9 tipuri de sex care vor reaprinde scânteia în căsnicia ta

Psihoterapeutul Tina Tessing povestește într-un articol publicat pe Huffington Post că multe cupluri însurate i se plâng că nu mai întrețin relații sexuale. O căsnicie fără sex îi expune pe cei doi parteneri unor tentații de tot soiul. Nu te păcăli singură că tu și soțul tău puteți fi cei mai buni prieteni și că mariajul vostru va rezista astfel. Mai devreme sau mai târziu, soțul tău va cădea pradă tentației, fie cu o colegă de muncă, cu o vecină sau cu o amică. Dorința de a face sex este foarte puternică și va fi satisfăcută într-un fel sau altul.

tipuri de sex care vor reaprinde scânteia în căsnicia ta

Pentru a-l face pe soțul tău să rămână interesat de tine, trebuie să vii mereu cu ceva nou. Seducția poate funcționa și dacă soțul tău ajunge să se întrebe ce ai făcut de ești atât de energică. Când ești energică și entuziastă, ești seducătoare.

Relațiile continuă să se dezvolte în etape, chiar și după ce luna de miere ia sfârșit. Există un așa numit șoc post-luna de miere, când cuplurile se întorc acasă la sarcinile domestice, la slujbele și la problemele lor cu banii. Viața reală nu e la fel de romantică precum etapele întâlnirilor, a nunții și a lunii de miere, iar adevăratele eforturi de a crea o căsnicie reușită încep abia acum.

Pe măsură ce timpul trece, dragostea se maturizează și devine mai ancorată în realitate.  Magia începe să dispară, iar amândoi începeți să vă relaxați să vă dezvăluiți laturile mai puțin perfecte. Începeți să vă cunoașteți reciproc cu toate defectele pe care le aveți. S-ar putea să vă simțiți ciudat în prezența celuilalt. În această etapă, este posibil să te cerți, să te lupți pentru putere, să te enervezi și să devii nerezonabilă. Se va ivi teama că soțului tău nu îi va plăcea această versiunea mai realistă a ta. În această etapă, ambii parteneri au nevoie de mult spațiu intim și de timp pentru ei. Unele cupluri nu reușesc să iasă cu bine din această etapă, pentru că nu o înțeleg și nu se așteaptă la ea, iar drept urmare li se pare că ceva este total în neregulă cu ei. 

În cazul în care cuplul supraviețuiește, se formează o intimitate care funcționează foarte bine pe termen lung. Un cuplu care a trecut de această etapă se simte mai sigur, este mai așezat. Acum apar însă noi probleme: cum să ții aprinsă dragostea pe o perioadă lungă de timp? Cum să nu te aștepți că, indiferent de ce ai face, partenerul va rămâne mereu lângă tine? Cum să stabiliți scopuri mai presus de cel de a rămâne împreună?

Căsniciile stabile sunt cele în care partenerii știu că sunt iubiți pentru ceea ce sunt cu adevărat. Au devenit experți în a trăi viața împreună. Când lucrurile merg bine, cuplul are un sentiment de siguranță și intimitate care creează un grad înalt de satisfacție. Când unele problemele apar, partenerii au înțelepciunea și experiența necesară pentru a-și păstra devotamentul unul față de celălalt prin cooperare și înțelegere reciprocă.

Iată patru pași simpli pentru a crea o căsnicie reușită:

1. Vorbiți frecvent și onest unul despre celălalt – despre frustrările voastre, despre viața sexuală, despre mânie, despre dezamăgiri, despre ceea ce apreciați unul la celălalt, despre sensul vieții, despre orice.

2. Colaborați pentru a rezolva toate problemele care vor apărea, fiți o echipă. Nu vă pierdeți timpul cu cine are dreptate și cine a greșit. Concentrați-vă pe soluțiile care vor rezolva problemele.

3. Rămâneți apropiați unul de celălalt prin discuții, dragoste, afecțiune și înțelegere.

4. Păstrați-vă simțul umorului, nu vă grăbiți să-l judecați pe celălalt și protejați-vă între voi.

Când relația voastră capătă o anumită vechime, felul în care faceți dragoste se va schimba. Pe măsură ce vă veți apropia unul de celălalt, pasiunea nu va mai izvorî neapărat din entuziasmul creat de inedit și necunoscut. În loc să lăsați energiile voastre sexuale să se diminueze, puteți face în așa fel încât relațiile voastre amoroase să devină și ele mai profunde, la fel ca și relația voastră. Cuplurile care dezvoltă un repertoriu sexual care include o multitudine de obiceiuri, atitudini și opțiuni sexuale se simt mai libere și au mai multă satisfacție să-și exprime iubirea într-o mulțime de moduri, astfel încât nu se plictisesc niciodată. Iată 9 tipuri de sex care vor reaprinde scânteia în căsnicia ta:

1. Partidele rapide de sex. Există căi prin care puteți face sex chiar și dacă nu aveți timp de o seară romantică. Unul dintre voi poate să-i facă celuilalt o partidă de sex oral înainte să plece la muncă sau puteți să faceți o partidă de sex rapid înainte să mergeți la o petrecere.

2. Sexul pe ascuns. Fiind un fel de fruct interzis, sexul pe ascuns va da o nouă dimensiune relațiilor voastre erotice. Puteți face sex în spatele ușii închise de la dormitor în timp ce copiii se uită la televizor, vă puteți retrage într-o cameră din locuința părinților când îi vizitați, puteți chiar să-i faceți o vizită partenerului la muncă și să vă faceți de cap acolo, dacă circumstanțele o permit.

3. Sexul romantic. Folosiți orice este posibil pentru a crește nivelul de romantism: lumânări, o cină delicioasă, să vă îmbrăcați frumos, poate chiar o cameră de hotel.

4. Sexul din trecut. Recreați o scenă din perioada de dinainte să vă căsătoriți, într-un mod cât mai fidel. Spre exemplu, vă puteți duce din nou la hotelul unde v-ați făcut de cap când erați studenți sau într-o excursie pe care ați făcut-o împreună când încă erați doar iubiți.

5. Sexul de împăcare. După ce ați avut o ceartă sau o discuție în contradictoriu, îngropați securea războiului printr-o partidă de amor.

6. Sexul de alinare. Când unul dintre voi este trist sau stresat, celălalt poate iniția o partidă de amor pentru a-i alina suferința. 

7. Sexul de relaxare. E tipul de sex cel mai potrivit pentru o dimineață de weekend, când nu aveți nicio obligație, puteți să luați micul dejun în pat și să faceți dragoste cât de mult vă doriți. Nu există nicio presiune și nicio grabă.

8. Sexul de încurajare. Este recomandat când unul dintre voi trece printr-o perioadă de nesiguranță sau când vreți să vă asigurați reciproc de iubirea și de devotamentul pe care îl aveți pentru celălalt. E acompaniat de multe declarații verbale de iubire și de apreciere.

9. Sexul cu fantezii. Puneți în practică fanteziile voastre: asistenta și pacientul, dominatrix și sclavul, stripperița și clientul, două personaje preferate dintr-un film sau orice altceva vă mai trece prin cap. Vă puteți folosi de costume, de măști, de jucării erotice sau de orice altceva ce vă stârnește interesul.

Ajută-ne cu un share:
Previous

8 feluri prin care îți autosabotezi relația

6 semne subtile prin care îți arată că te place

Next

Lasă un comentariu