8 alimente care te ajută să te trezești dimineața

Ca majoritatea oamenilor, s-ar putea să fii dependentă de ceașca de cafea de dimineață – și de ceașca de la mijlocul dimineții, și de cea de după-amiază.

În timp ce cafeaua poate fi o modalitatea rapidă de a te energiza, nu durează foarte mult până vei avea nevoie de o altă ceașcă. Alternativa mai sănătoasă este să mănânci pentru a obține energie. Iată opt alimente care te vor trezi dimineața sau în oricare alt moment al zilei:

1. Migdalele: pe lângă faptul că reprezintă un aliment benefic creierului, migdalele sunt o mare sursă de grăsimi bune și proteine, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și îți dau energie.

2. Ouăle: există un motiv pentru care mâncăm de obicei ouă la micul dejun. Produsele alimentare pline de proteine îți dau energia necesară pentru a rezista întreaga zi.

3. Iaurtul grecesc: alege iaurt simplu în loc de cel cu fructe (care este plin de zahăr și te umple brusc de energie și apoi duce la scăderea acesteia) și bucură-te de beneficiile unei digestii sănătoase și un nivel de energie stabil. Adaugă câteva migdale pentru un plus de energie.

4. Merele: alege un măr în locul unei cești de cafea de dimineață și nu te vei simți doar trează, ci și sătulă. Zaharurile naturale dintr-un măr te vor pune în mișcare fără să lase să îți scadă brusc energia.

5. Spanac: practic orice legumă cu frunze verzi este plină de fier și gata să-ți crească nivelul energetic. Prepară o omletă cu spanac pentru un mic dejun care te va pune cu adevărat în mișcare.

6. Cereale integrale: asigură-te că exagerezi cu carbohidrații (într-adevăr mâncatul în exces te va extenua), dar dacă tot vei mânca vreun fel de carbohidrați, alege-i pe cei din cereale integrale. Cerealele procesate precum pâinea albă îți dau energie pentru o jumătate de oră înainte de a te lăsa extenuată, dar cerealele integrale îți vor da toată energia necesară. Pentru micul dejun, amestecă fulgi de ovăz cu migdale și mere.

7. Portocale: sau oricare fruct ce conține vitamina C ajută corpul tău să ardă grăsimi pentru a obține energie. Nu este de mirare faptul că sucul de portocale este o băutură pe care preferăm să o bem dimineața!

8. Bananele: poți găsi vitaminele și potasiul de care ai nevoie într-un singur aliment. Bananele ajută la stabilizarea zahărului din sânge și te vor ține sătulă. Practic, aceasta este gustarea de după amiază perfectă, în locul unei cești de cafea.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citate de citit si dat mai departe

4 trucuri simple pentru a păstra pasiunea în dormitor

Next

Lasă un comentariu