ai avea, te vor ajuta să fii mai relaxată și mai puțin stresată. “Sexul regulat reduce anxietatea”, poate datorită endorfinelor pe care le produce, susține un medic din California.

Ajută-ne cu un share:
Previous

De ce se trezesc unii oameni în miezul nopții și nu mai pot adormi la loc

6 mituri false despre cuplurile fericite

Next

Lasă un comentariu