8 feluri prin care îți autosabotezi relația

Relațiile nu se destramă în momente precise și din motive mari, evidente. Uneori erodăm dragostea, stabilitatea, prietenia și intimitatea foarte încet și fără să ne dăm măcar seama. Până când, într-o zi, nu te mai simți la fel de legat de celălalt.

Cum faci să nu ajungi acolo, în momentul în care nu mai simți conexiunea de la început? Începe prin a corecta aceste feluri în care îți autosabotezi relația.

1. Critica

Are iubitul tău ciudățenii, defecte și obiceiuri enervante? Sigur că are, ca și tine și noi toți. Încearcă să reziști imboldului de a-l critica pentru toate astea când ești nervoasă. Relația ar trebui să fie un loc sigur pentru amândoi, în care să vă puteți arăta toate vulnerabilitățile, iar dacă îl critici de destule ori, va înceta să mai fie el însuși în preajma ta.

2. Vrei să-l transformi într-o clonă a ta

E foarte bine ca fiecare dintre voi să aibă pasiuni diferite și chiar opinii diferite. Într-un fel, să fii 100% compatibil cu o altă persoană nu se mai poate traduce prin compatibilitate și duce la plictiseală repede. Nu încerca să-l schimbi astfel încât să iubiți amândoi aceleași lucruri!

3. Ți-e teamă să te arăți vulnerabilă

Știi că îl iubești, ți-e bine cu el, dar te retragi în carapacea ta de fiecare dată când ți se pare că se apropie emoțional de tine prea mult, pentru că ți-e teamă că te vei atașa și mai tare de el și că, într-un final, vei suferi. Trebuie să riști și să îți arăți și vulnerabilitățile, pentru că apropierea dintre parteneri merită.

4. El e de vină pentru orice

Dacă ai crede serios că partenerul tău a vrut să te rănească în mod intenționat, atunci nu ai mai fi cu el, nu-i așa? Așa că nu mai da vina pe el pentru orice spunându-i „ai făcut asta și asta și cealaltă și înca ceva”, ci spune-i, mai bine, cum te-au făcut să te simți lucrurile acelea. Încearcă să rezolvi ce te nemulțumește, nu doar să îl blamezi.

5. Nu oferi decât punând condiții

Dacă ajungi să te întrebi, de fiecare dată înainte să faci un gest pentru partenerul tău „Merită? Ar face și el la fel pentru mine? A făcut deja ceva pentru mine?”, nu reușești decât să otrăvești complet relația și generozitatea pe care iubirea o presupune. Iubitul tău ar trebui să simtă că, după părerea ta, merită TOTUL, iar tu la fel din partea lui.

6. Nu înțelegi că o relație bună cere muncă

Nu te poți simți mereu complet fericit în prezența celuilalt, fără niciun efort. Multe cupluri se destramă când ajung la concluzia că dragostea ar trebui, pur și simplu, să fie prezentă mereu. Adevărul e că puțin efort poate duce la o relație de iubire mai complexă.

7. Uiți să îl apreciezi pe celălalt

Poate că tu și toate prietenele tale știți cât de multe lucruri apreciezi tu la el și cât de multe calități are, dar știe și el asta? Nu îți citește gândurile, să știi. Să îl apreciezi la adevărata valoare nu înseamnă doar să simți asta, ci și să îi spui asta pentru a-l face să se simtă bine , iubit și prețuit.

8. Nu-i oferi șansa să repare lucrurile greșite pe care le face

Se întâmplă frecvent așa: femeia îi spune partenerului său „aș vrea să faci mai mult asta”, iar partenerul ei, în multe cazuri, face asta, dar urmează un reproș din partea femeii: „Faci asta doar pentru că ți-am spus eu”. Adevărul e că nu contează de ce o face și ar trebui să apreciezi faptul că te-a ascultat și a ținut cont de ce l-ai rugat.

Ajută-ne cu un share:
Previous

5 secrete pentru a-ți simplifica viața

Horoscop: Semne că s-a îndrăgostit de tine, în funcție de zodie

Next

Lasă un comentariu