7 trucuri pentru o piele superbă care nu te costă nimic

Descoperă 7 trucuri eficiente și care nu te costă nimic pentru ca pielea ta să arate minunat:

1. Bea multă apă

Știm că pielea este un țesut format din celule care, la rândul lor, sunt compuse din apă. Drept urmare, cu cât bei mai multă apă, cu atât mai bine, nu?

Nu chiar, însă există un prag foarte important pe care trebuie să-l atingi zilnic în ceea ce privește hidratarea. Chiar dacă teoria celor 8 pahare de apă pe zi a fost respinsă, studiile au arătat că apa îmbunătățește circulația.

Deși consumul de apă nu previne apariția ridurilor, dermatologii susțin că în condiții de deshidratare, ridurile sunt mai evidente. Hidratarea este esențială pentru sănătatea noastră, iar dacă mâncăm și bem ce trebuie, atunci corpurile noastre vor fi mai sănătoase, iar pielea va arăta mai bine.

De asemenea, este important să nu bei multă apă deodată. Un studiu din 2005 a arătat că cei care au consumat o cantitate mare de apă în mai puțin de 15 minute, au eliminat pur și simplu o mare parte, în timp ce cei care au băut apă treptat și-au hidratat mai bine organismele.

trucuri pentru o piele superbă

2. Dormi cel puțin 7 ore pe noapte

“Somnul de frumusețe” nu este un concept în totalitate fictiv. Adulții au nevoie să doarmă cel puțin între 7-8 ore pe noapte, iar un studiu din 2013 a arătat că lipsa somnului poate favoriza apariția ridurilor și reducerea elasticității pielii.

Într-un alt studiu, cercetătorii suedezi au descoperit că lipsa somnului îi face pe oameni să arate mai puțin sănătoși, mai obosiți și mai puțin atrăgători. Drept urmare, nu mai căuta scuze și odihnește-te!

3. Redu expunerea la soare

Avem într-adevăr nevoie de vitamina D, însă contactul excesiv cu soarele poate duce la arsuri, cancer de piele și îmbătrânire prematură. Potrivit unui studiu guvernamental american, până la 90% dintre transformările la nivelul pielii pe care le asociem în mod normal cu procesul de îmbătrânire sunt cauzate de expunerea la soare. Așadar, asta înseamnă că apariția multor riduri poate fi evitată.

Dacă vrei să ieși într-o zi cu soare, poartă o pălărie sau ochelari de soare. Nu ieși între orele 10:00 și 14:00, când radiațiile ultraviolete sunt la un nivel maxim. De asemenea, este o idee bună să te dai cu creme cu protecție solară în fiecare zi.

4. Elimină produsele cu zahăr

Când mănânci zahăr sau alimente cu un index glicemic ridicat, nivelul insulinei crește, iar asta afectează colagenul și elastina, substanțe esențiale pentru o piele fermă.

În locul produselor pline de carbohidrați simpli, precum pâinea și dulciurile, alege alimente cu un index glicemic scăzut, precum orezul negru și legumele. Pentru a-ți menține pielea fină și radiantă, consumă ulei de măsline și avocado.

5. Nu-ți freca, ci tamponează-ți corpul cu prosopul după duș

Poate îți este greu, dar rezistă tentației de a-ți freca corpul cu prosopul după un duș fierbinte, pentru că riști astfel să îndepărtezi și mai mult grăsimile produse în mod natural de piele. Este mai bine să-ți tamponezi corpul cu un prosop.

De asemenea, în sezonul rece, când pielea e mai predispusă să se usuce, este mai bine să faci dușuri mai scurte, cu apă mai degrabă călduță.

6. Nu-ți stoarce niciodată coșurile

Deși este tentant să-ți storci coșurile, nu vei face decât să înrăutățești lucrurile, riscând să-ți produci cicatrice sau infecții. Dacă vrei să le îndepărtezi, apelează la un dermatolog care va folosi echipament steril.

7. Nu uita să zâmbești

Un studiu din 2011 a arătat că zâmbetul te face să arăți mai tânără. Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri și s-au uitat la fotografii cu aceleași persoane, cu o singură diferență. Primul grup s-a uitat la fotografii în care respectivele persoane zâmbeau, iar cel de-al doilea grup la poze în care aveau fețe serioase sau se încruntau. Membrii primului grup au fost de părere că persoanele pe care le-au privit erau mai tinere decât cei din grupul al doilea. Drept urmare, dacă vrei să pari mai tânără, găsește un lucru care să te facă să zâmbești.

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 sfaturi ca să treci mai ușor peste defectele partenerului

Înapoi la jeanșii skinny! 6 alimente care-ți fac stomacul plat

Next

Lasă un comentariu