8 obiceiuri ale oamenilor ferici╚Ťi

Martin Seligman, p─ârintele psihologie pozitive, sus╚Ťine c─â 60% din fericire este determinat─â de factori genetici ╚Öi de mediu, iar restul de 40% depinde ├«n ├«ntregime de noi.

Exist─â trei tipuri de vie╚Ťi fericite, sus╚Ťine Martin Seligman: via╚Ťa hedonist─â, ├«n care ├«╚Ťi umpli existen╚Ťa cu c├ót mai multe pl─âceri posibile, via╚Ťa implicat─â, ├«n care g─âse╚Öti bucuria ├«n profesia ta, ├«n via╚Ťa de familie ╚Öi ├«n iubire, ╚Öi via╚Ťa ├«nsemnat─â, care const─â ├«n identificarea celor mai de pre╚Ť calit─â╚Ťi ale tale ╚Öi folosirea lor ├«n scopul unor scopuri mai ├«nsemnate dec├ót tine.

obiceiuri ale oamenilor ferici╚Ťi

Potrivit cercet─ârilor, v├ónatul pl─âcerilor aduce cele mai pu╚Ťine satisfac╚Ťii pe termen lung. Iat─â ├«ns─â c├óteva obiceiuri pe care le au oamenii care se simt ├«mplini╚Ťi:

1. ├Ä╚Öi adun─â ├«n jurul lor al╚Ťi oameni ferici╚Ťi

Studiile realizate pe tema fericirii au ar─âtat c─â persoanele ├«nconjurate de oameni ferici╚Ťi au mai mari ╚Öanse la r├óndul lor s─â devin─â fericite ├«n viitor.

2. Își cultivă optimismul

Potrivit psihologului Peter Kramer, opusul triste╚Ťii nu este fericirea, ci optimismul. Persoanele fericite ╚Ötiu s─â-╚Öi revin─â dup─â un e╚Öec. Optimismul este ca un scut ├«mpotriva necazurilor inevitabile de care nimeni nu se poate feri. A╚Öa c─â ia aminte la un str─âvechi proverb japonez: ÔÇťCazi de ╚Öapte ori, ridic─â-te de optÔÇŁ.

3. ├Äncearc─â s─â fie ferici╚Ťi

Este la fel de simplu pe c├ót sun─â: po╚Ťi deveni mai fericit prin simplul fapt c─â-╚Ťi propui asta. Potrivit studiilor, persoanele care ├«ncearc─â ├«n permanen╚Ť─â s─â vad─â latura bun─â a lucrurilor chiar devin mai fericite.

4. Se bucur─â de lucrurile m─ârunte

Este important s─â urm─âre╚Öti mereu scopuri ├«nalte, ├«ns─â oamenii ferici╚Ťi au grij─â s─â se bucure ╚Öi de lucrurile m─ârunte. ├Än felul acesta, ajungi s─â ai mai multe motive de a te sim╚Ťi ├«mplinit─â.

5. Își ajută semenii

Oamenii cu o atitudine pozitiv─â ├«╚Öi g─âsesc timp pentru a face lucruri pentru al╚Ťii, iar asta le confer─â o stare de mul╚Ťumire. Studiile au ar─âtat c─â altruismul ├«╚Ťi confer─â o stare de spirit mai bun─â. Persoanele care practic─â voluntariatul sunt mai fericite ╚Öi au o s─ân─âtate mai bun─â, iar cercet─âtorii spun c─â actele de caritate declan╚Öeaz─â mecanismele din creier responsabile cu st─ârile de euforie.

6. ├Ä╚Öi ├«ng─âduie s─â piard─â no╚Ťiunea timpului

C├ónd e╚Öti implicat─â ├«ntr-o activitate ├«nsemnat─â, care te provoac─â, tr─âie╚Öti un sentiment de exuberan╚Ť─â care face timpul s─â curg─â cu repeziciune. Oamenii ferici╚Ťi cultiv─â aceast─â senza╚Ťie de implicare profund─â, care le confer─â o stare de spirit pozitiv─â.

7. Prefer─â conversa╚Ťiile profunde

Oamenii care ╚Ötiu s─â-╚Öi fac─â via╚Ťa frumoas─â se feresc de discu╚Ťiile triviale ╚Öi ├«ncearc─â, pe c├ót posibil, s─â aib─â discu╚Ťii pe teme mai ├«nsemnate. Unul dintre cele mai mari regrete ale persoanelor aflate pe moarte este c─â nu ╚Öi-au exprimat mai des sentimentele ├«n rela╚Ťiile cu persoanele apropiate.

8. ╚śtiu s─â asculte

Una dintre cele mai bune metode de a acumula cuno╚Ötin╚Ťe noi este s─â ascul╚Ťi ceea ce al╚Ťii au de spus ╚Öi s─â te folose╚Öti de experien╚Ťa lor. Mai mult, dac─â ╚Ötii s─â ascul╚Ťi c├ónd al╚Ťii vorbesc le demonstrezi c─â ├«i respec╚Ťi ╚Öi dai dovad─â de o bun─â st─âp├ónire de sine.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Cele mai bune 9 momente în care să faci sex

Cum s─â renun╚Ťi s─â te culci la loc dup─â ce ├«╚Ťi sun─â alarma diminea╚Ťa

Next

Las─â un comentariu